Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 12:38:11 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Spot reklamowy - KRPW  (Przeczytany 1011 razy)
Siergiej Makłow vel Sterlicht
Baron
Moderator
Aktywista

Posłuch 2

skype - laczekbeybey

Zobacz profil Email
« : Października 26, 2013, 07:16:50 »

Pokazując swą niezawodność i solidność Stimme TV jako jedyna rzetelna i niezależna telewizja oraz JEDYNA TELEWIZJA W KRAJU przedstawiamy pierwszy materiał na zamówienie. Mam nadzieję, że się podoba. Jeżeli nie, mogę ulepić coś innego w przeciągu tygodnia.
To jest właśnie typ tej reklamy długiej z naszej listy ofert.
http://www.youtube.com/watch?v=E9AZWimSY20&feature=youtu.be
Tyle, że wyszła bardziej krwawa, niż wesoła.

(-)Przewodniczący Rady Państwa Republiki Ludowej Siedmiogrodu,
Kultysta kurduplysta,
Pan na Vyincourdzie, Siedmiogrodzianin,
Generał w stanie spoczynku,
baron Siergiej Makłow
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #1 : Października 26, 2013, 07:39:13 »

Jest krwawo i nic nie rozumiem czyli dokładnie tak jak z KRPW!

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Października 26, 2013, 07:41:59 »

Rozumiem, że spot przedstawia konnych członków KRPW walczących ze zmutowanymi ismiralskimi kultystami?

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Siergiej Makłow vel Sterlicht
Baron
Moderator
Aktywista

Posłuch 2

skype - laczekbeybey

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Października 26, 2013, 08:23:12 »

Rozumiem, że spot przedstawia konnych członków KRPW walczących ze zmutowanymi ismiralskimi kultystami?
Nie ma tam mojej mordy, lecz morda Joksymila. Stimme TV przedstawia świat takim, jakim jest, bo wiadomo, że budzimiry odstąpiły od twierdzy zwanej Ismiralą.

(-)Przewodniczący Rady Państwa Republiki Ludowej Siedmiogrodu,
Kultysta kurduplysta,
Pan na Vyincourdzie, Siedmiogrodzianin,
Generał w stanie spoczynku,
baron Siergiej Makłow
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Października 26, 2013, 09:28:51 »

No właśnie, Budzimiryści i Ismiralczycy powinni zjednoczyć się (tymczasowo) w walce z bandytami od tych 9 Bóstw.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Października 26, 2013, 09:34:39 »

Ja jestem zdania, że kurduplyści powinni znowu oddzielić się od budzimirystów i połączyć siły z innymi niebudzimirystycznymi grupami.

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #6 : Października 26, 2013, 11:27:26 »

No fakt, każdy będzie miał swoją religię i wtedy będzie najlepiej...

Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Października 26, 2013, 11:34:10 »

(To mówię fabularnie. Co do niefabularnej części, to nie wydaje mi się, żeby można było coś poradzić na powstawanie nowych religii w ZSKHiW).

Dyrektor IBW,

Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Audiencja GG- 28373368, Steam- Starożytni Rosjanie

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Października 27, 2013, 10:37:50 »

Budzimir się po prostu boi nowoczesności i wielokulturowości.

(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów
Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski,
Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci,
Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Października 27, 2013, 11:00:47 »

Po porostu nie da się zapobiec rozprzestrzenianiu nowych religii. One będą się pojawiały w coraz większej ilości i jedyne, co można zrobić, to usuwać posty z nimi związane, a tego robić nie chcemy, bo to totalitarne i niekorzystne dla forum. Ja, kiedy próbowałem sprowadzić Artjema, to od razu powiedziałem mu, żeby nie uznawał się w v-świecie za pumbaistę. Inna sprawa, że nie został. Patrząc na to, że przybywają do nas ludzie z zagranicy, to wyznają oni te religie, które wyznaje się u nich. Tobiasz utworzył kult 9 bóstw
w Aryunie, bo to logiczne, że tam nie szerzyłby budzimiryzmu, więc i tutaj jest wyznawcą tych bóstw. Ja i Ramon byliśmy pumbaistami na długo przed dołączeniem do ZSKHiW. Zakładając, że jakiś nowy obywatel, z początku, nie będzie się z żadną religią identyfikował, to może albo założyć nową religię, albo też przyjąć jedną z tych, które już mamy(a z czasem będzie ich więcej, więc szanse na to, że to będzie budzimiryzm będą coraz mniejsze). Ja, gdyby ludzie chcieliby się tu zjawiać i zostawać, bardzo szybko  mógłbym sprawić, że pumbaiści zdominują forum, ponieważ już wcześniej zadbałem o ich ilość. W sumie, to za pumbaistów uważa się ok 15 osób, które znam osobiście. Kilku z nich opowiedziało o pumbaizmie swoim znajomym, których ja na oczy nie widziałem. Przypuszczam, że nas jest z dwadzieścia coś jakoś. Jeśli chcecie więcej budzimirystów i w ogóle rdzennych mieszkańców, to musicie ich znaleźć w świecie realnym. Państwo, które się rozwija, nie jest w stanie utrzymać jednej religii. Popatrz tylko, najpierw Laszk zrobił kult Kurdupli, potem ja i Ramon przyszliśmy z pumbaizmem, jeszcze później Siergiej z Wilczonojokiem(potem z Murną), następnie Tobiasz z dziewięcioma bóstwami, a żaden budzimirysta. Fajnie by było, żebyście szerzyli budzimiryzm w realu, tak jak ja pumbaizm, co mogłoby przynieść tu więcej ,,rdzennych" ale trzeba zaakceptować to, że z czasem nowych religii będzie się tu pojawiać tylko więcej.

Dyrektor IBW,

Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #10 : Października 27, 2013, 12:56:32 »

Kult Kurdupli od początku był związany z wszechbudzimiryzmem, powstał pod moją półroczną nieobecność na drugim forum ZSKHiW (po stracie pierwszego wkurzyłem się, a gdy Arek po raz kolejny postawił nowe na punie nie chciałem już w tym uczestniczyć słusznie przewidując, że skończy się to tak samo). Kiedy wróciłem uznałem to za zabobon i herezję, długo się tłukliśmy, aż w końcu stworzyłem zasady tez co później umożliwiło ponowne zjednoczenie.

Rekrutacja ze świata realnego jest najzwyczajniej w świecie niemożliwa, nie ma na chwilę obecną w naszym środowisku osób, które dałoby się na to skusić, nawet Arek w klasie mocno humanistycznej i uspołecznionej nikogo takiego nie znalazł. Forum internetowe to coś, co naszych rówieśników najzwyczajniej w świecie przerasta.

Nasza (Laszka i mnie) reakcja na kult dziewięciu bóstw wynika z tego, że o ile samo wyznawanie przez nią Tobiasza nam absolutnie nie przeszkadza to szerzenie jej w ZSKHiW jest kolejnym elementem rozmywającym klimat. Ja zwyczajnie szanując koncepcję państwa nigdy bym w Aryunie nie robił tego samego.

ZSKHiW miało mieć bardzo konkretny klimat. Teraz każdy robi własną religię, Hirschbergowie wyginęli, a wkrótce ktoś zaneguje monarchosocjalizm (już jeden taki się kiedyś pojawił) i będziemy musieli dla bezpieczeństwa przywrócić absolutyzm w którego zwijaniu sam miałem udział.

Moim błędem było zbyt luźne podejście do kwestii wiary, jak się pojawiał ktoś nowy to nie próbowałem go zachęcić do wszechbudzimiryzmu. Tego błędu już nie powtórzę. Od początku będę go zachęcał go do tożsamości Hirschberskiego budzimirysty.

Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Audiencja GG- 28373368, Steam- Starożytni Rosjanie

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Października 27, 2013, 01:16:34 »

Faktyicznie (proszę Dziabaduchy o wybaczenie, ale to konieczne) nowi mieszkańcy, o ile się pojawiają, nie potrafią spokojnie wybrać narodowości z trzech podstawowych, lecz wymyślają sobie coś, co potem trzeba lokować w naszych realiach. Dzieje się tak m.in. dlatego, że głównie zasiedlają dziś ZSKHiW imigranci z innych mikronacji. Zgadzam się z Budzimirem, że ściągnięcie kogoś prosto z Reala jest rzeczą trudną, a w większości przypadków niemożliwą.

Wczoraj stwierdziliśmy, że źle się stało, iż Dziabaduchy zbyt szybko wciśnięto do Victorii. Z perspektywy można stwierdzić, że dużo lepszym rozwiązaniem byłoby uznanie Was za lud ze Stepu Wewnętrznego. To jednak wina tego, że za późno usunęliśmy Septimusa ze stanowiska.

P.S. Co do wyginięcia Hirschbergów to istnieją fabularni, a także Siergiej oraz de facto ja.

« Ostatnia zmiana: Października 27, 2013, 01:18:55 wysłane przez Arkadiusz II Filip » Zapisane

(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów
Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski,
Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci,
Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Października 27, 2013, 01:22:04 »

Myślisz, że to coś da? Co do Aryunu, to tam powstały już cztery religie, każda zaproponowana przez kogoś innego. Właściwie to pięć ale jedna ,,nie działa". O tym, najlepiej chyba nam opowie Tobiasz. Ja np. nie tworzyłem żadnego związku wyznaniowego ani niczego takiego dla pumbaistów i raczej tego nie zrobię, choć czasami mam przebłyski, chęci utworzenia czegoś takiego. Kwestia tworzenia tych związków jest taka: albo państwo przyjmuje, że od razu jest swoboda w ich tworzeniu i idzie w stronę zróżnicowanego, pod względem wyznań, klimatu(coś jak Aryun), albo buduje klimat religijnie jednolity(jak my). W drugim, czyli naszym, przypadku, rzeczywiście powinno się przestrzegać umownego prawa o jednolitej religii, ale przybywający mieszkańcy przyniosą swoją. Najlepiej jest, kiedy oni wyznają religię prywatnie, nie rozprzestrzeniają ich(ja i Ramon) ale kiedy już się pojawi ktoś, kto swoją religię zacznie rozprzestrzeniać, praktycznie nie da się takiego zjawiska powstrzymać. Rzeczywiście popełniłeś błąd, kiedy nie zadbałeś o to wcześniej. Tylko jak o to zadbać? Można uświadamiać nowoprzybyłych o tym, jak wygląda sprawa religii w kraju i liczyć, że będą działać zgodnie z klimatem. Jeśli nie, nie pozostaje nic innego, jak przyjąć nową sytuację. Wniosek jest jeden: jeśli chcemy zachować budzimirystyczny klimat, to ustalmy właśnie to umowne prawo i przekonujmy do niego nowych. To jedyne co można zrobić ale nie należy też dążyć do likwidować tego, co już powstało. Z resztą, tę sprawę chciałbym poruszyć na zjeździe teologicznym.

Dyrektor IBW,

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Października 27, 2013, 01:52:10 »

Jak kogoś z reala zachęcamy do mikronacji to powinniśmy tłumaczyć mu, że w v-świecie może robić co chce, zakładać własne stronnictwa, narody i wyznania, ale fajniej jest dołączyć do tych już istniejących.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW

Tobiasz von Richtoffen-Deithven
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Października 28, 2013, 04:22:31 »

Zróbcie rejestr religii tak jak my http://www.aryunforum.czo.pl/forum31.htm (widać jak bardzo przejąłem się tą waszą rozmową o jednolitości religijnej) i tyle. Co do tej piątej religii to chodziło ci chyba o Dariuszonizm zwany też kultem łysego  Duży uśmiech

Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych
Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.031 sekund z 19 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 19.

[show queries]