Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 03:40:27 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3 4   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pierwsza Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy  (Przeczytany 2565 razy)
Marcel Hans
Moderator
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« : Stycznia 25, 2016, 07:53:00 »

Monarchosocjalistyczne Kolejowe Przedsiębiorstwo Transportowe im. Wielkiego Sternika i Premiera Tysiąclecia

Otwieram pierwsze Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy firmy!
Potrwa ono do czasu podjęcia wiążących decyzji.

A oto problemy do rozwiązania:
0) Jak kolej może zaktywizować kraj?
1) Ustalenie oficjalnego skrótku przedsiębiorstwa: z "imiennikiem" czy bez?
2) Malowanie taboru: jakie barwy wybrać, bo mamy kilka tysięcy wagonów i lokomotyw do przemalowania.
3) Kto powinien organizować połączenia międzynarodowe do Trizondalu: my czy KT TriBahn?
4) Określenie co z inwestycjami kolejowymi w Kaltvodka.
5) Przyjęcie szczegółów dotyczących połączeń autobusowych.

Każdy Akcjonariusz i nieAkcjonariusz może wypowiadać się na powyższe tematy. Na koniec po podsumowaniu dyskusji odbędą się wiążące głosowania.

(-) Marcel Hans
Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Stycznia 26, 2016, 05:14:17 »

Cóż, ja myślę że kolej, a także każda inna sfera, może stać się wręcz głównym obiektem zainteresowania Ludu Szlacheckiego przez dłuższy czas. Jeżeli chodzi o oficjalny skrót to z jednej strony nie wypada pomijać Imion Patronów, ale myślę  że w tej sprawie najlepiej zwrócić się do Partii z wnioskiem o wykładnię.

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Marcel Hans
Moderator
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Stycznia 27, 2016, 07:27:15 »

Cóż, ja myślę że kolej, a także każda inna sfera, może stać się wręcz głównym obiektem zainteresowania Ludu Szlacheckiego przez dłuższy czas. Jeżeli chodzi o oficjalny skrót to z jednej strony nie wypada pomijać Imion Patronów, ale myślę  że w tej sprawie najlepiej zwrócić się do Partii z wnioskiem o wykładnię.
Przyjmuję wniosek i pod koniec poddam pod głosowanie.

Co do punktu 3 i 4, chciałbym aby rząd ZSKHiW zgodził się na ustępstwo i poprawił wycenę tamtej inwestycji, aby było można ją przeprowadzić. Natomiast co do połączeń międzynarodowych, sądze, że nasze koleje krajowe powinny mieć swoje połączenia międzynarodowe, ale pozwolić KTT na organizacje swoich pociągów także.

(-) Marcel Hans
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Stycznia 27, 2016, 09:10:45 »

Oczywiście, że połączenia międzynarodowe nie są złą rzeczą. W końcu kogo się mamy bać?

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Lutego 02, 2016, 05:08:07 »

Ze zmianą wyceny może być problem. Kiedy pierwszy raz zostałem NKSW zacząłem wyceniać, w przeciwieństwie do moich poprzedników, mając na celu głównie osiągnięcie jakiegoś tam realizmu. Mogę się za to zgodzić na dofinansowanie, bo rząd i tak nie ma co robić ze swoimi pieniędzmi.

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Marcel Hans
Moderator
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Lutego 02, 2016, 11:45:53 »

A jak się zapatrują Towarzysze na barwy naszego przewoźnika?
KT TriBahn to niebieski i czerwony, co weźmiemy my?

Co do połączeń międzynarodowych, proponuję aby uruchomiono początkowo:
1) autobusowe do Wiednia
2) kolejowe do Hanssi

Proponuję również stworzyć listę dworców kolejowych w kraju oraz przyjąć, że towarowe dworce kolejowe równe są dworcom pasażerskim.

Co do Kaltvodka proponuję zrobić to jednak inaczej, bo nie chcę psuć zabawy w wycenianie (którą podziwiam), ale nie chce też odbierać ludziom prawa do transportu. Mój wniosek jest więc następujący: niech rząd wybuduje tę linię kolejową sam i nam ją wynajmie za jakąś miesięczną opłatę.

(-) Marcel Hans
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Lutego 03, 2016, 09:27:28 »

To jest dobra ideja, lista dworców jest potrzebna. Tylko czy jeżdżenie do Wiednia jest oby bezpieczne?

Marcel Hans
Moderator
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Lutego 04, 2016, 01:15:45 »

To jest dobra ideja, lista dworców jest potrzebna. Tylko czy jeżdżenie do Wiednia jest oby bezpieczne?

Ale do wirtualnego Wiednia chyba bezpieczne? Do Pięciopolski też możemy wysłać autobusy.

Co do listy dworców, KTT Oddział Żuławy Rzeżusze obsługiwał takie stacje (w większości stacje takie jak nazwy miejscowości):
Drasno Gł. lub Drasno-Ferdynandia
Niktów Mały
Psie Pólka
Trzcińsko N. Rzeżuchą
Osiedle Magistrala
Nowy Świat Ludzi Pracy
Odrodzenie Ideii Ruchu Robotniczego
Pokój
Zgoda
Jedność
Bezwojnie
Trzcińsko T. N. Rzeżuchą
Końców Wielki
Kolejów
Zakopane Port
Kontrabut
Antrykot
Polimeryzacja Wschodnia
Polimeryzacja Wieś
Kijów Dworzec Wielki

Dokładne rozkłady i cenniki (które proponuję przejąć):
http://finansierra.cba.pl/biletyiss/1008.php

(-) Marcel Hans
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Lutego 04, 2016, 02:41:03 »

To jest jakiś inny Wiedeń? My jako Królewska Gubernia Hirschbergii możemy postarać się o rejestr dworców i obiektów dworcopodobnych na naszym terytorium.

Marcel Hans
Moderator
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Lutego 04, 2016, 07:03:54 »

Tak, to są tylko stacje na Żuławach.
Natomiast co do innych regionów, tutaj trzeba jednej wyraźnej mapy ZSKHiW ze wszystkimi większymi miastami i liniami kolejowymi. Tego nie przeskoczymy, naprawdę...

(-) Marcel Hans
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Lutego 05, 2016, 04:46:35 »

Już od dawna apeluję o taką mapę, a Hirschberski Instytut Kartograficzne jakiś czas temu ukończył prace nad w miarę sensowną mapą KGH. Myślę, że w najbliższej przyszłości trzeba będzie to samo uczynić w pozostałych guberniach.

Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Lutego 05, 2016, 06:17:54 »

Jako rząd niby mogę wybudować taką linię. Jako dawniej najaktywniejszy użytkownik mogę też pomóc przy realizacji innych projektów... tylko tak bardzo mi się nie chce... Dobrze, rząd zajmie się budową.

Co do barw, proponuję zielony, biały i niebieski, zgodnie z barwami na fladze.

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Marcel Hans
Moderator
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Lutego 06, 2016, 08:57:21 »

Już od dawna apeluję o taką mapę, a Hirschberski Instytut Kartograficzne jakiś czas temu ukończył prace nad w miarę sensowną mapą KGH. Myślę, że w najbliższej przyszłości trzeba będzie to samo uczynić w pozostałych guberniach.

Dla systemu kolei niezbędna jest jedna łączna mapa, a nie 10 dla 10 regionów, niestety. Jakość jest nieważna, by by szło odczytać odległości i nazwy miejscowości.

Jako rząd niby mogę wybudować taką linię. Jako dawniej najaktywniejszy użytkownik mogę też pomóc przy realizacji innych projektów... tylko tak bardzo mi się nie chce... Dobrze, rząd zajmie się budową.

Co do barw, proponuję zielony, biały i niebieski, zgodnie z barwami na fladze.
Cieszę się, że rząd się tym zajmie.
Proponuję zrezygnować z bieli, bo w obrazkach jest problematyczna...

Towarzysze,
pracuje teraz na nowoczesnym modelem sprzedaży biletów, który będzie uproszczony do minimum. W dodatku będzie zawierał wszystkie stacje krajowe i zagraniczne, rozkłady jazdy, a ceny będą ustalane według popytu. Mam już skończone 90%.

(-) Marcel Hans
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Lutego 07, 2016, 04:27:17 »

Dlatego ja osobiście uważam, że wszystkie mapy guberni powinny być wzorowane na mapce KGH autorstwa HIK-u.

Marcel Hans
Moderator
Człowiek Pracy

Posłuch 1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Lutego 08, 2016, 08:49:20 »

Dlatego ja osobiście uważam, że wszystkie mapy guberni powinny być wzorowane na mapce KGH autorstwa HIK-u.

Kto tym HIKem zarządca, może da radę go przekupić, aby je zrobił?

(-) Marcel Hans
Strony: [1] 2 3 4   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.025 sekund z 19 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 19.

[show queries]