|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #15 : Grudnia 31, 2013, 01:37:58 » |
|
Tak jak z Aralii? Hue hue hue!
Żebyś się nie zdziwił. A Aralia akurat się zapełnia- mamy 4obywateli  Nic dodać, nic ująć. Nie musisz mi udowadniać, że niczego nie potrafisz dodać- wierzę:)
|
|
|
|
|
|
Dowódca AAN Dowódca AFM generał lejtnant
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #16 : Grudnia 31, 2013, 05:09:27 » |
|
Z częścią przedstawionych uwag się zgadzam, z częścią nie, gdyż wiele słów uważam za mocno przesadzone. Nie twierdzę, że jestem idealny, aczkolwiek wolałbym usłyszeć bardziej konkretne zarzuty. Szkoda też, że pojawiają się one dopiero dziś. Na razie zachęcam wszystkich do szczerej wypowiedzi. Sam szerzej odniosę się do wszystkiego później.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Zarząd firmy ObrzyneX
Mieszkaniec
Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #17 : Grudnia 31, 2013, 07:27:19 » |
|
Spokojnie,to jest jej wybór i nic go zapewne nie zmieni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #18 : Stycznia 02, 2014, 01:34:07 » |
|
Z częścią przedstawionych uwag się zgadzam, z częścią nie, gdyż wiele słów uważam za mocno przesadzone. Nie twierdzę, że jestem idealny, aczkolwiek wolałbym usłyszeć bardziej konkretne zarzuty. Szkoda też, że pojawiają się one dopiero dziś. Na razie zachęcam wszystkich do szczerej wypowiedzi. Sam szerzej odniosę się do wszystkiego później.
Mam kilka uwag: 1) To, że trzymasz sztamę z Budzimirem widać, aż w oczy razi. Nie przeszkadzałoby mi (i innym też) to, gdyby nie przypadki, kiedy histerycznie bronisz Budzimira, czego by nie zrobił. 2) To, że atakujesz kogoś (na zasadzie "huzia na józia"), a potem wszyscy się dołączają i wspólnie kopiecie leżącego. 3) I to, że najczęściej popierasz pomysły tylko "swoich" ludzi. Nie zliczę ustaw mojego autorstwa, które odrzuciłeś z byle powodów. To wszystko Arku widać i jest wkurzające. I nie piszę tego złośliwie, tylko szczerze z serca.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #19 : Stycznia 02, 2014, 04:02:02 » |
|
1) To, że trzymasz sztamę z Budzimirem widać, aż w oczy razi. Nie przeszkadzałoby mi (i innym też) to, gdyby nie przypadki, kiedy histerycznie bronisz Budzimira, czego by nie zrobił. Przyznam, że często zgadzam się z Budzimirem, aczkolwiek weź pod uwagę fakt, że wiele naszych przedsięwzięć ustalamy wspólnie. Równie dobrze mogę powiedzieć, że Ty trzymasz sztamę z Gieorgijem. 2) To, że atakujesz kogoś (na zasadzie "huzia na józia"), a potem wszyscy się dołączają i wspólnie kopiecie leżącego. Jeżeli czyiś pomysł jest według mnie kiepski, to nie będę go nie krytykował. Nie wykluczam jednak, że mogę czasem nie mieć racji. 3) I to, że najczęściej popierasz pomysły tylko "swoich" ludzi. Nie zliczę ustaw mojego autorstwa, które odrzuciłeś z byle powodów. Krytykuję te projekty nie dlatego, że są Twoje, ale dlatego że się z nim nie zgadzam. Co by nie mówić, to spójrz na ostatnie obrady Diatte: w kwestiach związanych z funkcjonowaniem ARA w większości przyznaję Ci słuszność. To wszystko Arku widać i jest wkurzające. I nie piszę tego złośliwie, tylko szczerze z serca.
Dziękuję.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #20 : Stycznia 03, 2014, 02:01:54 » |
|
Równie dobrze mogę powiedzieć, że Ty trzymasz sztamę z Gieorgijem. Różnica jest taka, że gdyby Gieorgij popełnił przestępstwo nie kryłbym mu tyłka, tylko powiedział: chłopie przyznaj się, bo wstyd! Jeżeli czyiś pomysł jest według mnie kiepski, to nie będę go nie krytykował. Tak, tylko nie potrafisz normalnie tego powiedzieć normalnie, ale od razu wyśmiewasz. A cały Twój "dwór" razem z Tobą! Krytykuję te projekty nie dlatego, że są Twoje, ale dlatego że się z nim nie zgadzam. I oczywiście przypadkowo zgadzasz się tylko z pomysłami Budzimira? Co by nie mówić, to spójrz na ostatnie obrady Diatte: w kwestiach związanych z funkcjonowaniem ARA w większości przyznaję Ci słuszność. Mam wrażenie, że masz dwie twarze: jedną na użytek ZSKHiW, a drugą na użytek Aralii. Ta druga jest lepsza, częściej z niej korzystaj:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Andrzej Płatonowicz Ordyński
Przodownik

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #22 : Stycznia 04, 2014, 05:00:30 » |
|
Jakoś Swarzewski mógł się bez tego obejść
No, ale ja nie odchodziłem stąd w emocjach, nie czułem się prześladowany. Zrzekłem się obywatelstwo, gdyż było to wymagane, abym kandydował w wyborach w Sarmacji. Co do meritum tematu, to po części jest to racja. Jest to kraj Arka i jego kolegów, aczkolwiek to nie jest złe. To sprawia, że ten kraj jest utrzymywany. Nie wyobrażam sobie tego kraju bez Arka, Budzimira, Laszka, innych (nie wszystkich znam, w końcu od dawna mnie tu nie ma). Poza tym, droga Katho, byłaś w Sarmacji, widziałaś, że sytuacja jest podobna do tej z ZSKHiW. Tak samo w każdej innej mikronacji. Dziwne byłoby jakby nie wytworzyła się jakąś grupa dominująca, rządząca. Do każdego kraju musi być coś stałego, do czego reszta dochodzi. Takie są prawa mikroświata. Z tym trzeba się pogodzić, ew. wejść do tej grupy, lub próbować ją zastąpić swoją grupą. A nie się buntować, bo to bez sensu.
|
|
|
|
|
|
Andrzej Swarzewski "Swarzewski radę Ci odwal się od Kathy." Ignacy Hrabia Zawisza <3
|
|
|
Zarząd firmy ObrzyneX
Mieszkaniec
Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #23 : Stycznia 04, 2014, 05:52:07 » |
|
Najpiękniejsze słowa jakie dzisiaj usłyszeliśmy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #24 : Stycznia 04, 2014, 09:39:56 » |
|
Wiadomo, że na każdym forum rządzi grupka najaktywniejszych i najbardziej doświadczonych użytkowników. Z tym, że akurat u nas panuje duża wolność: nikogo nie banujemy, nie usuwamy postów, bardzo rzadko za coś karzemy. Nie zauważyłem też, żeby kogoś u nas nękano. Konflikty się zdarzają, nawet często, ale chyba nigdy nie są na poważnie. Wydaje mi się, że Katha przesadnie ocenia działania innych użytkowników.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Przodownik

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #25 : Stycznia 04, 2014, 09:51:13 » |
|
Wiadomo, że na każdym forum rządzi grupka najaktywniejszych i najbardziej doświadczonych użytkowników.
No na ogół to prawda, choć może nie na każdym. I niekoniecznie najbardziej doświadczonych. Najważniejszym czynnikiem jest aktywność, według moich obserwacji. Z tym, że akurat u nas panuje duża wolność: nikogo nie banujemy, nie usuwamy postów, bardzo rzadko za coś karzemy.
Oczywiście wypieranie z pamięci niewygodnych faktów również nie jest czymś, co nie występuje gdzie indziej. Z tym, że nieszczęściem tych zbiorowych wyparć są osoby, które mają dobrą pamięć.  Charbufa wydaliliście, co stawia Was obok Sarmacji wśród państw typu samundzkiego, cytując Towarzysza Radzieckiego "Wódz Uga Buga stanowi co wypada robić, a co nie."
|
|
|
|
|
|
Andrzej Swarzewski "Swarzewski radę Ci odwal się od Kathy." Ignacy Hrabia Zawisza <3
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #26 : Stycznia 04, 2014, 10:10:18 » |
|
Mimo wszystko grupkę tych użytkowników stanowi w sumie większa część obywateli. Większość z nas należy do tej, tak często wspominanej ,,kliki".
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
Przodownik

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #27 : Stycznia 04, 2014, 10:30:55 » |
|
Mimo wszystko grupkę tych użytkowników stanowi w sumie większa część obywateli. Większość z nas należy do tej, tak często wspominanej ,,kliki".
No przecież dokładnie to napisałem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #28 : Stycznia 04, 2014, 10:32:41 » |
|
Andrzeju, czy twoja aktywność oznacza powrót do ZSKHiW?
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Zarząd firmy ObrzyneX
Mieszkaniec
Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #29 : Stycznia 04, 2014, 10:34:14 » |
|
On działa w Sarmacji.
|