Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 01:33:43 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: wiec  (Przeczytany 570 razy)
Erick Monde
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1

Zobacz profil Email
« : Czerwca 30, 2012, 12:03:40 »

Drodzy Bździszewianie!

Stojąc tu, w pięknej Guberni Bździszewo chciałbym zachęcić Was do głosowanie na moją osobę w drugiej turze wyborów. Moi drodzy, mieszkacie w pięknej okolicy, która nie tylko posiada nowoczesne Liceum, w którym szkoli się elita naszego kraju. Bździszewo to przede wszystkim ważny, wręcz newralgiczny ośrodek przemysłu zbrojeniowego. Przemysłu, który jest kręgosłupem naszej gospodarki. Byłem Komisarzem ds Armii i Zbrojeń i wiem jak ważny jest przemysł zbrojeniowy. Nie tak dawno zostałem dowódcą Królewskich Sił Lotniczych. Po już pobieżnym przejrzeniu naszej floty wiem, że musimy tą flotę odnowić i odmłodzić. A kto nam to zapewni jak nie Królewskie Zakłady Zbrojeniowe? Planuję zostać nowym Komisarzem ds Armii i Zbrojeń, a kiedy nim zostanę zapewniam Was Bździszewianie, nie będziecie bezrobotni! KZZ nie zostaną zamknięte. Już ja o to zadbam. Ale żeby to stało się faktem musicie oddać głos na odpowiedniego kandydata.

Erick Monde- Twoim kandydatem do Parlamentu!

Dowódca AAN
Dowódca AFM
generał lejtnant
Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Lipca 02, 2012, 10:10:06 »

Ekhem, czy miał Towarzysz zgodę władz samorządowych na zorganizowanie tego wiecu wyborczego? Jakoś sobie nie przypominam, żeby Towarzysz w ogóle o nią pytał. Proszę się nie obawiać, że władza chce blokować przeciwników politycznych.  Gdyby Towarzysz wcześniej zapytał to bym się zgodził. Jednak nie życzę sobie takiej samowolki. Proszę o wpłatę na konto Gubernii 3,5 tys loli ze środków własnych w ramach przeprosin. Po prostu wymagam szacunku dla władz Bździszewa, a poprzez to dla Bździszewian. Patrząc na przemówienie liczę, że Towarzysz go okaże.

Stariec Dworu i Dowódca Gwardii Monarszej
Przewodniczący Patriotycznej Unii Sukcesu "Swoboda"
Właściciel Vergen, pan na Kreisdorf
(-) płk doc.Krzysztof markiz Septimus

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Lipca 03, 2012, 10:51:51 »

A jest taki obowiązek, żeby pytać władze samorzadowe o zgodę w sprawie organizowania manifestacji/wieców? KRPW też zorganizowało marsz w Laszkbergu nie pytając władz samorządowych o zgodę.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Erick Monde
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Lipca 03, 2012, 11:08:45 »

Dobrze, skoro towarzysz poczuł się taki obrażony, to wpłacę tę (niezawinioną) karę. Proszę bardzo. Ale chciałbym powiedzieć, że jest tow jedynym zarządcą urażonym tym, że przeprowadziłem wiec. A przeprowadziłem ich kilka...

Dowódca AAN
Dowódca AFM
generał lejtnant
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #4 : Lipca 03, 2012, 12:49:07 »

Niestety nie mogę w tym poprzeć Krzysztofa Septimusa, nie ma żadnego prawa mówiącego o konieczności pozwolenia władz samorządowych na wiec polityczny. Każdy powinien móc je robić gdzie chce i kiedy chce za darmo.

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Lipca 03, 2012, 03:43:16 »

Jak Towarzysz nie chce płacić - nie musi. To nie jest żadna kara. Może sobie Towarzysz zabrać te 4 tys( to że dał Towarzysz więcej niż chciałem to inna sprawa). To była prośba o wyrażenie w ten sposób szacunku, mógł Towarzysz zapłacić lub nie. To kwestia przyzwoitości. Poza tym nie, nie jestem obrażony. Twierdzi Towarzysz, że żaden z zarządców nie był urażony. Zorganizował Towarzysz 4 wiece, w Aralii, w KGH, w Guberni Weerlandzkiej i w Bździszewie. Zobaczmy czy mogło dojść do sprzeciwienia się władz. Aralia - Dziwne by było, gdyby Towarzysz na samego siebie się obraził. Weerland -Po ogłoszeniu, że Towarzysz głosował na Laszka to również byłoby dziwne, że Laszk by protestował. KGH- i tutaj ciekawa sprawa. Król nie miał jak się sprzeciwić, gdyż zorganizował Towarzysz wiec pod jego nieobecność. Stąd nie można powiedzieć, że nikt oprócz mnie się nie sprzeciwił, bo opinii Króla na ten temat nie znamy.
Co do posta Mistrza Budzimira. Tak, nie ma żadnego prawa dotyczącego tego. Odpowiedni ppP dałbym już wczoraj, ale było już późno i nie miałem siły nad tym popracować. Złożyłem go jednak przed chwilą. Przyznasz jednak Budzimirze, że jednak praktykuje się w ZSKHiW prawa, które nie są nigdzie zapisane (pierwszy z brzegu przykład: ściganie krawaciarstwa). Jeśli chodzi o opłaty za wiec to nie jestem za nimi i uwzględniłem to w ppP. Podkreślam raz jeszcze: te 3,5 tys loli było nie za organizację wiecu tylko za brak poszanowania moim zdaniem władz samorządowych, a i tak nie było to obowiązkowe. Wiec polityczny jest darmowy.

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Lipca 03, 2012, 05:53:58 »

Jak KRPW organizowało marsz w GW to nie protestowałem.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Erick Monde
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Lipca 04, 2012, 03:07:06 »

Z tego co widziałem na koncie Gubernia Bździszewo jest trochę zaniedbana, więc wpłaciłem 4tys- stać mnie

Dowódca AAN
Dowódca AFM
generał lejtnant
Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Lipca 05, 2012, 08:15:30 »

Odnośnie postu Laszka - Monde nie należy do JUPu, więc Towarzysza przykład nie dokońca pasuje. Co innego, gdyby to był wiec Towarzysza. No, ale cóż. Moim zdaniem sprawa już wyjaśniona. W imieniu Bździszewian dziękuję Towarzyszowi Mondemu za wsparcie finansowe. Każdy lol się przyda.

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Lipca 06, 2012, 11:49:32 »

Ale ja w swoim poście nie pisałem przecież o Tow. Monde tylko o KRPW.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #10 : Lipca 06, 2012, 12:02:48 »

To prawda, przykro mi, ale nie mogę się zgodzić na jakiekolwiek próby ograniczania wolności politycznych przez członków KRPW, na przyszłość radzę się zastanowić nad czynami.

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Lipca 06, 2012, 06:16:49 »

Laszku, chodziło mi o to, że gdyby Tow.Monde należał do JUPu to wtedy wyglądałoby tak, że JUP pozwala KRPW na coś i vice versa, a że w tym przypadku jest inaczej, to nie jest całkiem argument, lecz pewna analogia jest - nie zaprzeczę.
Budzimirze - wiem, wyjaśniałem to już w prywatnej rozmowie, lecz pozwolę sobie na powtórzenie - to nie było ograniczanie wolności politycznych, bo nie skasowałem tego wątku ani opłata nie była obowiązkowa. Była to tylko i wyłącznie prośba. Może odrobinę przesadziłem, ale nie zgadzam się z Twoją oceną tych wydarzeń i nie zmienię zdania.

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.025 sekund z 18 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 18.

[show queries]