Ametyst Faradobus
Przodownik

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #105 : Września 17, 2013, 09:22:22 » |
|
Wszystko należy inwestować czołgi, które przegonią okupantów!
|
|
|
|
|
|
Wspaniały Książę Ametyst Faradobus Prawowity Następca Tronu Wszej Hirschbergii
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #106 : Września 21, 2013, 03:30:44 » |
|
Uznałem, że wojska lotnicze powinny zająć się szkoleniem ekspertów. Będą oni mogli następnie zasiadać w różnego rodzaju komisjach i pracować w instytucjach naukowych. Do programu szkoleń powinno się zaliczyć między innymi: -sklejanie modeli samolotów -obserwowanie wybuchów szop -latanie samolotami pasażerskimi i obserwacja skrzydeł -zajęcia z dendrologii Proszę o poparcie mojej idei. Dla zachęty przedstawiam zdjęcie z zagranicznego szkolenia tego typu ekspertów: 
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #107 : Września 21, 2013, 03:46:28 » |
|
Do szkoleń proponuję dodać krawiectwo, bo może się przydać w lotnictwie.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #108 : Września 25, 2013, 05:16:30 » |
|
Szkolenia rozpoczną się już za tydzień. Obecnie spośród żołnierzy wyszukujemy kandydatów- po dwóch z każdej bazy. Kursy zakończą się po dwóch tygodniach.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #110 : Września 26, 2013, 09:13:41 » |
|
Po co dział? Oni będą w mojej bezpośredniej dyspozycji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #111 : Października 19, 2013, 03:54:09 » |
|
Czołem Oficery!
Co, myśleliście, że zginąłem? A ja żyję i nakazuję Wam obić się do wracania. Znaczy wracać się do obijania się. To znaczy do obijania. To znaczy do pracy.
Na początek chciałbym zauważyć, że za mało intensywnie wykorzystujemy eskadry smocze. Powinniśmy w końcu znaleźć im jakieś zajęcie, najlepiej zagranicą. Przy okazji warto zaangażować obie eskadry we współpracę z przyszłym batalionem dinozaurów.
Nadto chciałbym, by nasze Siły objęły pieczę nad przyszłym programem kosmicznym. Chciałbym prosić o porady.
Jednocześnie informuję, że końca dobiegają szkolenia ekspertów lotniczych. Już wkrótce znajdzie się dla nich jakieś biuro w którejś baz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #112 : Października 23, 2013, 08:32:26 » |
|
W międzyczasie informuję, że trwają wciąż szkolenia pilotów. W ostatnim czasie tajny ośrodek nawiedził Mistrz Budzimir i przywiózł nagranie jednego z wykładów: http://www.youtube.com/watch?v=dXbooNmZoto
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #113 : Listopada 25, 2013, 05:01:24 » |
|
Źle się dzieje, że dowódcy baz nie są aktywni. Trzeba rozruszać dzwon, jakim jest KSL. Poczynię zatem kilka kroków. Pierwszym z nich będzie wspólny z KFW zakup dodatkowych samolotów. Chcę, by kilkanaście myśliwców trafiło do nas, a kilkanaście zakupi flota. W ten sposób zaoszczędzimy. Jednocześnie będziemy regularnie wysyłać niewielkie siły na Żuławy, na lotnisko na Aleksandrze, by tam pełniły służbę patrolową wraz z samolotami z lotniskowców.
Na chwilę obecną nie planuję rozwoju sił smoczych- dwie eskadry wystarczą, lecz jedną najpewniej wyślę do Arkopolis III.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #114 : Listopada 25, 2013, 05:58:40 » |
|
Ja zajmę się tym SBIG.Nie mam jeszcze konkretnych planów, co do samego oddziału ale spróbuję obrać jakąś ,,precyzyjną" drogę jego rozwoju.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #115 : Listopada 25, 2013, 06:01:52 » |
|
Może to nie jest dobry wątek, ale trudno. Lotnictwo i tak kiedyś wszystkich Was pochłonie.
Batalionowi potrzeba określić jego zadania i strategię walki, czyli po co nam te dinozaury. Następnie można będzie przystąpić do rozwoju liczebnościowego tak, by za kilka miesięcy był już pułkiem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #116 : Listopada 25, 2013, 06:23:03 » |
|
W KD dostawaliśmy rozkazy co mobilizowało nas do działania. Coś w stylu: opracuj nowy model samolotu, przeprowadź manewry, idź tam i tam, opisz bazę itd. Tutaj jest w sumie samowolka.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #117 : Listopada 25, 2013, 06:33:32 » |
|
Być może masz rację. Co inni sądzą o takim rozwiązaniu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #118 : Listopada 25, 2013, 06:42:51 » |
|
Ja jednak jestem bardziej za wychodzeniem z inicjatywą samemu. To inna sytuacja ale w Grabben nikt mi ,,rozkazów" nie dawał, tak jak w GZ. Chociaz jeśli samodzielne inicjatywy nie będą miały miejsca, to dobrze będzie takie ,,rozkazy" zastosować.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #119 : Listopada 25, 2013, 07:23:30 » |
|
Póki nie zapanują jakieś zasady i nie wprowadzi się dyscypliny (w przenośni oczywiście) to nie doczekamy się rozwoju lotnictwa jak i innych rodzajów sił zbrojnych.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|