Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 03:46:07 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 21 22 [23]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Obrady Wiecu  (Przeczytany 10879 razy)
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #330 : Czerwca 07, 2015, 08:05:33 »

W sprawie Nowelizacji Ustawy Zasadniczej Królewskiej Guberni Hirschbergii postanawiam poprzeć ją/z poprawką/odrzucić ją/wstrzymać się od głosu.

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #331 : Czerwca 14, 2015, 11:37:40 »

Zamykam głosowanie.

W głosowaniu wzięły udział trzy osoby. Oddano trzy głosy za, w tym jeden głos za wersją z poprawką. Nowelizacja przechodzi w wersji pierwotnej. W związku z tym od dziś jesteśmy Hirschbergische Volksversammlung, taka ciekawostka. Proponuję dopuścić używanie skrótu HVS. Pora na kolejny projekt, również mojego autorstwa;

Nowelizacja Uchwały o gubernialnych tytułach honorowych

Art. 1.
1. W Uchwale o gubernialnych tytułach honorowych (24.06 2013 r.) zmianie ulega treść artykułu 3.
2. Wprowadza się znowelizowaną treść artykułu 3. :

art. 3.
Najzacniejszym gubernialnym tytułem honorowym jest tytuł Prinza. Tytuł Prinza nadaje Wiec Królewskiej Guberni Hirschbergii.

Art. 2.
1. W Uchwale o gubernialnych tytułach honorowych (24.06 2013 r.) zmianie ulega treść artykułu 5.
2. Wprowadza się znowelizowaną treść artykułu 5. :

art. 5.
1. Tytuł Unterlorda jest trzecim najzacniejszym gubernialnym tytułem honorowym.
2. Tytuł Unterlorda nadaje Król Hirschbergii i Weerlandu.
3. Żeńskim odpowiednikiem tytułu Unterlorda jest Unterlordowa.

Art. 3.
Uchwała wchodzi w życie z chwilą jej publikacji w Dzienniku Praw Królewskiej Guberni Hirschbergii.

Debata potrwa do dnia 16 czerwca do godziny 20:00. Głosowanie zajmie jakieś 48 godzin. Otwieram debatę!

Już od dawna wiemy, że wprowadzone przez uzurpatora i pseudohirschberskiego antypatriotę Wettina tytuły są nieklimatyczne i antyhirschberskie. Należy jak najszybciej je zmienić. Proponuję zatem martwe godności honorowe Metropolity i Despotusa zastąpić elytarnym tytułem Prinza. Godność knajta należy natomiast przemianować na Unterlorda, który w przeciwieństwie do Lorda, nie będzie "indywidualizowany", to jest będzie można zostać po prostu Unterlordem, a nie np. Unterlordem Grabben.

Z przyczyn formalnych jestem zmuszony zaproponować poprawkę:

Najzacniejszym gubernialnym tytułem honorowym jest tytuł Prinza. Tytuł Prinza nadaje Hirschbergische Volksversammlung Królewskiej Guberni Hirschbergii.

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #332 : Czerwca 14, 2015, 05:40:03 »

No to tego, tak, dobrze będzie odchodzić od nieklimatycznych elementów. Przy czym musimy sobie kiedyś zadać pytanie: ,,Jak  bardzo powinniśmy pielęgnować wzorce germańskie?". Hirschbergowie to jednak nie Germanie ale raczej ukryta opcja germańska, która nie powinna zostać całkowicie zniemczona. Tak przynajmniej ja to sobie zawsze wyobrażałem, czego wyraz dają nazwiska zawodników GKSu Grabben(który niestety nigdy nie został aktywowany przez trudności techniczne).

Dyrektor IBW,

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #333 : Czerwca 14, 2015, 06:40:16 »

Właśnie z tej przyczyny twórczo połączyłem wzorce germańskie z niegermańskimi: tytuł Prinza jest oczywiście starohirschberski, ale już tytuł Unterlorda zawiera w sobie taki przedrostek (unter) i rdzeń wzięty prostu z PLiO (lord).

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #334 : Czerwca 18, 2015, 10:10:09 »

Koniec i bomba, a kto debatował ten trąba. To nie konstytucja, nie trzeba przedłużać. Zamykam debatę!

Nowelizacja Uchwały o gubernialnych tytułach honorowych

Art. 1.
1. W Uchwale o gubernialnych tytułach honorowych (24.06 2013 r.) zmianie ulega treść artykułu 3.
2. Wprowadza się znowelizowaną treść artykułu 3. :

art. 3.
Najzacniejszym gubernialnym tytułem honorowym jest tytuł Prinza. Tytuł Prinza nadaje Wiec Królewskiej Guberni Hirschbergii.

Art. 2.
1. W Uchwale o gubernialnych tytułach honorowych (24.06 2013 r.) zmianie ulega treść artykułu 5.
2. Wprowadza się znowelizowaną treść artykułu 5. :

art. 5.
1. Tytuł Unterlorda jest trzecim najzacniejszym gubernialnym tytułem honorowym.
2. Tytuł Unterlorda nadaje Król Hirschbergii i Weerlandu.
3. Żeńskim odpowiednikiem tytułu Unterlorda jest Unterlordowa.

Art. 3.
Uchwała wchodzi w życie z chwilą jej publikacji w Dzienniku Praw Królewskiej Guberni Hirschbergii.

Poprawek nie zgłoszono. Głosowanie potrwa do dnia 20 czerwca, do godziny 12:00. Głosujemy wykrzykując głośno swe stanowisko wobec projektu.

Otwieram głosowanie!

Jestem ZA!

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #335 : Czerwca 18, 2015, 03:05:48 »

Za.

Dyrektor IBW,

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #336 : Czerwca 26, 2015, 11:23:13 »

Zamykam głosowanie! Oddano dwa głosy, wszystkie za nowelizacją. Projekt przechodzi.

Z przyczyn już wymienionych zamykam obrady. Już wkrótce HVS rozpocznie prace w nowej, wyremontowanej sali.

Strony: 1 ... 21 22 [23]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.023 sekund z 20 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 20.

[show queries]