Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 06:51:46 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Międzymikronacyjny Turniej Supremacy  (Przeczytany 344 razy)
Nikolai Petrović
Gość
« : Kwietnia 09, 2015, 09:48:21 »

Międzymikronacyjny Turniej Supremacy

Czym jest Supremacy?
Supremacy to internetowa strategia czasu rzeczywistego, osadzona w realiach Wielkiej Wojny. Czas trwania jednej gry waha się od 40 dni do nawet 180 dni. Liczby te jednak nie są tak przerażające, gdy uwzględni się fakt, iż wystarczy na grę poświęcić góra 30 minut dziennie... gdyż najwięcej czasu schodzi na przemieszczanie się jednostek i ulepszanie miast.

Jak wygląda rozgrywka?
Mamy do dyspozycji 7 surowców naturalnych, to jest zboże, ryby, stal, drewno, węgiel, ropę i gaz ziemny, oraz pieniądze. Surowce te musimy odpowiednio dystrybuować, np. gdy państwo nastawione jest na połów ryb, tj. gdy ma więcej prowincji je produkujących, to musimy odpowiedni przemieścić suwak, tak by nie doszło do deficytów surowców... a gdy już do niego dojdzie, żołnierzom spadają morale. W każdej prowincji co 24 godziny rekrutuje się jednostka piechoty (czas ten można zmniejszyć odpowiednimi ulepszeniami miasta). Dodatkowo można budować okręty wojenne, artylerie czy też czołgi.

Jak się zapisać?
Wystarczy postępować wedle tej wiadomości - http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php?topic=3038.msg30289#new

Jakie ustawienia będą obowiązywały na turnieju?
Mapa - Wielka Wojna. Graczy - 31. Standardowa paczka jednostek, brak wyboru krajów, brak anonimowości, standardowy warunek zwycięstwa (50% podbitej mapy) oraz normalne SI.

Kiedy rozpocznie się turniej?
Rozpocznie się w nocy z 10 na 11 kwietnia. Wtedy też w tym wątku podane zostanie hasło do gry, oraz jej ID. 31 pierwszych osób wejdzie do turnieju. Jeżeli nie znajdzie się 31 graczy, wolne miejsca zostaną zastąpione botami. Dołączać będzie można też w trakcie turnieju!

Masz jeszcze jakieś pytania?
Proszę zadawać je w wątku w którym zapisuje się do turnieju.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 09, 2015, 09:58:55 wysłane przez Markus Wettin » Zapisane
Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Kwietnia 10, 2015, 04:44:22 »

Lud Szlachecki zrobił sobie aktualni masowy urlop, ale dziękujemy za ofertę. Fajne krajkule.

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Tobiasz von Richtoffen-Deithven
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Maja 17, 2015, 12:09:37 »

Być może niepotrzebnie wygrzebię ten wątek, ale ta gra jest naprawdę warta uwagi. Można kiedyś coś podobnego zorganizować u nas.

Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych
Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Maja 17, 2015, 06:19:01 »

Grałem swojego czasu i też jestem mogę to polecić. Nie wiem tylko na ile zdołalibyśmy się odpowiednio zorganizować, dlatego też nigdy nie wysuwałem takiej propozycji.

Edycja: A nie, wybaczcie, to jednak w inną grę Bialeńczyków grałem.
« Ostatnia zmiana: Maja 17, 2015, 06:21:41 wysłane przez Ciecierad Ciecieląg » Zapisane

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.023 sekund z 16 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 16.

[show queries]