Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 11:31:03 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3 ... 30   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Gabinet (dyskusje na temat parlamentu)  (Przeczytany 19822 razy)
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« : Stycznia 02, 2012, 06:38:33 »

W niniejszym wątku będą się odbywały dyskusje na temat Parlamentu, jego działania i propozycji jego usprawnień. Tutaj też można narzekać na Archibokassę. Obrazi się na Was i będzie złośliwy. Do stałej załogi gabinetu należą kelner, sprzątaczka i monstrum piwniczne. Posłowie często wykorzystują mój gabinet jako miejsce gościny dla striptizerek i libacji. Nie mam nic przeciwko, byle nie uprawiano tu prostytucji. To róbcie w hotelu parlamentarnym.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Czas na przeniesienie jakże wspaniałej dyskusji, która zakwitła w biurze. Chciałbym zaznaczyć, że wynikła ona z tej oto wiadomości KLIK!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
To Ty jesteś oburzony? Ja kochany jestem cholernie oburzony, każda moja propozycja jest torpedowana, wszystko jest na nie. A za to pomysły Króla są święte, to jest ta wolność? Ciągle mnie obrażacie, szkalujecie i represjonujecie.

Co takiego strasznego jest w ustawie o dniach wolnych? Chciałbym tylko by w niedziele i święta parlament odpoczął- tak dużo?<załamka>
Jest torpedowana wyłącznie z Twojej winy. To, że chcesz, aby wszystko było zależne od Ciebie i Twojej obecności. Dni wolne to też soboty, wszelkie wolne okresy. Często to one są najaktywniejsze. Jak sytuacja tego wymaga to zamykam obrady. Ostatnie święta podałem jako przyczynę zamknięcia IV obrad. Nie jestem osobą cierpliwą, tłumaczenie wszystkiego to nie moja domena.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2015, 09:35:31 wysłane przez Ametyst » Zapisane

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Gieorgij
Aktywista

Posłuch 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Stycznia 02, 2012, 07:07:56 »

Myślę iż sensowność każdej ustawy określi Parlament.
Skoro przeszła ustawa o mutantach...

Ale nie dyskutujmy tutaj. Niech tutaj będą tylko ustawy.
I tak będziemy kłócić się w Parlamencie.
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #2 : Stycznia 02, 2012, 08:30:20 »

To moje biuro i możemy tu rozmawiać o propozycjach, nie widzę przeszkód.
Ustawa o mutantach w żaden sposób nie szkodziła aktywności ZSKHiW. Sam odsiew na etapie biura istnieje na wypadek gdyby ktoś sobie jaja i spam ze szkodliwymi propozycjami robił. Mutanty były urocze i je zostawiłem, nie zabierały miejsca poważnym ppP, pominąłem je w kolejce i po prostu w pewnym momencie nie było żadnej innej propozycji więc postanowiłem rozluźnić atmosferę. Pozaziemskie cywilizacje już odrzuciłem. Niestety Towarzysz Monde działa według szkodliwego schematu, który należy wreszcie przełamać, stad też odrzucenie ostatniej propozycji.
W sumie jednak dyskusje zmniejszają czytelność wątku, może jutro stworze odpowiedni do rozmów na temat parlamentu itp.

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Stycznia 02, 2012, 08:42:12 »

Ale musimy przygotować się na atak obcych, który niewątpliwie nastąpi...

No bardzo pięknie Laszku, bajki  to kilka sal dalej w biurach klubu JUP Chichot Edycja bo nie chcę zawalać wątku kolejnym postem. Całą dyskusję zresztą przeniosę.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 02, 2012, 09:09:07 wysłane przez Mistrz Budzimir VII » Zapisane

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Erick Monde
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Stycznia 03, 2012, 02:23:15 »

To moje biuro i możemy tu rozmawiać o propozycjach, nie widzę przeszkód.
Ustawa o mutantach w żaden sposób nie szkodziła aktywności ZSKHiW. Sam odsiew na etapie biura istnieje na wypadek gdyby ktoś sobie jaja i spam ze szkodliwymi propozycjami robił. Mutanty były urocze i je zostawiłem, nie zabierały miejsca poważnym ppP, pominąłem je w kolejce i po prostu w pewnym momencie nie było żadnej innej propozycji więc postanowiłem rozluźnić atmosferę. Pozaziemskie cywilizacje już odrzuciłem. Niestety Towarzysz Monde działa według szkodliwego schematu, który należy wreszcie przełamać, stad też odrzucenie ostatniej propozycji.
W sumie jednak dyskusje zmniejszają czytelność wątku, może jutro stworze odpowiedni do rozmów na temat parlamentu itp.

A szanowny pan Archibokassa zamienia państwową instytucję w prywatny folwark. Coś się nie podoba to wywalam, a ustawę o mutantach, która była zbędna to czemu nie, bo była cytuję: urocza. Ja działam wg takiego schematu, że jak coś w prawie albo konstytucji to proponuję to zmienić, to jest taki grzech? A może parlament jest tylko do przyklaskiwania propozycjom króla? To napiszcie wyraźnie własna inwencja nie wskazana!
Bo przecież w tym miejscu tylko pomysły króla i archibokassy są świetne, a jak ktoś inny napisze ustawę to z zasady jest ona do kitu- prawda?

Dowódca AAN
Dowódca AFM
generał lejtnant
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #5 : Stycznia 03, 2012, 03:25:32 »

Twoje ustawy, przynajmniej te, które do tej pory pojawiły się w biurze są do kitu, to trzeba przyznać, ale jednak większość trafi na salę plenarną. Po prostu Towarzysza podejście jest złe. Najpierw zrzędzisz na coś mało istotnego, na temat pierdół, a potem zmuszasz Parlament, który powinien zajmować się czymś twórczym do debatowania na ten temat. Przejrzałem ustawy i widzę, że to właściwie same zakazy, one nie tworzą niczego tylko czegoś zakazują bo Towarzyszowi się coś nie podoba i już, żadnego innego racjonalnego uzasadnienia.

Gieorgij
Aktywista

Posłuch 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Stycznia 03, 2012, 07:17:05 »

Ale przecież jeżeli się nie podoba to się to zmienia.
Dlatego nic złego w tym nie widzę. Skoro jest ustawa to proponuję by szła dalej a nie była zatrzymywana.
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Stycznia 05, 2012, 06:51:57 »

Tak sobie myślę, że to chyba mało demokratyczne żeby jedna osoba decydowała na wstępie które ustawy mają szansę przejść a które nie. A mówiąc dokładniej - całkowicie niedemokratyczne. Archibokassa odrzuca ustawy które mu nie pasują. Co to ma być? Niestety ten fakt przemawia za tezą, że bez zgody Budzmira nic w ZSKHiW nie może się dziać. Powinniśmy coś z tym zrobić!

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #8 : Stycznia 05, 2012, 08:11:09 »

Rozumiem, że jak ktoś łaskawie spłodzi dajmy na to ''ustawem o guwnie i pipkach'' to Parlament z całą swą powagą będzie miał obowiązek o tym debatować, czyż nie? To z pewnością doda chwały ZSKHiW. Istnieje tzw. Pierwsza Ustawa, która jest absolutnie niezależna od mej woli. Nie mamy 40 aktywnych obywateli, by robić komisje sejmowe, które by tworzyły poszczególne ustawy, dlatego ustawy może zgłaszać każdy. W III RP ustawa obywatelska musi mieć zebrane sto tysięcy podpisów. Tu z pięcioma byłby problem. Pewne rzeczy muszą być umowne.
Trzeba to zrozumieć, niestety akurat Ty Laszku napisałeś to tylko po to, aby mi dowalić, nieważne czy to szkodzi ZSKHiW, które przecież masz w głębokim poważaniu. Czy to nie przypadkiem Ty nazwałeś się kiedyś zwolennikiem monarchii absolutnej/dyktatury w ZSKHiW podczas prywatnej rozmowy? Bardzo ciekawe... Musisz zrozumieć, że jeśli się z kimś nie zgadzamy to tylko pod pewnymi względami, że zawsze znajdzie się temat w którym jak najbardziej możliwe jest porozumienie. Zgadzam się z Talibami....... w kwestii 'tańczących chłopców'' i praktycznie tylko w tej. Absolutna negacja na wszystkich płaszczyznach jest po prostu niedojrzała, nie jest możliwy pokojowy byt w jednym v-państwie jeśli ona występuje. Nie tylko Laszk, ale wszyscy musicie to zrozumieć.

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Stycznia 05, 2012, 08:23:34 »

Osobiście wolę żebyśmy głosowali nad wszystkimi ustawami, niż tylko nad tymi które spodobają się Budzmirowi. W sprawie mniej znaczących ustaw róbmy po prostu szybkie głosowanie bez debaty i tyle. A władza absolutna byłaby równie dobra dla naszej mikronacji jak demokracja, ale skoro już mamy demokrację to działajmy demokratycznie.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #10 : Stycznia 05, 2012, 08:34:46 »

Oczywiście, że mamy demokrację. To co proponujesz jest skrajnie niewydolne i zdecydowanie wpłynie na Parlament. Każdy będzie mógł go zatkać robiąc 30 ustaw takich jak wymieniłem w pytaniu na które odpowiedziałeś twierdząco. Nie pozwolę, aby w prawie znajdowała się luka umożliwiająca niszczenie ZSKHiW. Debata musi mieć miejsce zawsze, bowiem to jest esencja demokracji. Pojawia się też pytanie kto by uznawał ustawę za ważną bądź nie. Odpowiem krótko: Archibokassa lub zastępujący go Król. Czyli będę decydować, która ustawa jest godna debaty i możliwe będą do niej poprawki. Zasadniczo jeszcze bardziej oddalimy się od demokracji, która stanowi ideę, a ich nie da się osiągnąć w stu procentach. Obecny system jest lepszy od tego co właśnie zaproponowałeś. Jak naprawdę zacznę odrzucać to co mi się nie podoba to szybko będzie można się mnie pozbyć wotum nieufności i zwykłym głosowaniem. Możliwe jest również odwołanie się do sądu.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2012, 08:37:35 wysłane przez Mistrz Budzimir VII » Zapisane

Gieorgij
Aktywista

Posłuch 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Stycznia 05, 2012, 11:16:04 »

Jeśli chce to niech pisze.
Muszę poprzeć tutaj Laszka ponieważ uważam iż osoba pisząca ustawę uznaje iż jest ona potrzebna. Stąd towarzysz Monde przedstawiał swoje. Przecież nie chciał blokować Parlamentu. Mogę poświadczyć to swoją osobą iż Eric'a czasami denerwuje to co w Parlamencie się dzieję o tyle nigdy nie pomyślał by blokować prace Parlamentu.
Co więcej zgłasza te ustawy, które uważa za ważne lub potrzebne. Możemy zgadzać się z Jego opinią lub nie ale to jest demokracja.

Dlatego jeśli napiszę ustawę mówiąca iż rzyć produkuje czekoladę to chce by Parlament nad tym głosował. A każdy w swoim uznaniu określi mnie jako członka Parlamentu.
Laszku popieram twoje zdanie choć muszę przyznać, że i Budzimir w odpowiedziach czasem stwierdzał coś co było zgodne z moimi poglądami.
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #12 : Stycznia 06, 2012, 12:09:53 »

Nie można wychodzić z tego idealistycznego założenia, gdyby tylko posłowie zgłaszali ustawy nie byłoby możliwości odrzucenia. To, że każdy obywatel ma prawo dać propozycję to wielka zaleta, ale i wielkie niebezpieczeństwo. Gdyby nagle pojawił się jakiś dajmy na to Wutromił, napisałby z 15/20 postów i dostałby obywatelstwo (uważam, iż o nie zbyt łatwo) to mógłby takich rzyci produkujących czekoladę i sto naspamować w biurze. Teraz bym takie działanie z miejsca odrzucił, a on byłby pewnie aresztowany za zamach na instytucję publiczną(bana by dostał). Przy takiej pełnej wolności mielibyśmy, albo masakrę, albo to my byśmy złamali prawo nie on. Chyba traktujecie mnie jako monstrum z rogami czyhające tylko na okazję do złośliwego odrzucenia propozycji ppP, a tak wcale nie jest. Potwierdza to samo istnienie tego wątku mającego dać możliwość służbowego kontaktu między Archibokassą, a obywatelami.

ust.5. Od decyzji Archibokassy można się odwołać.
                   pkt.1. Odwołanie następuje w gabinecie dyskusyjnym biur Archibokassy. Jest to procedura odwoławcza I instancji.
                   pkt.2. Archibokassa ma obowiązek odnieść się do odwołania.
                   pkt.3. A. W przypadku pozytywnego przyjęcia odwołania propozycja podmiotu pracy Parlamentu zmienia status na 'przyjęty'.
                            B. W przypadku negatywnego przyjęcia odwołania status propozycji podmiotu pracy Parlamentu nie ulega zmianie.
                   pkt.4  Jeżeli autor propozycji podmiotu pracy Parlamentu nie zgadza się z ostateczną decyzją Archibokassy ma on
                            prawo pozwać go w trybie administracyjnym. Jest to procedura odwoławcza II instancji.
Ten ustęp dodałem właśnie w regułach Parlamentu. Ja bym na tym skończył dyskusję(na ten temat), ale to Wasza wola.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 06, 2012, 10:43:29 wysłane przez Mistrz Budzimir VII » Zapisane

Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Stycznia 06, 2012, 11:11:10 »

Chciałbym się tutaj odnieść do ostatniego postu Laszka w Parlamencie. Każdy ma prawo mieć własne zdanie. Jak więcej niż jedna osoba zagłosuje tak samo to oznacza wg Towarzysza, że nie ma ona własnego zdania? A przyszło Ci Laszku do głowy, że po prostu zgadzam się z Mistrzem w wielu sprawach? Gdybym miał inną opinię niż Budzimir to zagłosowałbym inaczej niż on, to chyba jasne.  Po to są partie, żeby zrzeszać ludzi o podobnych poglądach, prawda? Uważam, że próbujesz wzniecić konflikt ze mną by osłabić KRPW i co za tym idzie - Budzimira, bo nie zgadzasz się z nim w sprawie kultu i to Ci mocno przeszkadza, że jest w tu bardzo uparty. Nie dam się w to wciągnąć. Liczę, że to zrozumiesz i nie będziesz podważał tego, że mam własne zdanie.

Stariec Dworu i Dowódca Gwardii Monarszej
Przewodniczący Patriotycznej Unii Sukcesu "Swoboda"
Właściciel Vergen, pan na Kreisdorf
(-) płk doc.Krzysztof markiz Septimus

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Stycznia 07, 2012, 02:46:13 »

Ale jak ktoś wchodzi raz na tydzień tylko po to aby poprzeć czyjeś zdanie to jest to trochę podejrzane.

« Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2012, 06:52:43 wysłane przez Laszk Młynariew » Zapisane

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Strony: [1] 2 3 ... 30   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.025 sekund z 18 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 18.

[show queries]