Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #60 : Marca 14, 2014, 03:41:16 » |
|
A po co te patrole? Spodziewacie się, że ktoś was zaatakuje?
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #61 : Marca 15, 2014, 02:09:33 » |
|
A po co te patrole? Spodziewacie się, że ktoś was zaatakuje?
Wyobraź sobie, że spodziewamy się Aryuńskiej wizytacji. A chcielibyśmy ich ogniście przywitać.
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #62 : Marca 15, 2014, 06:56:01 » |
|
Obywatele Aralii przywitaliby Aryuńczyków z wódką i chlebem w rękach.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
Kantazo Targaryen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #63 : Marca 15, 2014, 08:03:48 » |
|
Przepraszam najmocniej, że wtrącę się do rozmowy, ale jako najwyższy zwierzchnik sił zbrojnych Aryunu i zarazem jako głównodowodzący nie posiadam żadnych informacji na temat użycia choćby jednego aryuńskiego żołnierza poza granicami państwa w najbliższym czasie. Jestem więc zobligowany zapytać się, skąd Pan Premier Monde otrzymał takowe informację?
|
|
|
|
|
|
(-) Komandor Kantazo Targaryen-Deithven Prezes Kopalni Hirshbergsko-Weerlandzkich Dowódca 1. Floty KFW Arcymag Królewski Kawaler Krzyża Srebrnego Orderu Wojennego Tutti Frutti Militari
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #64 : Marca 15, 2014, 08:52:29 » |
|
Ciii, wcale nie wyjawiłem naszych planów
Wybacz ojcze, posłużyłem się zastraszeniem aby premier Erick Monde opamiętał się w swoich czynach, skutkiem tego jest za to poprawa stosunków Aryunu z Austro-Węgrami.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #65 : Marca 15, 2014, 08:59:16 » |
|
Dużo się tu działo jak mnie nie było... oj dużo...
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jaki zachodzi związek pomiędzy domniemaną "samowolką" Pana Monde, wyimaginowaną aryuńską agresją a iluzoryczną poprawą stosunków z Austro-Węgrami? To może nie miejsce na takie rozmowy, ale widzę, że sprawy zaszły bardzo daleko.
|
|
|
|
|
|
(-) Komandor Kantazo Targaryen-Deithven Prezes Kopalni Hirshbergsko-Weerlandzkich Dowódca 1. Floty KFW Arcymag Królewski Kawaler Krzyża Srebrnego Orderu Wojennego Tutti Frutti Militari
|
|
|
Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #66 : Marca 15, 2014, 09:05:41 » |
|
Ramon nie żyje 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #67 : Marca 15, 2014, 09:10:49 » |
|
Dużo się tu działo jak mnie nie było... oj dużo...
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jaki zachodzi związek pomiędzy domniemaną "samowolką" Pana Monde, wyimaginowaną aryuńską agresją a iluzoryczną poprawą stosunków z Austro-Węgrami? To może nie miejsce na takie rozmowy, ale widzę, że sprawy zaszły bardzo daleko.
Wiesz co, chyba nie chcesz aby mnie wsadzili do więzienia, pogadamy może w poniedziałek (konkretnie- w szkole)? Niech niedziela będzie zawieszeniem broni pomiędzy mną a Erickiem. A sprawy zaszły nie aż tak daleko, o wszystkim wcześniej wiedział Król po prostu Erick prowadzi politykę powolnej separacji Aralii od ZSKHiW co prowadzi do tego że tylko on "nasz atak" wziął na poważnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #68 : Marca 15, 2014, 09:13:56 » |
|
Jeżeli głowa państwa o wszystkim wie to na razie się nie czepiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #69 : Marca 16, 2014, 07:07:33 » |
|
Co do patroli to cała 1. Flota regularnie i permanentnie patroluje aralskie wybrzeże pilnie ćwicząc sztukę szorowania pokładów. Mimo wszystko mogliby czasem zarobić coś na wynajmie.
Prawdę mówiąc to smutne, że w Austro-Węgrzech niczego nie zauważyli. Za Mortuusa już dawno byśmy usłyszeli o niebezpiecznych precedensach, a jak nie to przynajmniej Stepy by się oburzały. Ale nie ma Mortuusa, nie ma Schmitza, są w realu teraz... i stamtąd patrzą...
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #70 : Marca 16, 2014, 07:28:12 » |
|
Teraz jak wróciłem w 1.Flocie proszę się spodziewać wzmożonych manewrów i manifestacji siły na wodach wokół Aralii celem tępienia piratów. Ewentualnie Pan Monde może mi doradzić jakie są podstawowe zagrożenia w tamtym rejonie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #71 : Marca 16, 2014, 08:18:18 » |
|
Myślę, że trzeba wybadać jakie mroczne stwory tam żyją. Od razu informuję, że od niedawna funkcję Atamana KSZ sprawuje marsz. Młynariew, stąd też jemu Komandor podlega.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #72 : Marca 19, 2014, 02:50:51 » |
|
Mnie od Hitlerów nazywałeś, a sam co robisz? Co okręty robiły w pobliżu A-W?
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #73 : Marca 19, 2014, 04:03:54 » |
|
Przeniosłem post z dziennika rozkazów.
Z tego co mi wiadomo nasze okręty, w tym najnowszy lotniskowiec "Zygfryd Pole" po prostu patrolowały wybrzeża Chorwacji. Obecność na wodach Orientyki jest akcją rutynową i nie ma na celu zajmowania terytorium, które leży w pobliżu wód. Chcieliśmy sprawdzić okręty i przy okazji zobaczyć, czy w Austro-Węgrzech ktoś żyje oraz czy jest tam sztuka do ocalenia. Sprawdziliśmy i eskadra wraca na Żuławy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|