Opublikowałem dzisiaj raport, w którym widnieje liczba ludności całej guberni oraz poszczególnych landów:
http://hirshbergiaweerland.cba.pl/index.php?topic=4465.0Co prawda wydaje mi się, że publikując wczorajsze sprawozdanie z Mittelhirschbergii i Sudhirschbergii-Grabben uwzględniłem zbyt dużą liczbę mieszkańców Mittelhirschbergii, ale uznajmy że raz na jakiś czas w naszej guberni może się zdarzyć Wielkie Liczenie i a chuj tam, kazałem zostawić. Dziś dorzuciłem do tego suplement z Żuławami Rzeżuszymi - poprosiłem też dyrektora KBL o utworzenie konta dla tego landu, kiedy to się stanie zlecę przelewy. Nadal czekam też na raport z Nordhirschbergii. Jeśli nie ukaże się do końca tygodnia pozwolę sobie wyręczyć Towarzysza Landesfuhrera.
Aha, jeszcze jedna uwaga: dochód z podatków i innych opłat to iloczyn liczby ludności oraz uśrednionej kwoty jaką wpłacił do skarbu Guberni / Landu przeciętny mieszkaniec. Oczywiście liczba ludności uwzględnia małe dzieci, bezrobotnych, żołnierzy, funkcjonariuszy, nas jako mieszkańców realnych i inne grupy, które opłat nie uiszczają. Załóżmy jednak, że zostali oni uwzględnieni przy wcześniejszym obliczaniu uśrednionej kwoty.