Arbuz Dumbledore
Premier ZSKHIW. Gubernator Aralii. Pan na Araknie
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #15 : Lipca 08, 2021, 07:09:36 » |
|
Nie mam więcej pytań do świadka
|
|
|
|
pre/mier , osoba premiernicza, psoba
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #17 : Lipca 09, 2021, 11:33:26 » |
|
Pouczam Strony, że zadanie pytania świadkowi wymaga zgody Trybunału.
Podtrzymuję pytanie Oskarżonego.
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #18 : Lipca 09, 2021, 10:47:38 » |
|
Towarzysz Arbuz, formalnie rzecz biorąc, zaproponował "zarekwirowanie gorszących technologii" a nie zbrojną napaść. Jego plan nie zakładał najwyraźniej walki. Co więcej działo się to bez związku z wydarzeniami w Rue, co pragnę zaznaczyć. Chciałem też przypomnieć że o stylu życia mieszkańców Brend negatywnie wypowiadali się liczni przodownicy ludu szlacheckiego. Tak więc trudno orzec czy propozycja Arbuza miała szkodzić Aralczykom czy wręcz przeciwnie.
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #19 : Lipca 10, 2021, 01:57:03 » |
|
Czy Strony składają jeszcze jakieś wnioski?
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #23 : Lipca 12, 2021, 07:12:03 » |
|
Najpierw udzielam po raz ostatni głosu Oskarżycielowi. Ma Towarzysz 24 godziny, w drodze wyjątku mogę ów okres przedłużyć.
|
|
|
|
|
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Premier ZSKHIW. Gubernator Aralii. Pan na Araknie
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #25 : Lipca 13, 2021, 10:11:36 » |
|
Wysoki sądzie. Wydaje mi się że wyrok powinien być oczywisty, krótka analiza materiałów dowodowych nie daje nawet cienia szansy Budzimirowi na wygranie tej rozprawy. Ponadto pragnę przypomnieć iż Budzimir w 2015roku został już prawomocnie skazany za przekraczanie swoich uprawnień (i to ponownie w związku z miastem rue!) a jego przeszłość jasno pokazuje nam do jakich bestialskich czynów jest zdolny. Liczę że w tym sądzie zatryumfuje sprawiedliwość a nie kumoterstwo, fanatyzm religijny i strach przed gromadzacymi sie tłumnie przed gmachem sądu pmobistami. Nie mam nic więcej do dodania
|
|
|
|
pre/mier , osoba premiernicza, psoba
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #26 : Lipca 13, 2021, 11:11:43 » |
|
Głos ma Oskarżony.
|
|
|
|
|
|
|
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #27 : Lipca 13, 2021, 12:22:55 » |
|
Wysoki sądzie. Mi się nic nie wydaje, ja wiem, że wyrok jest oczywisty. Wszystkie materiały świadczą o mojej niewinności. Ja nikogo nie porywałem, nikogo nie biłem, nie mordowałem. Ja tylko wydawałem rozkazy! Męczcie tych morderców i porywaczy PMOBistów, z miłą chęcią wydam wszystkich co do jednego, byle tylko nie zostać skazanym. Przez wiele lat byłem bliskim przyjacielem Ericka Mondego i wiem, że by mnie poparł. Że gdyby mógł, to by tutaj stanął i poręczył za mnie jako człowieka honoru, uczciwego i mającego w swym czystym sercu wyłącznie dobro Aralii. Mam nadzieję, że prowokacyjne zachowanie Arbuza z mówieniem o sprawiedliwości ostatecznie go pogrąży. Tu jest ZSKHiW, kumoterstwo i fanatyzm religijny to istota naszej umiłowanej ojczyzny.
|
|
|
|
Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś! (-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #28 : Lipca 13, 2021, 01:48:38 » |
|
W tej sytuacji Trybunał udaje się na naradę, która potrwa mniej więcej do dnia pojutrzejszego. Jednocześnie do tego czasu istnieje w dalszym ciągu możliwość składania przez Strony wniosków formalnych i dowodowych.
|
|
|
|
|
|
|
|
|