Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 11:37:49 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Mieszkanie Królewskie na Starym Hirschbergu  (Przeczytany 1786 razy)
Ksiądz Tiso
Imigrant

Posłuch 0

« Odpowiedz #15 : Października 16, 2012, 07:51:21 »

Nie rozumiem
Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #16 : Października 16, 2012, 07:54:18 »

Dokładnie, ja mam swój bałagan uporządkowany i się w nim odnajduję. Po prostu wiem gdzie co położyłem, nawet gdy inni myślą, że jest to bałagan i nawet gdy go przypomina.

Stariec Dworu i Dowódca Gwardii Monarszej
Przewodniczący Patriotycznej Unii Sukcesu "Swoboda"
Właściciel Vergen, pan na Kreisdorf
(-) płk doc.Krzysztof markiz Septimus

Ksiądz Tiso
Imigrant

Posłuch 0

« Odpowiedz #17 : Października 16, 2012, 07:59:23 »

I rodzice wam nie kazą pszatać? Ja musze bo jk mam bałagan to moge dostać szlaban na komputer Smutny
Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Audiencja GG- 28373368, Steam- Starożytni Rosjanie

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #18 : Lipca 24, 2013, 05:41:49 »

Z uwagi na ładną pogodę postanowiłem dobudować do mojego mieszkania na starówce balkon, w celu umożliwienia przebywania na świeżym, stołecznym powietrzu. Z pewnością upiększył on fasadę zabytkowej kamienicy, w której znajduje się lokal. Do budowy wykorzystałem ukradzione znalezione na budowie Hirschberskiej obwodnicy materiały, zaś do pomocy zaangażowałem radosną grupę trizondalskich turystów, którzy akurat przechodzili niedaleko.

(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów
Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski,
Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci,
Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Stycznia 15, 2014, 07:16:45 »

Ekh Ekh... Kurcze pióro, co tu tak śmierdzi? A kit z tym, i tak tu nie mieszkam. No to posprzątajcie tu teraz, rozłóżcie jakie tam maty i będzie mógł ten zespół spać. narzekać nie powinni. W Aralii to przecież i tak ludzie w szałasach żyją.

Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Stycznia 19, 2014, 08:09:41 »

Do mieszkania wchodzi urzędnik, wraz z nim aralscy muzycy.

No to tego, skromnie, ale godnie. Człowiek, który to nam wynajął oferował naprawdę korzystną cenę i to jest najważniejsze. W spiżarni macie wódkę i inne takie. W razie pomocy dzwońcie. Tu jest moja wizytówka. Jutro wpadnę!

Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #21 : Listopada 26, 2014, 12:47:23 »

Wchodzi do mieszkania z kilkoma HOMO-siami. Po chwili wybiega w pewnym celu.

-Bueee... No uprzątnijta to nieco, zanim goście przyjdą.

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #22 : Sierpnia 17, 2015, 04:51:33 »

Za radą moich wspaniałych i zaufanych doradców planuję przeprowadzenie remontu również w mieszkaniu na starówce. Obecnie wspólnie myślimy jak nadać mu nowy charakter i jak godnie je wykorzystać.

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Marcel Hans
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #23 : Sierpnia 19, 2015, 09:19:55 »

Nie rozumiem, dlaczego Władca zażądał uprzątniecia butelek z postu wyżej. Przecież wystarczyłoby je napełnić na nowo Chichot

(-) Marcel Hans
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #24 : Sierpnia 19, 2015, 10:09:38 »

Wszystko po to, aby goście ich nie opróżnili.

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #25 : Października 28, 2016, 05:55:59 »

Pod kamienicę, w której mieści się prywatne mieszkanie królewskie podjeżdża taksówka. Z wnętrza wyłania się cuchnąca potem i alkoholem postać. Młody człowiek przez chwilę próbuje kłócić się z taksiarzem, a po kilku minutach kieruje się do swojego lokum.

Przez ostatnie kilka miesięcy próbowałem prowadzić koczowniczy tryb życia. Niestety rola Rexa Ambulansa chyba niezbyt mi służy, bo zeszłe tygodnie spędziłem trochę na błądzeniu odwiedzaniu najdalszych zadupi. Trudne czasy wymagają jednak chwilowej konsolidacji władzy w stolicy. Od tej pory naprawdę tu będę, aby usprawnić, bo ja wiem, jak uczynić, jak zlikwidować papierosy, jak wszystko zlikwidować. I naprawdę władza będzie. Dziękuję bardzo Towarzyszom.

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #26 : Sierpnia 04, 2021, 07:13:35 »

Delegacja Republiki Bialeńskiej z sekretarzem tamtejszego Prezydenta, ministrem Karolem Medycejskim, niespodziewanie zamiast na Joksopolis skierowana została do starej części Hirschbergu, gdzie właśnie trwa wielka akcja wymiany tabliczek informacyjnych w ramach Hirschberskiej Rewolucji Narodowej i zmiany struktury wewnętrznej miasta. Goście zostali wysadzeni w pobliżu kamienicy, w której swoje mieszkanie posiada Król Ametyst. Na miejscu zgromadzili się wybrani przedstawicieli wolnych mediów, dworzanie, działacze partyjni, urzędnicy i inni członkowie hirschbersko-weerlandzkiego establyszmentu. Niespodziewanie dla wszystkich okazało się, że na miejscu już oczekują zarówno Król Hirschbergii i Weerlandu, jak i Przywódca Bialenii. Wraz z Bialeńczykami przybył na miejsce Przewodniczący Rady Komisarzy Narodowych Laszk Młynariew, który wraz z Karolem Medycejskim miał złożyć swój podpis pod umową.

Po przywitaniu postanowiono przejść do konkretów, czyli do ceremonii podpisania. Sama uroczystość odbyła się w dużym pokoju, na kanapie. Przedstawiciele obydwu stron zawarli umowę, która jedynie formą różni się od tej zawartej sześć lat temu, haniebnie wypowiedzianej przez uzurpatorów, którzy przy pomocy spisku wpędzili swego czasu Naród Bialeński do niewoli grodziskiej.

Szanowne Państwo, Towarzysze i Towarzyszki, Kochani moi,

nastał dziś radosny dzień. Jako głowa Ludu Szlacheckiego Hirschbergii, Weerlandu, Stepów Wewnętrznych, Aralii i Żuław Rzeżuszych z wielką radością witam w moich progach siebie samego jako Prezydenta Republiki Bialeńskiej, a także mojego sekretarza - ministra magistra Medycejskiego Karola, wiceprzewodniczącego bialeńskiego Biura Interwencji Obywatelskich - wielkiego teologa, wielkiego prawnika i sędziego. Cieszę się, że jesteśmy tu w tym gronie razem z Premierem technicznym ZSKHiW, Premierem Tysiąclecia towarzyszem Laszkiem Młynariewem. Wypijmy za to.

wszyscy zgromadzeni napili się weerlandzkiego bimbru

To, co się przed chwilą dokonało to nie tylko i wyłącznie zwykły akt formalno-prawny, część praktyki życia międzynarodowego. Dzisiejszy dzień stanowi dopełnienie dziejowej sprawiedliwości. Hirschbergowie, Weerlandczycy i inni przedstawiciele Ludu Szlacheckiego od wielu lat wspólnie z Bialeńczykami przelewali krew, ginęli i umierali. Tak jak świadczy o tym przykład bohaterskiej śmierci obecnego tu Premiera Tysiąclecia w sławnej bitwie pod Sączynem - nasze miecze wiele razy unosiły się i opadały, unosiły się i opadały... unosiły się i opadały w jednym rytmie. W imię wspólnych wartości.

Niestety, kilka lat temu kiedy Naród Bialeński był w sarmackiej niewoli, a Lud Szlachecki był w okresie szukania nowych ścieżek do monarchosocjalizmu obowiązująca dotychczas umowa przyjaźni, jak nie bez kozery określić można traktat, została wypowiedziana przez ludzi pogubionych i chorych z nienawiści. Tak się złożyło, że dopiero dzisiaj, w symbolicznym momencie kiedy funkcję głowy obydwu państw pełni jedna osoba, możemy nadrobić zaległości i zawrzeć kolejną umowę, która ma w sobie coś szczególnego. Nie jest bowiem tajemnicą, iż od poprzedniej różni ją tylko forma i nagłówek, a treść pozostaje ta sama. Powracamy zatem do lepszych czasów i kładziemy nowe podwaliny pod współpracę, która faktycznie trwa już od lat.

Nasze wspólne działania mają wielki potencjał i, mam taką nadzieję, będą budowane na fundamencie szacunku dla wzajemnych żądań. My w ZSKHiW potrzebujemy na przykład pomocy humanitarnej, papierosów oraz drogich alkoholi, a także broni. Z kolei w Bialenii jesteście... jesteśmy przekonani, że weerlandzki węgiel i hirschberskie podróbki staną się godziwą zapłatą za te szczodre dary. Nade wszystko jednak powinni współpracować ludzie. Bardzo proszę, ja apeluję, z całego serca - stańmy się jednym kolektywem. Myślmy o sobie jako o ludziach, których łączy wspólny cel i dobra zabawa.

Na zakończenie chciałbym wręczyć dla Karola Medycejskiego podarunok w postaci Monarchosocjalistycznego Orderu Lasów Iglastych, który zostanie dla jego za chwilę oficjalnie nadany. Jest to wyraz wdzięczności za Twoje zaangażowanie, prohirschbersko-weerlandzką i promonarchosocjalistyczną postawę i za gorący, internacjonalistyczny patriotyzm.

Dziękuję bardzo Towarzystwu.

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #27 : Sierpnia 04, 2021, 09:35:33 »

Drodzy obywatele, zarówno Republiki Bialeńskiej jak i ZSKHiW. Mam nadzieję, że pomimo skomplikowanej historii współpraca między naszymi państwami będzie układała się pomyślnie. Liczę na wzmożoną wymianę kulturalną oraz gospodarczą, co zresztą już się dzieje dzięki Kompani Faradobusów. Miejmy nadzieję, że i inne firmy przenikną przestrzeń między naszymi krajami. Także wymiana technologiczna, zwłaszcza w dziedzinie podboju kosmosu może okazać się wielce płodna. Wypijmy jeszcze raz za wspólną przyszłość!

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.023 sekund z 19 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 19.

[show queries]