|
Będzieciech Ćumćalungwia
Gość
|
 |
« Odpowiedz #30 : Kwietnia 10, 2013, 11:05:45 » |
|
Brzmi bardzo zachęcająco
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #31 : Kwietnia 11, 2013, 02:52:45 » |
|
Po tym co obejrzałem na polskim "Baczyńskim" jestem wystarczająco przekonany co do zagranicznego kina historycznego. Ja nie wiem jak ci nasi twórcy zamierzają zainteresować młodzież historią...
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #32 : Sierpnia 22, 2013, 11:38:47 » |
|
Dawno nikt nic nie polecał to polecę. Zachęcam do obejrzenia dwóch filmów o podobnej tematyce. Pierwszym z nich jest "Na mój rozkaz". Jest to radzieckie dzieło z 1989 r., które porusza temat fali w radzieckiej armii. Jeżeli kogoś to interesuje to polecam również polską "Samowolkę".
Zachęcam również do obejrzenia "Akwarium". Dobry film o GRU i niezła rola Gajosa.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #33 : Sierpnia 22, 2013, 11:44:12 » |
|
Bueee, to jakieś mądre, dające do myślenia filmy. Ja tam lubię głupawe horrory.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #34 : Sierpnia 22, 2013, 09:51:15 » |
|
Nie wiem czy już tu był ten film (nie chciało mi się sprawdzać) ale polecam film "Prometeusz", idealny film science fiction, taki jakby prolog do "Obcego". Wiem że wyjdzie druga część.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #35 : Sierpnia 22, 2013, 10:03:39 » |
|
Prometeusz tak? Ma to może również jakieś powiązania z fabułą Predatora, oprócz tych, że Predatora bezpośrednio do Obcego nawiązuje?
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #36 : Sierpnia 22, 2013, 10:10:01 » |
|
To wszystko się jakoś łączy, tak.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #37 : Sierpnia 22, 2013, 10:39:57 » |
|
Jutro koniecznie muszę to obejrzeć.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #39 : Sierpnia 23, 2013, 01:59:47 » |
|
-_-
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ramon Serano Lopez IV
Chcę być hrabią.Nie ma to jak nie mieć żadnej perspektywy na życie.
Człowiek Pracy

Posłuch 0
GG- 32949763
|
 |
« Odpowiedz #40 : Sierpnia 23, 2013, 03:01:40 » |
|
Powstaje bardzo ciekawy film pt."Wania z Drągiem za pociągiem".Film opisuje historię 17-letniego młodzieńca Patryka który wyjechał do carskiej Rosji.Dzieło bardzo dobrze odzwierciedla 2 połowę XIX Rosji.Po tym jak Patryk wraz z rodziną przybył do Nowogródka przybrał imię Wania i zaciądnął się do wojska.Dostał wspaniały pistolet i nazwał go Drąg.Wszystko dobrze się układało do wybuchu I Wojny Światowej.Więcej się dowiecie gdy film wejdzie do kin.
|
|
|
|
|
|
Pułkownik bzp. knajt Ramon Serano-Lopez IV
Sołtys Gminy Zimna Wódka Komendant Milicji Narodowej w KGH Komisarz do Spraw Wewnętrznych
|
|
|
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #41 : Sierpnia 23, 2013, 07:30:34 » |
|
-_-
No i po co ta minka? To już nie można krytykować jakiegoś filmu? Żeby nie było, oba te filmy zapewniły mi sporo rozrywki, ale nie w takiej płaszczyźnie jaką zakładali twórcy tj. komediowej.
|
|
|
|
|
|
Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś! (-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

|
|
|
Joksymil I
Król Odrodzonej Hirshbergii
Aktywista

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #42 : Sierpnia 27, 2013, 06:32:28 » |
|
Ja lubiem Dżudo honor 7, szczgólnie 6.
|
|
|
|
|
|
(-) Król Joksymil Faradobus
Prawowity Król Hirschbergii i Weerlandu, drugi i najstarszy żyjący syn Króla Ferdynanda Wielkiego,
|
|
|
|