|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #16 : Czerwca 23, 2021, 05:21:44 » |
|
Ja jako Gównodowodzący chciałbym wyrazić stanowcze, zdecydowane lekkie zaniepokojenie tym co się tutaj wydarzyło, ale oczywiście ufam Budzimirowi jako człowiekowi nastawionemu na dialog, który ze wszystkimi pragnie mieć pokój.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Premier ZSKHIW. Gubernator Aralii. Pan na Araknie
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #17 : Czerwca 23, 2021, 07:27:16 » |
|
Myślę że już wystarczy tej akcji w Rue, proszę by PMOB udało sie teraz do swojego prawdziwego celu misji. Mam nadzieje że wszystko nastapi w atmosferze pokoju i przyjaźni i nie będe musiał szczuć KSZ na zbyt rozentuzjazmowanych PMOBistów. Nikt przecież nie chciałby by doszło do incydentu...
|
|
|
|
|
|
pre/mier , osoba premiernicza, psoba
|
|
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #19 : Czerwca 24, 2021, 07:11:53 » |
|
No cóż, sytuacja wymyka się zbyt szybko spod kontroli, pmob w dalszym ciągu przekracza swoje uprawnienia, a poza tym nie w tym mieście w którym miał się znaleźć. W takiej sytuacji mam rozliczne sensowne wyjścia mogące łatwo załagodzić sytuacje tylko jedno wyjście, by spacyfikować wszystkie walczące strony wysłałem 2. Arakański Pułk Powietrzny im. Budzimira VII by zbombardował miasto. 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwca 24, 2021, 07:20:38 wysłane przez Arbuz I Dumbledore »
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #20 : Czerwca 24, 2021, 07:19:04 » |
|
Kij z tym, że podlegają ci tylko oddziały lądowe, ale nie podejrzewam dowódców wojsk lotniczych w jakiejś Aralii o ogarnianie komu podlegają w 2021 roku.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #22 : Czerwca 24, 2021, 07:22:07 » |
|
Po jakże cennej uwadze króla piloci odlecieli z powrotem do miejsca swojego stacjonowania zrzucając jedynie trzy bomby
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #23 : Czerwca 24, 2021, 07:23:27 » |
|
hmmm, nie sądziłem ze trzy bomby najmniejszego kalibru wywołają taki efekt, ale jak widać PMOB łatwo wystraszyć!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #25 : Czerwca 24, 2021, 09:28:55 » |
|
Już wiadomo, wiadomo kto to zrobił i kto Hermana Pole zamordował. Zdradziliście go, zamordowaliście, jesteście kanaliami.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #26 : Czerwca 26, 2021, 12:53:41 » |
|
Ciężkie walki trwały całą noc. Żołnierze PMOB wykorzystali fakt, że Aralczycy nie widzieli po ciemku i sami zaczęli atakować z zaskoczenia dla niepoznaki krzycząc 'Sternik'. Wprowadziło to wielkie zamieszanie wśród mieszkańców Ruhe i ci zaczeli walczyć ze sobą.  Ta taktyczna przewaga pozwoliła na odbicie 7000 schwytanych wcześniej PMOBistów w tym samego nadzorcy Tytonia. Niestety noc spędzona z Aralczykami spowodowała u niego straszliwą traumę. Zaczął mówić o jakichś dziwacznych ideach, prawdopodobnie padł ofiarą kurdupla Dżendera. Mamy nadzieję, że wkrótce odzyska świadomość.  O godzinie 13.30 lokalnego czasu ostatnie przecznice Ruhe się poddały. Mieszkańcy liczyli na litość i takowa ich spotkała. Zamiast ich rozstrzeliwać po prostu PMOB ich schwytał. Okazało się, że samo Ruhe jest strasznie biednym miastem. Zdobyczne dobra to 10 000 ton gruzu, 1500 starych samochodów i tona pasty na lśniąca łysinę warte najwyżej 12 000 loli. To stanowczo za mało. Do tego PMOB poniósł ogromne straty, sami nie wiemy jakie, bo nie dokonaliśmy ewidencji po ostatnim poborze. W związku z tym: jedna trzecia schwytanych Aralczyków trafi na nowy targ niewolników w Zlewni. Jedna trzecia zostanie wcielona do PMOB, a jedna trzecia puszczona wolno, by mogła się ponownie rozmnożyć i zasiedlić ruiny Ruhe. 
|
|
|
|
|
|
Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś! (-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #27 : Czerwca 26, 2021, 03:51:06 » |
|
A jednak Kurduple istnieją.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #28 : Czerwca 26, 2021, 04:40:10 » |
|
Dobrze, teraz się już zdenerwowałem. Nie taka była umowa , nie macie prawa zabierać mieszkańców Aralii, ja ich potrzebuje. A poza tym zniszczyliście nie to miasto o które prosiłem. Myślałem by poszczuć was KSZ, ale obawiam się że ich ekscelencji Ametystowi by się to nie spodobało. Dlatego jeśli nie oddacie wszystkich pojmanych mieszkańców i nie wycofacie sie z Aralii to spotkamy się w sądzie!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|