|
|
|
Gieorgij
|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopada 13, 2011, 04:08:12 » |
|
Propozycja ASPR: Premier Gieorgij Gospodarka i Finanse: Gieorgij Armia i Zbrojenie: Eric Monde Resztę do ustalenia z koalicją.
Plany: reforma gospodarki i finansów reforma armii renegocjacja paktu Aralia-ZSKHiW przygotowanie ZSKHiW do badań kosmicznych (same badania odbyły by się dopiero w następnej kadencji)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopada 13, 2011, 07:17:21 » |
|
A kapusta na tym bazarze jest?
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Pansy Anclar
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopada 13, 2011, 08:44:01 » |
|
Ja też chcę jakiś stołek ja też!
Znaczy się... Jeżeli to możliwe, zgłaszam chęć objęcia jakiegoś stanowiska w miarę mych kompetencji, liczę na poparcie Mistrza Budzimira.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopada 13, 2011, 09:03:20 » |
|
Co do programu ASPR - badania kosmiczne już są prowadzone w ZSKHiW. Za tydzień na planetoidę Ceres doleci nasza sonda.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Gieorgij
|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopada 13, 2011, 09:11:27 » |
|
a proszę mi przedstawić normę prawną na której zasadzie ta sonda polecie, gdzie są finanse przeznaczone na ten cel oraz kiedy i jak zostal zapoczatkowany i jest realizowany program kosmiczny i przez kogo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopada 13, 2011, 09:40:59 » |
|
Program jest finansowany w całości z części budżetu ZSKHiW przeznaczonej na rozwój nauki. Program kosmiczny realizowany jest przez uniwersytet im. Budzimira, inne placówki naukowe i wojsko. Program koordynuje osobiście Król, ja i pracownicy uniwersytetu.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopada 13, 2011, 10:54:43 » |
|
Ja też chcę być jakimś komisarzem! A tak poza tym to chyba najpierw powinnismy wylosować premiera, a nie załatwiać pokątnie interesy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gieorgij
|
 |
« Odpowiedz #11 : Listopada 13, 2011, 11:30:01 » |
|
Mądre słowa Budzimirze. Kiedyś wyśmiał bym każdego kto by mi powiedział że będę się z Tobą zgadzał. Program kosmiczny który opiera się na poście: nasza rakieta leci do planety zadupie; nie jest dla mnie programem. Finansowany z budżetu zskhiw ale czy w banku odbyła się jakaś transakcja mówiąca iż pieniądze wyszły??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #12 : Listopada 14, 2011, 08:13:40 » |
|
Osobiście jako zwierzchnik Rządu sugeruję mianować mnie wicekomisarzem dyplomacji.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Jan Charbuf
Przodownik

Posłuch -1
Skazany
|
 |
« Odpowiedz #13 : Listopada 14, 2011, 08:17:40 » |
|
Towarzysze takimi gadkami do to niczego nie dojdzie i nie będzie kogo obstawić na stołki ministerialne jak się pokłócimy koalicja z opozycja pozdrawam
|
|
|
|
|
|
Banita
|
|
|
|
|