|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #75 : Września 27, 2013, 08:53:46 » |
|
Jako, że sporo czasu pochłania mi praca na olimpiadę, a także choroba nie miałem możliwości wydrukowania dzieła, gdyż moja drukarka jest nieprzytomna. Postaram się jednak zmusić kogoś do wydrukowania, a siebie do dokonania poprawek w drodze.
To Ceres to inspirujące było. Trzeba z tego zrobić bestseller wśród Hirschberskiej i weerlandzkiej młodzieży.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
|
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #77 : Grudnia 21, 2013, 03:50:39 » |
|
Trzeba pisać, bo postów mało w tym miesiącu, więc informuję, że poprawki do drugiej części też zostały wykonane. Teraz najgorsze czyli napisanie części trzeciej. O dziwo okazało się, że mam jej początek i to niewymagający żadnych poprawek! Problem w tym, że teraz nadszedł czas na źródło i o ile wiem jak ma się ono zakończyć to nie mam żadnego planu co dalej.
Wstęp, pierwsze lata życia i samosprzedanie się w niewolę Przemysła - parę akapitów trza dodać. (źródło)Pamiętniki Przemysła: Podróż z łowcami, jesienny targ niewolników, zostanie kupionym przez frara Jeleniogrodu. - jeśli uda mi się odblokować dzisiaj, to powinienem zacząć, ale pewnie się nie uda. Dalej pewnie życie Przemysła + ogólna sytuacja Weerlandu Północnego, być może będę kilkukrotnie przeplatał krótkie źródła pamiętników ze swoimi słowami na zasadzie Przemysł-sytuacja ogólna.
Myślę nad tym czy pamiętniki zrobić bez silenia się na nieustanny absurd, właściwie jestem na to zdecydowany. Oczywiście nie zabraknie humoru, ale będzie on raczej powiązany z częścią 'moimi słowami'.
|
|
|
|
|
|
Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś! (-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #78 : Grudnia 21, 2013, 05:56:33 » |
|
Ja uważam, że nie powinno być za dużo absurdu. Nadmiar nielogiczności nie bawi i utrudnia zrozumienie całości.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #79 : Grudnia 23, 2013, 11:31:15 » |
|
Nie wyrzucałbym całkowicie absurdu, aczkolwiek ograniczył jego rolę.
PS. W jakim okresie, jeżeli chodzi o 'zachodnie' datowanie tych wydarzeń żył Przemysł?
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #80 : Grudnia 30, 2013, 08:40:56 » |
|
Pamiętajmy, że ten świat nie jest planetą Ziemią, zatem takie zjawiska jak średniowiecze czy nowożytność nie mają dokładnego przełożenia, ale jeśli chodzi o rok to z pewnością jesteśmy już w nowożytności, tylko bardzo zacofani. Prędzej czy później będę musiał zrobić kalendarz wydarzeń. Wolę później, bo moja wizja zmienną jest, a nie chcę się ograniczać. Zrobię to dopiero przed pisaniem części czwartej.
Przez ferie coś pisałem, łącznie jest tego 2,5 strony. Opóźnienie wynika nie tyle z braku weny co problemów czysto technicznych takich jak wyjątkowo trudna dla mnie stylizacja źródeł (ponad godzina na jeden akapit) i konieczność dopracowania fabuły. Pisząc po kawałeczku w normalne dni szkolne powinienem zrobić przynajmniej znaczącą część przed kolejnym wolnym, a z pewnością przygotuję pełen plan wydarzeń itp.
|
|
|
|
|
|
Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś! (-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

|
|
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #82 : Lutego 21, 2014, 11:51:26 » |
|
Mylisz się, mnie to na przykład obchodzi.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #84 : Lutego 22, 2014, 12:00:21 » |
|
Inni ludzie cały dzień się lenią, a Ty nic nie robisz tylko piszesz. Do roboty byś się wziął!
A tak poza tym to proponuję napisać jakieś streszczenie tego, co już jest gotowe. Sam chyba będę musiał w najbliższym czasie ponownie poczytać poprzednią część.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #85 : Lutego 22, 2014, 12:12:55 » |
|
Sam przyznałeś, że nie czytałeś. Nie rozumiem.
Nie napisałem nigdzie że przeczytałem. Moja "nieobojętność" polega na tym że obserwuję postępy i cieszę się z już dotychczasowych.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #86 : Lutego 22, 2014, 12:19:19 » |
|
Chcieć to mieć jak mawia porządny złodziej: -Bezsensowny wstęp, bajeczka o Przemyśle, wytłumaczenie o co chodzi w tej bajeczce -załatwione -(źródło)O tym jak niewolnik Przemysł stał się własnością frara Jeleniogrodu -załatwione -Wyjaśnienie czym jest Jeleniogród i inne takie - załatwione -(źródło)Przemysł jako chłopiec do bicia o ksywie Jęczysław. Jego młodzieńcze lata, nauki i zostanie wyzwoleńcem. -załatwione -Dużo tego Przemysła było to sobie o zagrywkach politycznych frarów Jeleniogrodu i Grabiny popisałem - załatwione -(źródło) Taki tam pogrzeb i stypa, frar Jeleniogrodu podpuszcza resztę ciołków z Weerlandu Północnego do nie płacenia daniny -gotowe. -(źródło) List, jeden z frarów podpieprza buntowników Ataresowi -załatwione To co dalej jest trochę skomplikowane i jeszcze nie wiem jak to zrobię. Co się będzie działo wiem, tylko co do formy mam wątpliwości. Nie napisałem nigdzie że przeczytałem. Moja "nieobojętność" polega na tym że obserwuję postępy i cieszę się z już dotychczasowych.
Nadal tego nie rozumiem.
|
|
|
|
|
|

|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #87 : Lutego 22, 2014, 11:20:19 » |
|
No gratuluję, ale napisz jakieś porządne streszczenie dziejów ZSKHiW bo w obecnej formie Historia jako tekst informacyjny sprawdza się dość kiepsko.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #88 : Lutego 22, 2014, 01:38:04 » |
|
Przypomniałem sobie, że miałem przeczytać drugą część. W sumie nie wiem czy by nie poczekać z habilitacją, na kolejne części historii, bo znacznie ułatwią mi one sprawę.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #89 : Lutego 22, 2014, 03:35:28 » |
|
No gratuluję, ale napisz jakieś porządne streszczenie dziejów ZSKHiW bo w obecnej formie Historia jako tekst informacyjny sprawdza się dość kiepsko.
Budzimir zapewne wciąż twierdzi, że wciąż wszystko zmienia. Niemniej jakiś ogólny rys by się przydał. W ostatnim czasie znalazłem w Rotrii taką oto pracę, która może się przydać: http://instytut.surmenia.org/prace/G_Ganganelli_Ab_urbe_condita.pdfW przyszłości można by skontaktować się z zagranicznymi historykami, aby w wersjach historii powszechnej regionu nie było absurdalnych i nierealnych sprzeczności. Przypomniałem sobie, że miałem przeczytać drugą część. W sumie nie wiem czy by nie poczekać z habilitacją, na kolejne części historii, bo znacznie ułatwią mi one sprawę.
Słuszna myśl. Trzeba też pomyśleć jak będziemy przeprowadzali przewody habilitacyjne.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lutego 22, 2014, 03:38:28 wysłane przez Arkadiusz II Filip »
|
|
|
|
|
|