Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 11:36:16 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2] 3 4 ... 30   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Gabinet (dyskusje na temat parlamentu)  (Przeczytany 19825 razy)
Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Stycznia 07, 2012, 10:40:51 »

Po pierwsze Laszku, spokojnie mógłbym Ci pokazać Towarzyszu, że Towarzysz też nie udziela się codziennie na forum. Prawda, że częściej ode mnie, ale niech Towarzysz przyzna szczerze, życie realne jednego obywatela może się całkiem różnić od życia drugiego. Także na jakiej podstawie Towarzysz twierdzi, że to jest podejrzane? Skąd Towarzysz nie wie, czy nie wchodzę wtedy, kiedy mam na to chwilę czasu? Nie jestem przecież kimś, kto pełni jakieś najwyższe funkcje w ZSKHiW, więc nie będę poświęcał całego mojego życia prywatnego dla tego v-kraju. Mam swoje priorytety, tak samo Towarzysz ma swoje. I myślę, że właśnie jednym z nich jest zemsta na KRPW z powodu mojego odejścia z JUP. Nie może mi Towarzysz ( sobie i Budzimirowi też) tego wybaczyć, stąd wziął się najpierw Kult, a teraz ataki na mnie i sugerowanie pewnych rzeczy. Uważasz, że jeśli będziesz próbował czepiać się KRPW w każdej sprawie, czym by nie była, to się w pewien sposób odegrasz, Laszku? Nie sądzę, bo myślę, że to tylko sprawia, że Towarzysz traci w oczach obywateli. Mam nadzieję, że wyjaśniłem wątpliwości Towarzysza.

Stariec Dworu i Dowódca Gwardii Monarszej
Przewodniczący Patriotycznej Unii Sukcesu "Swoboda"
Właściciel Vergen, pan na Kreisdorf
(-) płk doc.Krzysztof markiz Septimus

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #16 : Stycznia 08, 2012, 06:52:21 »

Ale Ty wchodzisz zawsze aby poprzeć Budzmira i większość Twoich postów sprowadza się do popierania jego zdania. Ten wyżej zamieszczony zresztą też.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #17 : Stycznia 08, 2012, 06:57:27 »

Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że obecne działania Laszka to zwykłe prowokacje?

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #18 : Stycznia 08, 2012, 07:04:20 »

Nie, gdzie tam. Po prostu zachęcam obywateli do wyrażania własnego zdania.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Stycznia 09, 2012, 07:07:24 »

Rzeczywiście, zachęciłeś mnie do wyrażenia własnego zdania. Ale nie widzę, żeby to było zachęcanie także innych obywateli do wypowiedzenia się. Raczej chodziło Ci o to, żebym to ja coś napisał. Każdy może wchodzić na forum i robić to co chce ( w granicach prawa).  Jeśli przeszkadzają Ci Laszku moje poglądy, to trudno. Nie przejmuję się tym zbytnio. Takie zaczepki w formie jedno - dwuzdaniowych postów na mnie nie zadziałają, tak jak chciałeś, żeby zadziałały. Pokaż mi Laszku jak mój wcześniejszy post popiera zdanie Budzimira. Ja tego nie dostrzegam. Wytłumaczyłem  Ci jedynie powody, które sprawiły, że robisz to, co robisz. A że wspomniałem tam o Budzimirze - no cóż, od niego się ten cały konflikt zaczął, więc siłą rzeczy musiałem o nim wspomnieć.

Stariec Dworu i Dowódca Gwardii Monarszej
Przewodniczący Patriotycznej Unii Sukcesu "Swoboda"
Właściciel Vergen, pan na Kreisdorf
(-) płk doc.Krzysztof markiz Septimus

Erick Monde
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Stycznia 28, 2012, 02:06:52 »

Ale Ty wchodzisz zawsze aby poprzeć Budzmira i większość Twoich postów sprowadza się do popierania jego zdania. Ten wyżej zamieszczony zresztą też.
Drogi Laszku! To samo, tylko z królem robi Chrabuf, jest wręcz cieniem króla. Co mówi AIIF, popiera Chrabuf-bezkrytycznie. Może ludzie bez własnego zdania powinni mieć osobną partię, może nawet osobne forum..?

Dowódca AAN
Dowódca AFM
generał lejtnant
Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Audiencja GG- 28373368, Steam- Starożytni Rosjanie

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #21 : Stycznia 28, 2012, 02:09:55 »

Drogi Laszku! To samo, tylko z królem robi Chrabuf, jest wręcz cieniem Króla. Co mówi AIIF, popiera Chrabuf-bezkrytycznie. Może ludzie bez własnego zdania powinni mieć osobną partię, może nawet osobne forum..?

Może niech nie wpychają się do polityki?
Nie zniechęcaj obywateli!

(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów
Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski,
Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci,
Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #22 : Stycznia 28, 2012, 02:22:04 »

Własne zdanie to jedno, ale robienie wszystkiego na opak to co innego. Towarzysz Monde jak widzę zaczął popierać Laszka dopiero kiedy ten rozpoczął kampanię przeciwko KRPW, wcześniej Towarzysze byli wręcz wrogami. Taka zmienność nie należy do zbyt wiarygodnych względem potencjalnych wyborców(zakładam, iż ASPR wróci kiedyś do polityki). Już sami nie wiedzą kto jest mitycznym wrogiem, wszyscy czy konkretne osoby.
Towarzysz Gieorgij swoją drogą mimo prób polemiki zawsze w głosowaniach wspierał Towarzysza Mondego. Czy to znaczy, że nie ma własnego zdania? Nie, to zwyczajny rezultat należenia do określonej partii mającej swoją linię polityczną. Inną kwestią jest to, że ta linia w przypadku ASPR jest antytezą wobec tych, którzy w danej chwili rządzą faktycznie lub tylko według nich(paszkwile dotyczące 'opozycji rządzącej').

Erick Monde
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #23 : Lutego 07, 2012, 01:24:58 »

wcześniej Towarzysze byli wręcz wrogami
Nic podobnego. Stałem i stoję w opozycji do Króla (zgoda), w opozycji do Archibokassy (zgoda), ale nie w opozycji do Laszka.
A tak apropos w Parlamencie mój post dostał ostrzeżenie, mogę spytać czemu? Chciałem tylko spytać czym tak zasłynął Pan Swarzewski. Żeby było śmieszniej sam Pan Swarzewski, odpowiedział i też dostał ostrzeżenie, czemu??

Dowódca AAN
Dowódca AFM
generał lejtnant
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #24 : Lutego 07, 2012, 02:24:18 »

Wypowiadać się można w trakcie debaty, w tamtym momencie trwały procedury rozpoczynające obrady. Ostrzeżenie samo w sobie nie niesie żadnych konsekwencji (zresztą na tym polega idea ostrzegania).

Erick Monde
Duma Koronowanej Gwiazdy

Posłuch -1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #25 : Lutego 08, 2012, 11:34:51 »

Bzdura, żadne procedury. Premier pochwalił tow. Swarzewskiego, że tak wiele zdziałał, a ja grzecznie spytałem, co takiego zdziałał. Komuś korona spadła, że tow. Swarzewski odpowiedział? A może ostrzeżenie było za to, że zamiast klaskać z resztą zadałem pytanie? Pan Premier pochwalił Komisarza ds Wewnętrznych, a jak powiedział (albo napisał) sam zainteresowany cyt.: "Jak na razie nic wielkiego nie zrobiłem(...)." Może taka deklaracja nie spodobała się siejącemu propagandę sukcesu Rządowi? Hm?

Dowódca AAN
Dowódca AFM
generał lejtnant
Andrzej Płatonowicz Ordyński
Przodownik
**

Posłuch 0

« Odpowiedz #26 : Lutego 08, 2012, 12:25:15 »

Towarzyszu Monde, Rząd nie sieje żadnej propagandy sukcesu. Mrugnięcie Sianie takiej propagandy po trochę ponad tygodniu rządzenia byłoby z resztą bez sensu.
No, a ja wciąż nie wycofuję słów, że nic wielkiego na razie nie zrobiłem. Jednak chyba Towarzysz sam przyzna, że może nie w jakiś wielki sposób, ale Komisariat Spraw Wewnętrznych aktywnie działa?

Andrzej Swarzewski
"Swarzewski radę Ci odwal się od Kathy." Ignacy Hrabia Zawisza <3
Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Audiencja GG- 28373368, Steam- Starożytni Rosjanie

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #27 : Lutego 08, 2012, 03:16:23 »

O ile wiem, to Towarzysz Monde, gdy był na stanowisku NKSW nie zrobił nic wyjątkowego.

(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów
Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski,
Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci,
Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #28 : Lutego 08, 2012, 05:09:48 »

W czynnościach rozpoczęcia i zakończenia obrad Parlamentu nie są przewidziane jakiekolwiek inne wypowiedzi niż zostało to prawnie określone. Może ktoś sobie napisać, że bije pokłony mej wspaniałości, a i tak otrzyma ostrzeżenie. Parlament jest organem częściowo uregulowanym i nie pozwolę na jawne łamanie zasad.

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #29 : Marca 04, 2012, 11:46:28 »

Towarzysze!
W dniu dzisiejszym od godziny 00.00 do 1.30 zajmowałem się zasadami Parlamentu, drobnymi poprawkami starych artykułów oraz co najważniejsze artykułem szóstym. Uregulowałem kwestie królewskich ustaw początkowych oraz ratyfikacji umów międzynarodowych (ze względu na specyfikę drugiego tego typu ppP powodującej ograniczenie roli obywateli można w jego sprawie głosować za organizacją referendum, opcja ta pojawi się również przy poprawkach do konstytucji).
Nie chcę się chwalić, w trakcie prac naszła mnie pewna myśl i chcę Was o coś zapytać. Otóż w zasadach Parlamentu jako piąty typ ppP wymienione jest zezwolenie na realizacji misji dyplomatycznej. Komisarz ds. dyplomacji za każdym razem musi pytać się Parlament o zgodę choć to Premier jest jego zwierzchnikiem. Powoduje to znaczne opóźnienia w kwestiach polityki zagranicznej. Nie będę lał wody, chcę usunąć ten niepotrzebny moim zdaniem typ ppP. Przecież i tak wszystkie umowy trafiają do Parlamentu w celu ratyfikacji i od nas zależy czy będą czymś więcej niż bezwartościową mapą bitową. Co o tym sądzicie?
« Ostatnia zmiana: Marca 04, 2012, 12:26:20 wysłane przez Mistrz Budzimir VII » Zapisane

Strony: 1 [2] 3 4 ... 30   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.021 sekund z 17 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 17.

[show queries]