Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 11:34:32 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Stare notatki na temat reorganizacji forum  (Przeczytany 222 razy)
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« : Września 22, 2023, 01:21:19 »

Towarzysze (choć na razie jestem sam, za tydzień jakoś ma być nas dwóch, a po październiku dopiero trzech), odgrażałem się, że mam gdzieś notatki z czasów, gdy jako premier na wiosnę 20 r. planowałem stworzenie rządowych wytycznych na temat zarządzania działami na forum. Odnalazłem je, choć myślałem, że mogę jednak nie podołać. Okazało się jednak, że zaledwie zacząłem je tworzyć i przed realiozą jaka mnie zmogła na początku lata tego samego roku jakoś, niewiele powstało.

Do tego pierwszy postulat był dyskutowany gdzie indziej podczas ostatniej próby reaktywacji - więcej się o tym powiedzieć nie da. Mogę się jednak przynajmniej pochwalić, że byłem pionierem i idee głoszoną przez Premiera Tysiąclecia opracowałem zanim ten poddał ją debacie. Nic jednak dziwnego - byłem przecież swego czasu jego bezpośrednim następcą na stanowisku, a zatem musiałem osiągnąć podobne zaawansowanie w dziedzinie teorii monarchosocjalizmu.

Skromność moich notatek nie pozwala na opracowanie żadnych kompletnych wytycznych, ale też nie mam przekonania czy obecnie jest sens już teraz takie tworzyć. Bądź co bądź zarówno obecne plany odbudowy, jak i moja wizja monarchosocjalizmu nie z tego świata być może nie będą ich wymagać - w zależności od tego jak historia się potoczy. Dlatego nie proponuję omawiania żadnego hucznego przedsięwzięcia, a jedyni rozważenia tych odkopanych pomysłów sprzed ponad 3 lat. Oto one:

Zastąpić prosty dział powitalny urzędem migracyjnym na wzór trizondalski – z pośredniakiem.

Przemyśleć gruntownie rolę Placu Joksopolitańskiego. Może on być sam w sobie niepotrzebny. Dyskusje o polityce zagranicznej mogą być prowadzone w komisriacie, narracyjne w Partii, dla pierdół lepiej byłoby stworzyć shoutbox. Dla samej Niebieskiej Książeczki niekoniecznie potrzebny jest osobny dział. Warto wysondować jakie są do tego działu oczekiwania.

Hydepark być może warto zostawić, ale dbać o to, żeby akywność w nim była ograniczona. Niekoniecznie jest sens tworzyć w nim milion nowych wątków. Najlepiej trzymać się kilku zbiorczych, jak ten do większości dyskusji realnych oraz ten o wierze.

W Królewskim Biurze Obsługi Petentów warto porobić wątki zbiorcze – na korespondencję i wszelkiego rodzaju zaproszenia; na obwieszczenia; na decyzje ws. wniosków itd. Żeby nie było miliona wątków z jednym postem.

Zastrzegam przy tym, że były to notatki tworzone na etapie zastanawianie się zaledwie i żadna z tych rzeczy nie była jednoznacznie moim planem. Sam zresztą nie mam do nich przekonania - miały być do przemyślenia z czasem, dlatego nie będę ich jakoś szczególnie bronił. Tym niemniej, może jakaś myśl okaże się jakoś tam inspirująca.

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.019 sekund z 16 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 16.

[show queries]