Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« : Maja 07, 2013, 10:16:04 » |
|
Inspirując się wyczynami JKM Arkadiusza II Filipa, udaję się w podróż po Guberni Weerlandzkiej. Odwiedzę po kolei wszystkie gminy i sprawdzę czy wszystko działa tam poprawnie. Ponadto nagrodzę lokalnych przodowników pracy i wskażę drogę mieszkańcom rozmaitych zadupi. Świta Wielebnego w drodze przez GW: 
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Siergiej Makłow vel Sterlicht
Baron
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« Odpowiedz #1 : Maja 07, 2013, 11:41:44 » |
|
A co Laszk z taką obstawą się pokazuje?
|
|
|
|
|
|
(-)Przewodniczący Rady Państwa Republiki Ludowej Siedmiogrodu, Kultysta kurduplysta, Pan na Vyincourdzie, Siedmiogrodzianin, Generał w stanie spoczynku, baron Siergiej Makłow
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #2 : Maja 07, 2013, 12:50:33 » |
|
A bo jeszcze mnie realni napadną.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Ramon Serano Lopez IV
Chcę być hrabią.Nie ma to jak nie mieć żadnej perspektywy na życie.
Człowiek Pracy

Posłuch 0
GG- 32949763
|
 |
« Odpowiedz #3 : Maja 07, 2013, 02:58:41 » |
|
To oni u was są ?
|
|
|
|
|
|
Pułkownik bzp. knajt Ramon Serano-Lopez IV
Sołtys Gminy Zimna Wódka Komendant Milicji Narodowej w KGH Komisarz do Spraw Wewnętrznych
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #4 : Maja 07, 2013, 05:01:59 » |
|
Nie. Ale mogą tu przybyć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ramon Serano Lopez IV
Człowiek Pracy

Posłuch 0
GG- 32949763
|
 |
« Odpowiedz #5 : Maja 07, 2013, 06:25:44 » |
|
To jakieś znaki zrób.
|
|
|
|
|
|
Sołtys Gminy Zimna Wódka Komendant Milicji Narodowej w KGH Komisarz do Spraw Wewnętrznych
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #6 : Maja 07, 2013, 07:34:00 » |
|
Jakie znaki? No sorry Ramon, ale musisz pisać tak aby inni zrozumieli.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ramon Serano Lopez IV
Człowiek Pracy

Posłuch 0
GG- 32949763
|
 |
« Odpowiedz #7 : Maja 07, 2013, 07:46:00 » |
|
No zrobić znaki że jest prawdopodobieństwo spotkania z realnymi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #8 : Maja 08, 2013, 06:12:42 » |
|
Tymczasem dotarłem do Gminy Gnojno. Spotkałem się tam z miejscowymi sołtysami i opiekunami domów tez. Mieszkańcy są wdzięczni że o ich gminę zahaczyła autostrada. Mają też nadzieję, że Gubernia rozwinie transport rzeczny. Jeszcze czego! Nie po to jeżdżę po Weerlandzie, żeby skarg i próśb wysłuchiwać. Mimo to jestem zadowolony z tej gminy. W podziękowaniu dla wiernych Gnojników przyślę tu komisję poborową, która zwerbuje ich najzdolniejszą młodzież do wojska. Tłum mieszkańców owacyjnie wita Wielebnego: 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #9 : Maja 12, 2013, 11:54:29 » |
|
Przerwałem swoją podróż, gdyż musiałem udać się do Grabiny by pomóc w weerlandyzacji. Teraz jednak powróciłem i kontynuuję objazd. Dzisiaj przybyłem do gminy Chlewy. Zostałem tam radośnie przywitany. Mieszkańcy Chlewów oprowadzili mnie po swym stołecznym miasteczku i zabrali na krótki rejs po jeziorze Fekalnym. Później spotkałem się z przedstawicielami miejscowego cechu biedaszybniczego i bimbrowniczego. Na koniec udzieliłem mieszkańcom gminy rad na temat wydobycia i przeróbki cyny, największego bogactwa tego regionu. Milicja była zmuszona ostudzać zapał rozradowanych Chlewników: 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #11 : Maja 18, 2013, 10:24:40 » |
|
Dzisiejszy dzień spędziłem w gminie Osły. Mieszkańcy przywitali mnie nad wyraz przyjaźnie. Spotkałem się z przedstawicielami miejscowej mafii oraz gildii przemytników. Potem odwiedziłem lokalne szkoły podstawowe i wizytowałem Osłowe pola naftowe. Mieszkańcy gminy poprosili mnie o pomoc w rozstrzygnięciu sporu z gminą Zacibór, dotyczącego podziału złóż ropy naftowej. Przy tej okazji podarowali mi piękną limuzynę, jako dowód wdzięczności za zainteresowanie się sprawą. Nie pozostaje mi nic innego jak udać się do Zacibora. Lokalna fauna wita Wielebnego: 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #13 : Maja 19, 2013, 04:02:23 » |
|
O nie, wydał się mój największy sekret! Dzisiaj przybyłem do gminy Zacibór. Już na początku przybyło do mnie gminne poselstwo, błagające o pomoc w walce z mieszkańcami gminy Osły, którzy jakoby próbowali ukraść ich ropę naftową. Musiałem wnikliwie zbadać sprawę. Odwiedziłem ich pola naftowe oraz rafinerie. Wezwałem też przedstawicieli Osłów. Po długiej debacie obie gminy doszły do porozumienia. Postanowiły, że wspólnymi siłami będą wydzierać złoża gminie Odmęty. Poza zaprowadzeniem sprawiedliwości odwiedziłem też miasteczko Zacibór i ze smutkiem stwierdziłem, iż ta gmina niczym się nie wyróżnia. Trzeba to zmienić. Rozmowy Zaciborzan z Osłańczykami: 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #14 : Maja 23, 2013, 07:17:14 » |
|
Dziś przybyłem do Hutniczej Poręby. Mieszkańcy przywitali mnie stalą i ołowiem chlebem i solą. Przez kilka godzin przyjmowałem audiencje mieszkańców. Wszyscy niestety prosili o banalne rzeczy, typu budowa szkoły, lub oferowali łapówki. Potem odwiedziłem huty żelaza i miedzi z których słynie gmina. Cech hutników zaoferował, że odleje mi 3 metrowy pomnik z cyny. Jestem tym wzruszony. Pozwoliłem im nawet zrobić ten monument ze złota. Pod koniec dnia skazałem, zgodnie z zabobonem, kilku miejscowych zboczeńców, czym pomogłem w popularyzacji zabobonu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|