Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 03:57:59 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 [3] 4 5   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Program Załogowy!  (Przeczytany 3492 razy)
Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Audiencja GG- 28373368, Steam- Starożytni Rosjanie

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #30 : Maja 08, 2014, 09:34:08 »

Ale tam nie ma wody, zatem po co gogle?

(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów
Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski,
Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci,
Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #31 : Maja 08, 2014, 10:12:10 »

Ale to nie jakaś pianka tylko porządny skafander. Trwa już analiza projektów:

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #32 : Maja 17, 2014, 08:31:37 »

Pam parampam! Oto nadszedł dzień chwały. Mimo potężnej zawieruchy w państwie nasze instytucje nie zaprzestały swej chwalebnej działalności. Oto dokonuje się nowa era. Era cudów i możliwości jakie trudno sobie wyobrazić nawet jak widziało się wiele np. Joksymila. Żeby nie było, dobrych możliwości! Kupiliśmy na czarnym rynku 3 tajemnicze kapsuły załogowe:

Gdy hamerykańscy niewolnicy je zobaczyli zrazu się ucieszyli i powiedzieli, że są 'old szit'. Zapewne znaczy to, że dobre. Jedną skierujemy do badań, a pozostałe dwie poczekają na swoją modyfikację! Niestety pomieści się w nich tylko jeden astronauta, a program naszej własnej konstrukcji ulega znaczącemu opóźnieniu.

Co by to jeszcze... Prawie bym zapomniał, lada moment odbędzie jakiś taki lot załogowy na orbitę. Nieistotny, bo leci Hirschberg.

Oprócz tej fikuśnej małpy polecą 4 stare kjubsaty do dodatkowych testów. Zmodyfikowaliśmy nieco Kathę, znaczy panele słoneczne dodaliśmy. Wbrew pozorom nie posiada ona własnych silników, ten dzyndzel jest pusty, a przez cały pobyt na orbicie pojazd będzie podczepiony do górnego stopnia rakiety. Systemem podtrzymywania życia są pokrzywy naświetlane lampami zielonymi. Ci głupi naukowcy chcieli, by były czerwone i niebieskie, ale skoro rośliny są zielone, to przecież od zielonego fotosentuzują no nie?

Zbędnym ładunkiem jest Otto Braun, mamy z nim stały kontakt. Jak się czujesz, Otto?
-Muszę do łazienki.
He He He He, dowcipna jesteś, małpko. Jak widzę bycie podczepioną do Zbigniewa 314 151, który nigdy nie odbył udanego lotu nie ma wpływu na Twoje samopoczucie.
-Ale ja naprawdę muszę! Poza tym mówiliście mi, że to tylko testy i wcale nie polecę.
Wygodna małpka się znalazła! Owszem, to jest test. Sprawdzimy jaki jest wpływ promieniowania kosmicznego na żywego... Hirshberga.
-Wypuśćcie mnie!!! Ratunku!!!
Startujemy!
-Nieeeeeeeeeeeeeeee!!!

Drgania w normie. Przyspieszenie w normie... jakiej kurka normie skoro to drugi lot. Co ja będę oszukiwał, nie wiemy jak to się potoczy. Co u Ciebie małpko?
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!
I tak trzymać! Okrzyk bojowy to podstawa! [na stronie]Kazimierzu, podaj mi notesik. Będę robił szlaczki, że niby notuję coś ważnego.
[głośno]Widzę, że skończył się cukier w dopalaczach. Kontrolo lotu, usuń je!

Tak się stała wola moja. Małpka? Halo? Odezwij się!
-Ja śnię, to się nie dzieje naprawdę... JA CHCĘ WRÓCIĆ!!!
Przecież wrócisz i to już jutro!
-Kłamiesz! To coś krępuje moje ruchy, muszę się uwolnić! ŁAAAA!!!
Zmniejszcie poziom tlenu, to się uspokoi.
-Wrócę i Was zniszczę! WSZYSCY ZGINIECIE!!!
Przerwać transmisję! Szybciej no!!!

Witamy po krótkiej, dziesięciominutowej przerwie! Otto Braun jest już spokojny, a pojazd wkrótce osiągnie orbitę!

Otto? Słyszysz mnie?
No... ta...
No i wreszcie ten entuzjazm. Niczym u odkrywcy nowego świata. Cierpiącego na poważny szkorbut. Pamiętasz co mówiłem o Twojej rodzinie? Staraj się!
Czuję ponadprzeciętną euforię w związku z tą wyprawą. Hura.
Widzisz ten otaczający Cię kosmos? Jak wygląda Polin? Czy jest bardzo piękny?
Wszędzie czarno, a Polinu nie widzę, bo zapomniałem okularów. Mimo to czuję się zaszczycony móc nie widzieć jego ogromu.

Właśnie osiągnęliśmy orbitę. Misja potrwa do jutra. Otto się napromieniuje i wszyscy będą zadowoleni! Jakby co to możecie zadawać tutaj pytania dla pierwszego Hirshberga w kosmosie!

Strzegłob Bieńbor
Sołtys
Mieszkaniec
*

Posłuch 0

Stim - Eugene Zain

« Odpowiedz #33 : Maja 17, 2014, 09:36:35 »

*Zaczął entuzjastycznie klaskać siedząc wraz z z kilkunastoma znajomymi we wspaniałym Laszkberskim salonie, który mógł pochwalić się obecnością telewizora.*

- Może się pali, może się wali, może króla zamordowali, ale rakieta jak odpali, tak odpali.

[Myśl] ... Chwila. Czy ja przypadkiem nie widziałem tego Hirshberga na Arenie Gladiatorów, tu, u nas? A może to była Rzeźnia...

- Zadzwoń ktoś na ten numer, jeśli znajdziecie komunikator i zapytajcie, czy jest tam ciepło. Śmierć drzewom, jeśli tak i śmierć drzewom, jeśli nie.

- Sołtys gminy Hutnicza Poręba,
- Królewski Namiestnik Weerlandu,
- Członek Starszyzny Weerlandzkiej.

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #34 : Maja 17, 2014, 10:35:51 »

Ja mam pytanie do astronauty: Czy dalej chce mu się do łazienki?

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #35 : Maja 17, 2014, 10:45:20 »

- Zadzwoń ktoś na ten numer, jeśli znajdziecie komunikator i zapytajcie, czy jest tam ciepło. Śmierć drzewom, jeśli tak i śmierć drzewom, jeśli nie.
Otto, jak się do tego ustosunkujesz? Pamiętaj, że roślinki podtrzymują Cię przy życiu!
Śmierć drzewom!
Zaskakująca odpowiedź! A teraz pytanie Laszka:
Czy dalej chce mu się do łazienki?
Mimo wielkich poświęceń i cierpień...  a co ja będę chrzanił. Ciśnie tak, że hemoroidów dostanę!
Ha ha ha! Kolejny niesamowity dowcip Ottona Brauna!

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #36 : Maja 18, 2014, 08:16:32 »

Po ponad 23 godzinach przebywania w przestrzeni kosmicznej czas wrócić na Polin. Silnik górnego stopnia już wyhamował. Katha spadnie w okolicy Aralii.

Jak tam u naszego astronauty? Promieniowanie doskwiera? Jak się czujesz?
A dobrze jest. Jakoś tak mnie oczy piekły, a teraz wszystko widzę! Polin jest piękny!
[na stronie]Kazimierzu, odnotuj halucynacje. [głośno]Cieszymy się Twoją radością! Czy są jakieś inne objawy?
Już mi się nie chce.
Weź nie opowiadaj nam o takich szczegółach! Transmisje oglądają dzieci!
To nie tak! Po prostu mi się odech...
Dobrze, już dobrze! [na stronie] Odnotuj też brak kontroli nad zwieraczami oraz upośledzenie zmysłów węchu i dotyku. [głośno] Za chwilę Katha odłączy się od górnego stopnia Zbigniewe 314 151. Poczujesz szarpnięcie za trzy, dwa, jeden!

Poczułem. Mogę wydać jakiś komunikat?
Byle szybko, bo zaczniesz wchodzić w atmosferę.
Zostałem astronautą, ponieważ piłem Nozz-a-lę produkowaną przez Mroczną Korporację! Powtarzam! Nozz-a-la od Mrocznej Korporacji!
Co Ty tu reklamy wpierniczasz? Ile Ci za to dają?
Pięć tysięcy loli z góry. Zawarli kontrakt z każdym astronautą.
Za moimi plecami? Co za niebywałe chamstwo. Powinni zapłacić także mi. Wkrótce wejdziesz w górne warstwy atmosfery.

Nie!!! Właśnie zobaczyłem, że zapomnieliśmy o uwolnieniu kjubsatów! Co za katastrofa! No cóż, zrobimy to dopiero teraz i przyślą nam dane o górnych warstwach atmosfery! Właśnie, kiedy to będzie. Kazimierzu?
Za półtorej minuty!
Otto?
Słucham?
Szykuj się na ostrą jazdę! Katha ustawi się tyłem, tak aby rozgrzewały się części niezwiązane z podtrzymaniem Ciebie przy życiu! Zaraz, ona tego nie robi? Co się dzieje?
Zepsuł się system sterowania! To się zaczyna!

Pokrzywy systemu podtrzymywania życia płoną, poziom tlenu 0%, poziom czadu 30%. Temperatura wewnątrz skafandra 60 stopni Barabasza.

[na stronie]On umrze![głośno] Otto, słyszysz mnie? Trochę ciepło?
Dziewięćdziesiąt stopni Barabasza! Procesy życiowe w normie!
No trochę, ale da się przeżyć. Za to powietrze się poprawiło. Czuć świeżością.
Ale przecież... Ty powinieneś być m.. ma... To dobrze, że u ciebie wszystko w porządku! [na stronie]Czujniki się popsuły, aralski szmelc! [głośno] Nie czujesz się aby zmęczony?
Czuję się jakbym mógł to wszystko rozwalić! Tylko mi wizjer osmoliło i znów niczego nie widzę.
Za 10 sekund zostaniesz katapultowany, sygnał będzie słabszy i nasze automatyczne kamery nie będą mogły Ciebie namierzyć!

Pięknie, a teraz uruchomi się spadochron!
Budzimirze, mamy problem!
Czego znowu?
One już się powinny uruchomić, najwyraźniej przepaliło obwody.
Co takiego? Nie, nie, NIEEEEE!!!!!
Co się tam dzieje? Gdzie te spadochrony?
Wiesz... jak już wrócisz to może dla jakichś Hirschbergów będziesz bohaterem.
Naprawdę?
Tak, czeka Cię sława, pieniądze, tyle ładnych dup, że nie będziesz w stanie ich zliczyć! Staniesz się... nowym Hermanem Pole!
Będą mnie witać na ulicach, dawać honorowe obywatelstwa wsi?
No oczywiście! Powiedz tylko, kto jest lepszym kandydatem na Króla. Laszk czy Ametyst.
To... trudne pytanie. Muszę się chwilkę zastanowić.... Ej, a przypadkiem Herman Pole nie zyskał sławy dopiero po śmierci?
Fakt, Ty także umrzesz za 5 sekund.
Co ta... wszswzswzszwzzzzzz
Sygnał się urwał. Obiekt spadł do oceanu.

Cytując klasyka: No i w pizdu i wylądował. Do tego nie odpowiedział na moje pytanie. Znajdźcie odpowiedzialnego za poprawną pracę obwodów i przyprowadźcie go do mnie. Co tak stoicie? Róbcie misję ratunkową! On teoretycznie mógł przeżyć! Jak skoczkowie, którym nie otworzył się spadochron!

Dziękujemy Towarzyszom za śledzenie transmisji z pierwszego lotu załogowego w historii ZSKHiW!
« Ostatnia zmiana: Maja 18, 2014, 08:23:50 wysłane przez Mistrz Budzimir VII » Zapisane

Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0

« Odpowiedz #37 : Maja 18, 2014, 08:30:54 »

Zacne  Płacz
Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #38 : Maja 18, 2014, 09:01:44 »

O, to może teraz Hirschbergowie znienawidzą łże-regentów.

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Tobiasz von Richtoffen-Deithven
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #39 : Maja 18, 2014, 09:20:37 »

Panie, wy tu ludzi na śmierć wysyłacie, a Aryuńscy kosmonauci czekają już kilka tygodni na bimber i żarcie.

Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych
Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #40 : Maja 18, 2014, 10:05:52 »

Panie! Współpraca współpracą, ale samodzielne projekty też trza realizować. Tą misją dowiedliśmy, że
 -Rakieta Zbigniew 314 151 działa i można na niej operować.
 -System podtrzymywania życia oparty na pokrzywach działa.
 -Promieniowanie kosmiczne wywołuje dziwaczne anomalie (halucynacyje i inne takie), więc musimy się przed nim zabezpieczyć.
 -Trzeba ulepszyć systemy awioniki.
 -Oraz dać jakieś osłony termiczne.

Przy czym trzy ostatnie dotyczą kapsuł załogowych. Zresztą astronauta mógł przeżyć!

Jeśli chcesz tę misję dostawczą to za nią zapłać. SWEK nie może marnować funduszy w obliczu konieczności rozwoju własnego programu załogowego.

Tobiasz von Richtoffen-Deithven
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #41 : Maja 31, 2014, 11:42:17 »

W następnej misji skorzystajcie z usług naszych kapelanów, powodzenie misji gwarantowane na 80% 100%.

Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych
Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #42 : Czerwca 02, 2014, 10:02:41 »

Fuj, co to ma być? Jakiś kapłan? Nie potrzebujemy czegoś takiego!

Niestety jestem zmuszony ogłosić, iż nie znaleźliśmy szczątków Ottona Brauna. Musimy założyć, że nie przeżył upadku. Są jednak plusy. Zginął na poziomie morza, zatem nie straciliśmy nikogo w kosmosie!

Trwa analiza zakupionych przez nas kapsuł. Na zdjęciu widzimy kapsułę K1, którą rozebraliśmy na części celem poznania jej budowy wewnętrznej. Jak widać rama skonstruowana jest z nieznanego, acz bardzo wytrzymałego materiału. Prawdopodobnie zrezygnujemy z tego dzyndzla zawierającego system kontroli lotu (od tego będzie górny stopień Zbigniewa) Wyciągniętą elektronikę:

poddajemy szczegółowej analizie. Jest ona na poziomie niedostępnym dla sprzętu Mrocznej Korporacji, mimo to metodą prób i błędów próbujemy jakoś to zintegrować.

Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #43 : Czerwca 03, 2014, 04:09:20 »

Zawieszam dostawy cukieru!

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #44 : Czerwca 03, 2014, 04:41:53 »

Nikt poza SWEK nie kupował tego świństwa, więc Hirshzucker upadnie. Kolejny sukces Samozwańca! Pamiętaj, że mamy fundusze i jeśli braknie nam cukru (a starczy nam na jeszcze jednego Zbigniewa 314 151) to ruszymy z programem dopalaczy o weerlandzkich składnikach...  zresztą już ruszymy! Musimy mieć alternatywę!

Strony: 1 2 [3] 4 5   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.032 sekund z 19 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 19.

[show queries]