Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 03:58:19 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 23   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Obrady Wiecu  (Przeczytany 10906 razy)
Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #255 : Września 03, 2014, 03:03:43 »

Głosowały cztery osoby, oddano cztery głosy za uchwałą; uchwała przechodzi.

Pora na najprawdopodobniej ostatni na tym Wiecu projekt. Autorem jestem ja oraz tow. Helmut von Hermann.

Statut Księstwa Kaltvodki

art. 1.
Księstwo Kaltvodki jest gminę oraz integralną częścią Królewskiej Guberni Hirschbergii. Stolicą Księstwa Kaltvodki jest Książęce Miasto Kaltvodka.

art. 2.
1. Głową Księstwa Kaltvodka jest Książę: Wielki Ramon Serano-Lopez IV.
2. Władzę wykonawczą na terenie Księstwa Kaltvodki sprawuje Harnaś, wybierany na okres nieograniczony przez wszystkich mieszkańców Księstwa. Harnasia ma prawo odwołać zgromadzenie mieszkańców Księstwa, bądź też król Hirschbergii i Weerlandu.
3. Uprawnienia Harnasia są tożsame z uprawnieniami sołtysa w innych gminach Królewskiej Guberni Hirschbergii.

art. 3.
W zakresie władzy ustawodawczej Księstwo podlega organom centralnym Królewskiej Guberni Hirschbergii. Władze Księstwa są uprawnione do ustanawiania aktów prawa miejscowego, o ile nie stoją one w sprzeczności z prawem centralnym i gubernialnym.

art. 4.
Statut wchodzi w życie z chwilą publikacji w Dzienniku Praw Królewskiej Guberni Hirschbergii.

Debata potrwa do niedzieli (7 września) włącznie, głosowanie przewiduję na 24 godziny. Otwieram debatę.

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Tobiasz von Richtoffen-Deithven
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #256 : Września 14, 2014, 06:04:41 »

Jest pewien problem. Otóż na Żuławach jest masę różnych fabryk, doków, portów i innych przedsiębiorstw, a praktycznie żadne z tego nie jest oficjalnie wpisane w rejestr. Nikt też nie wie ile te zakłady produkują surowca, po ile go sprzedają i jakie mają wydatki. Zatem moja propozycja jest taka, aby stworzyć osobny rejestr przedsiębiorstw, partii i organizacji na Żuławach. W bardzo szybkim czasie bym go uzupełnił i Żuławy by zaczęły znowu żyć. Co wy na to?

Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych
Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #257 : Września 14, 2014, 06:07:55 »

Twa wola, ale nie miałem pojęcia że istnieje krajowy lub gubernialny rejestr podmiotów. Jak ten rejestr by wyglądał?

Nadałem Ci uprawnienia moderatorskie w dziale Żuław.

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #258 : Września 14, 2014, 06:10:25 »

Twa wola, ale nie miałem pojęcia że istnieje krajowy lub gubernialny rejestr podmiotów. Jak ten rejestr by wyglądał?

Kopia działu "Partie, przedsiębiorstwa i organizacje" przystosowana do Żuław.

Nadałem Ci uprawnienia moderatorskie w dziale Żuław.

Dziękuję Królu.

Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #259 : Września 14, 2014, 06:33:20 »

Kiedy nowych postów w tym dziale nie będzie widać. Tworzenie poddziałów poddziałów jest głęboko niesłuszne. Takie jest moje zdanie.

Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #260 : Września 14, 2014, 06:34:55 »

W takim razie zróbmy z Żuław Gubernię.

Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #261 : Września 14, 2014, 06:53:38 »

To już nie jest sprawa dla Wiecu. Oczywiście jest to haniebne osłabianie Matki Hirschbergii, ale możemy o tym podyskutować na placu Joksopolitańskim.

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #262 : Września 17, 2014, 03:16:44 »

Towarzysze!

Działania nowego Styrsmana wymagają zatwierdzenia na mocy takiej oto uchwały:

Nowelizacja Statutu Żuław Rzeżuszych

art. 1.
W Statucie Żuław Rzeżuszych z dnia 13.09.12 r. zmianie ulega treść pkt. 1. art. 1.

art. 2.
Znowelizowana treść pkt. 1. art. 1. Statutu Żuław Rzeżuszych brzmieć będzie:

"1. Okręg Żuław Rzeżuszych jest częścią Królewskiej Guberni Hirschbergii o nazwie Żuławy Rzeżusze ze stolicą w Ferdynandii."

art. 3.
Zarządza się akcję masowego przemianowywania wszelkich nazw określonych mianem draśnieńskich na nazwy ferdynandzkie.

Proponuję, by na debatę poświęcić 24 godziny i tyleż samo na głosowanie. Otwieram debatę!

Chyba wszyscy hirshberscy ludzie miłujący dynastię Faradobusów bardzo szanują i popierają pomysł tow. Richtoffena. Należy powrócić do prawdziwej nazwy miasta Ferdynandia i godnie upamiętnić Tego, który na milionlecia przekazał Matce Hirschbergii Żuławy Rzeżusze. jednocześnie zerwiemy w ten sposób z haniebną arkadiuszową przeszłością i wszelkimi wypaczeniami minionego okresu.

Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #263 : Września 17, 2014, 07:48:59 »

Kurde. Dalej się u mnie odbija brak zdecydowania podczas wojny. Kiedy wszyscy coś robili, ja się przygotowywałem do zrobienia czegoś. Teraz, kiedy określono się już kto jest za Faradobusami, a kto za Arkadiuszem Przejściowym, ja dalej się nie określiłem. Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, co to będzie, co to będzie?

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #264 : Października 20, 2014, 01:30:27 »

Dobra dzieci, zamykam debatę z przyczyn oczywistych. Głosowanie potrwa do jutra (21.10.14), do godziny 17:00. Głosujemy za pomocą słów: tak, nie, nie wiem.

Otwieram głosowanie.

TAK!

Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0

« Odpowiedz #265 : Października 21, 2014, 06:33:59 »

Statut Księstwa Kaltvodki

art. 1.
Księstwo Kaltvodki jest gminę oraz integralną częścią Królewskiej Guberni Hirschbergii. Stolicą Księstwa Kaltvodki jest Książęce Miasto Kaltvodka.

art. 2.
1. Głową Księstwa Kaltvodka jest Książę: Wielki Ramon Serano-Lopez IV.
2. Władzę wykonawczą na terenie Księstwa Kaltvodki sprawuje Harnaś, wybierany na okres nieograniczony przez wszystkich mieszkańców Księstwa. Harnasia ma prawo odwołać zgromadzenie mieszkańców Księstwa, bądź też król Hirschbergii i Weerlandu.
3. Uprawnienia Harnasia są tożsame z uprawnieniami sołtysa w innych gminach Królewskiej Guberni Hirschbergii.

art. 3.
W zakresie władzy ustawodawczej Księstwo podlega organom centralnym Królewskiej Guberni Hirschbergii. Władze Księstwa są uprawnione do ustanawiania aktów prawa miejscowego, o ile nie stoją one w sprzeczności z prawem centralnym i gubernialnym.

art. 4.
Statut wchodzi w życie z chwilą publikacji w Dzienniku Praw Królewskiej Guberni Hirschbergii.

Tak

Nowelizacja Statutu Żuław Rzeżuszych

art. 1.
W Statucie Żuław Rzeżuszych z dnia 13.09.12 r. zmianie ulega treść pkt. 1. art. 1.

art. 2.
Znowelizowana treść pkt. 1. art. 1. Statutu Żuław Rzeżuszych brzmieć będzie:

"1. Okręg Żuław Rzeżuszych jest częścią Królewskiej Guberni Hirschbergii o nazwie Żuławy Rzeżusze ze stolicą w Ferdynandii."

art. 3.
Zarządza się akcję masowego przemianowywania wszelkich nazw określonych mianem draśnieńskich na nazwy ferdynandzkie.

Tak.
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #266 : Października 22, 2014, 03:52:01 »

Zamykam głosowanie. Na dwóch głosujących dwóch poparło projekt. Wiec przyjął Nowelizację Statutu Żuław Rzeżuszych.

Cóż, myślę że w przyszłych głosowaniach mimo wszystko powinno brać udział więcej osób. Od razu zapytam o Statut Kaltvodki. Helmut słusznie zwrócił uwagę na zaniechanie procesu legislacyjnego. Może wprowadźmy go siłą?

Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0

« Odpowiedz #267 : Października 24, 2014, 12:09:26 »

Debata jest zamknięta, a moje było pierwsze, ja zagłosowałem na tak więc przechodzi!
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #268 : Października 24, 2014, 03:20:33 »

Ach, tylko zamieszanie z tym głosem...

Helmut von Hermann
Aktywista

Posłuch 0

« Odpowiedz #269 : Października 25, 2014, 10:41:26 »

Możemy przecież zagłosować za tym jeszcze raz.
Strony: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 23   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.028 sekund z 20 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 20.

[show queries]