|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #1005 : Września 30, 2014, 08:08:13 » |
|
Tymi zbrodniarzami z Bialenii powinien zająć się specjalny niezależny trybunał. Powinniśmy powołać takowy i oskarżyć tą klikę, a w szczególności pana Razorblade, o przestępstwa przeciwko pokojowi.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #1006 : Października 11, 2014, 08:33:25 » |
|
Na czas szczytu w Hasselandzie proponuję zawiesić nasze zwycięskie działania i dać żołnierzom odpocząć oraz wzmocnić się. Równocześnie powinniśmy przygotować się na ewentualne niecne ataki ze strony Bialenii.
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #1007 : Listopada 24, 2014, 10:55:53 » |
|
Towarzysze,
nie ukrywam, że odrobinę niepokoi mnie zarówno sytuacja w Weerlandzie, jak i kataklizm w Roterhirshbergu. Może warto porozmawiać na ten temat i spróbować jakoś zwalczyć oba nieszczęścia?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #1008 : Grudnia 03, 2014, 08:32:52 » |
|
Nie stawiłem się tutaj na czas i problem w Rotterhirschbergu został zwalczony. Pogarsza się za to sytuacja w Weerlandzie. Poczyniłem już odpowiednie kroki w Znachoracie ale nie wiem ile czasu zajmie mi stworzenie leku na chorobę Waldemarum Pawlakum. Jak długo Siły Zbrojne zdołają utrzymywać zombi na terenach, na których nie zagrozi oligarchom? Ma to znaczenie, ponieważ wiedza ta da mi możliwość lepszego zarządzania czasem, jaki mam na osiągnięcie celu w GZSZ.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
Józef Konstanty Bagrat
Imigrant
Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #1009 : Grudnia 03, 2014, 08:51:50 » |
|
Jeśli zostanie mi pozwolone, Siły Specjalne Gwardii Czerwonej mogły by pomóc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #1010 : Stycznia 08, 2015, 08:36:44 » |
|
Do Kwatery Głównej dostarczono właśnie Laszka Młynariewa, który od dłuższego czasu przebywał w miejscu odosobnienia, co uchroniło go od wszelkich pokus i zabezpieczyło po ewakuacji.
Co prawda ja i moje wojsko zapobiegliśmy skutkom Twojej chciwości, ale Weerland wymaga odbudowy, a zagarnięte przez Ciebie złoto i Ty sam jesteście do tego niezbędni. Wypuszczę Cię w zamian za 10% tych dóbr. Lud Szlachecki może obyć się i bez tej kontrybucji, ale wtedy czeka Cię sprawiedliwy proces pokazowy!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Premier ZSKHIW. Gubernator Aralii. Pan na Araknie
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #1011 : Stycznia 09, 2015, 03:38:31 » |
|
Praktykujący Budzimiryści żądają sprawiedliwości!, precz z Laszkiem, na stos!, na stos!
|
|
|
|
|
|
pre/mier , osoba premiernicza, psoba
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #1012 : Stycznia 09, 2015, 03:47:55 » |
|
Pan nawet nie jesteś żołnierzem, won! To prywatna publiczna sprawa pomiędzy mną a Laszkiem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #1013 : Stycznia 09, 2015, 07:31:36 » |
|
A weź je sobie, one i tak nie są moje tylko guber...
W tej chwili do Sali Narad wpada rozeźlony tłum. Ludzie wskazują na Laszka i krzyczą:
-To on! Wolał ratować pieniądze niż prostych ludzi! Wszyscy widzieli! Zdrada! Powiesić go!
Przerażony Laszk chowa się pod stołem. Żołnierze starają się uspokoić rozeźlonych Weerlandczyków. Sytuacja robi się napięta.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #1014 : Stycznia 09, 2015, 07:36:59 » |
|
Skąd się to byd... ci dobrzy ludzie wzięli tu? Wszystko pop... no dobrze!
Ludzie! Winny jest winny! Uratowałem Wasze pieniądze i nawet się mogę podzielić, a kradzieja ukarać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #1015 : Stycznia 10, 2015, 09:35:05 » |
|
Jak to? To moje, wszystko moje! Nie oddam ani jednaj monety! Jak będzie trzeba wytłumaczę wszystko przed sądem!
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Arbuz Dumbledore
Premier ZSKHIW. Gubernator Aralii. Pan na Araknie
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 3
|
 |
« Odpowiedz #1016 : Stycznia 10, 2015, 09:38:03 » |
|
Za późno na sąd, teraz my cie osądzimy ty... ty... ty łapserdaku ty!
|
|
|
|
|
|
pre/mier , osoba premiernicza, psoba
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #1017 : Stycznia 10, 2015, 11:00:00 » |
|
A ja uważam, ze przyda się pokazowy proces. Niech ktoś złoży jaki tam pozew, a ja będę sądził.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #1018 : Stycznia 22, 2015, 12:24:27 » |
|
Nieznani sprawcy zabrani podstępnie dane nam od Sternika logo KSZ. Odnalazłem je w swoim archiwum, aczkolwiek w słabej jakości.
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #1019 : Marca 16, 2015, 05:10:46 » |
|
W związku z sytuacją w Rotrii wkrótce ogłoszę specjalne rozkazy dla różnych oddziałów "Samoobrony". Nie chcemy przecież, aby przez najaz jakichś dziwnych wojsk na Orientykę Lud Szlachecki zaraził się ajdsem albo hi fał.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|