Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« : Sierpnia 05, 2014, 07:10:11 » |
|
Siemanko. Dzisiaj w tym joł barlogu będziem ziomka sędzić. Joł. No i kurna... jak sędzić to i podsądnego my mamy. Ziomal KJMichalski jakieś siare se odwalił i tera no, krucho jest. Oskarża go Laszk, person z Laszkbergu. Fedruj... znaczy rapuj co ci na sercu ziom i oskarżonego wprowadźcie! (tymczasem w piwniczce sądowej) http://www.youtube.com/watch?v=SE_pkPob-8k
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2014, 07:14:36 wysłane przez Mistrz Budzimir VII »
|
|
Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś! (-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpnia 05, 2014, 07:21:10 » |
|
Dzień dobry. Dziękuję za udzielenie głosu. Sprawa wygląda następująco: dnia 24 czerwca 2014 roku naszej ery pan Konstanty Jerzy Michalski, obywatel Republiki Bialeńskiej pracujący wówczas jako doradca Króla Weerlandu ds. wojskowości, podstępnie zniszczył naszą wieś stołeczną: Laszkberg. Czynu dokonał zapewne przy pomocy najemników niejakiego Razorblade. Winą za to próbował zrzucić na Ametysta Faradobusa. Oto dowód: http://hirshbergiaweerland.cba.pl/index.php?topic=3212.0
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
|
Katha Joanna de Vill
Przodownik

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #3 : Sierpnia 05, 2014, 07:25:49 » |
|
Co tam rabowanie w korwecie! Jak jest taki proces, to ja wracam do kraju!
*wyrzuca szalupę ratunkową, wchodzi i wiosłuje do ZSKHiW*
Może jakąś transmisję dla nieobecnych?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #4 : Sierpnia 06, 2014, 12:15:25 » |
|
Co tam rabowanie w korwecie! Jak jest taki proces, to ja wracam do kraju!
*wyrzuca szalupę ratunkową, wchodzi i wiosłuje do ZSKHiW*
Może jakąś transmisję dla nieobecnych?
Ej nie zostawiaj mnie! Płynę z tobą.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
|
KJMichalski
Jeno Bialeński hrabia i tutejszy doradca wojskowy
Mieszkaniec
Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #6 : Sierpnia 06, 2014, 06:23:06 » |
|
Joł wszystkim.
Chciałbym powiedzieć że to Laszk wszystko zrobił! Przecież dzieliliśmy się kasą za najemników. Wszystko próbował zrzucić na mnie aby zdyskretować Bialenię. Kiedy przyjechałem sobie do Laszkbergu z Super-Hiper-Tajnej fabryki śmigłowców okazało się że wieś została rozwalona i zacząłem organizować lud do pracy przy Tej-Jak-Jej-Tam-Siedzibie-Laszka. Z niewiedzy stwierdziłem że Ametyst. Tak więc niech Laszk sam się oskarży.
Nie przyznaje się.
|
|
|
|
|
|
(-) KJM
|
|
|
|
|
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #8 : Sierpnia 07, 2014, 06:07:12 » |
|
Slang Bialeński nie pomógł w kontakcie z oskarżonym, to mówię już normalnie. Straż, przestrzelcie mu oba kolana, może zacznie mówić. W przeciwnym razie wojna! Czy masz jakieś dowody na związki Laszka ze zniszczeniem Laszkbergu? Czy znasz jakiegoś świadka, który poręczy, że to Laszk zamówił najemników?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2014, 08:58:14 wysłane przez Mistrz Budzimir VII »
|
|
Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś! (-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : Sierpnia 08, 2014, 12:29:55 » |
|
Chamstwo, biedaszyby i w ogóle!
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #12 : Sierpnia 08, 2014, 01:19:13 » |
|
Eee no, tak jakby... Ale ja to zrobiłem w dobrej wierze! Oni mieli nam pomóc! To nie tak jak myślicie! Zresztą najemnikami dowodził pan Michalski, nie ja!
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8
|
 |
« Odpowiedz #13 : Sierpnia 08, 2014, 01:39:31 » |
|
No i wszystko jasne. Mamy dwóch winnych, których niniejszym ogłaszam winnymi JKMichalskiego i niejakiego Laszka Młynariewa zarzucanego jednemu z nich czynu. Ten cham Laszk jest współwinnym, zatem skazuję ich na walkę na Arenie Gniewomira oraz wybieram im następujące bronie: Laszkowi z rodu Młynariewów przydzielam dwuręczny młot bojowy:  oraz krowę wierzchową, Anastazję:  , zaś JKMichalskiemu haubicę znalezioną niedawno w nieskończonych odmętach Puszczy Laszkberskiej:  , a także amunicję do niej, swoją drogą świetnie zachowaną:  Kto zwycięży? Brutalna siła weerlandzkiego wojownika, czy zaawansowane technologie bialeńskiego... Bialeńczyka? Wiadomo, że ten pierwszy. Termin ustalcie między sobą. To już koniec rozprawy!
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 08, 2014, 01:42:26 wysłane przez Mistrz Budzimir VII »
|
|

|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #14 : Sierpnia 08, 2014, 01:40:51 » |
|
Stawiam 100 loli na Anastazję.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|