|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #75 : Czerwca 04, 2014, 08:39:11 » |
|
Piękne!
Od razu przejdźmy do głosowania
ZA
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #76 : Czerwca 04, 2014, 09:00:17 » |
|
Ale tylko 2 jednostki administracyjne? Jakoś tak dziwnie.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #77 : Czerwca 04, 2014, 09:04:51 » |
|
Przy większej ilości, będą one niemal bezludne. Pamiętaj, że GZ to głównie stepy. Mamy też tylko 2 miasta, z czego jedno liczy tylko 2000 ludzi, więc kompletnie nielogiczne byłoby tworzenie(przynajmniej teraz) kolejnych jednostek. Taką ewentualność można by rozpatrzyć, gdyby znacząco wzrosła ilość mieszkańców, co chyba w najbliższym czasie nam nie grozi.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #78 : Czerwca 05, 2014, 09:37:55 » |
|
Rozumiem, że możemy przejść do głosowania.
Zamykam debatę!
Otwieram głosowanie!
Wzór karty do głosowania: W sprawie ustawy o podziale administracyjnym postanawiam oddać głos: za/przeciw/wstrzymać się od głosu.
W sprawie ustawy o podziale administracyjnym postanawiam oddać głos: za/przeciw/wstrzymać się od głosu.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #79 : Czerwca 05, 2014, 09:54:04 » |
|
W sprawie ustawy o podziale administracyjnym postanawiam oddać głos: za/przeciw/wstrzymać się od głosu.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #80 : Czerwca 06, 2014, 08:36:17 » |
|
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #81 : Czerwca 06, 2014, 11:10:01 » |
|
Zamykam głosowanie. Ustawa przeszła! Teraz projekt, wzorowany na hirschberskim. Ustawa o pensjach urzędniczych Guberni Zachodniej
art. 1 Niniejsza ustawa określa wysokość pensji urzędników Guberni Zachodniej
art. 2 a) Gubernator Guberni Zachodniej pobiera pensję wysokości 100 loli miesięcznie. b) Kreisgrafowie pobierają pensję wysokości 3000 loli miesięcznie.
art. 3 a) Pensje pobierane są siódmego dnia każdego miesiąca. b) W szczególnych przypadkach Gouvernementregierung ma prawo pozbawić urzędnika pensji.
art. 4 Ustawa wchodzi w życie w chwili jej ukazania się w Dzienniku praw Guberni. Otwieram debatę!Może najpierw powiem dlaczego takie coś zaproponowałem. A po to, żeby tworzyć jakieś perspektywy dla potencjalnych mieszkańców i być konkurencyjnym. Trzeba jakoś przekonać ludzi, że kreisgraf jest przynajmniej równie opłacalnym ,,zawodem" co sołtys w KGH. Teraz nabrałem pewnych wątpliwości, co do tego, czy ustawa jest kompletna. Po pierwsze, nie wiem czy nie dodać fragmentu, mówiącego o tym, że tu również pensje pobiera się siódmego dnia miesiąca(w ramach doinformowania), a także czy uznajemy gubernatora z kreisgrafa cz jednak nie. Ja jestem w sumie temu przeciwny, ponieważ zbyt łatwe przychody odbierają mi motywację do robienia czegoś ale z drugiej strony rozwiązanie takie byłoby logiczne. W każdym razie, gdyby poprawka dotycząca uznania gubernatora za kreisgrafa, byłbym jej raczej przeciwny.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #82 : Czerwca 07, 2014, 09:52:39 » |
|
a tam jestem za.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #83 : Czerwca 07, 2014, 06:42:02 » |
|
Do 20.30 czekam na pozostałych. Potem przechodzimy do głosowania.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwca 07, 2014, 07:00:32 wysłane przez Ciecierad Ciecieląg »
|
|
|
|
|
Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #84 : Czerwca 07, 2014, 07:51:48 » |
|
Poza tematem. Napis PRL Ci się usunął.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #85 : Czerwca 07, 2014, 07:59:31 » |
|
Zamykam debatę!
Otwieram głosowanie!
Wzór karty do głosowania: W sprawie ustawy i pensjach urzędniczych Guberni Zachodniej decyduję się oddać głos za/przeciw/wstrzymać się od głosu.
W sprawie ustawy i pensjach urzędniczych Guberni Zachodniej decyduję się oddać głos za/przeciw/wstrzymać się od głosu.
PS: Myślałem, że tylko u mnie go nie widać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helmut von Hermann
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #86 : Czerwca 07, 2014, 08:01:57 » |
|
W sprawie ustawy i pensjach urzędniczych Guberni Zachodniej decyduję się oddać głos za/przeciw/wstrzymać się od głosu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Moderator
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #87 : Czerwca 07, 2014, 10:07:19 » |
|
Wiem, że jakoś strasznie krótko to trwało ale wątpię, że ktoś jeszcze dzisiaj zagłosuje, a nie chcę aby obrady stały w miejscu. Zamykam głosowanie!Ustawa przeszła. Teraz coś bardzo ważnego dla gospodarki. Coś, dzięki czemu GZ będzie miała jakieś stałe źródło dochodów czyli podatki: Ustawa o podatkach gubernialnych
art. 1 Niniejsza ustawa reguluje kwestie związane z podatkami uiszczanymi przez mieszkańców i jednostki administracyjne na rzecz Guberni Zachodniej.
art. 2 Każdy wirtualny mieszkaniec Guberni Zachodniej jest zobowiązany do płacenia, na rzecz kreisu, w którym zamieszkuje, podatku pogłównego, wysokości 50 loli miesięcznie.
art. 3 Kreis może czerpać dochody z: -przedsiębiorstw prywatnych znajdujących się na terytorium danego kreisu, -przedsiębiorstw gubernialnych zgodnie z warunkami ustalonymi przez gubernię.
art. 4 Na przedsiębiorstwa prywatne, nakładane są powinności majątkowe, w zależności od tego, czy właścicielami są użytkownicy czy postacie fikcyjne. a) Na przedsiębiorstwa fikcyjne nałożony jest podatek miesięczny, od dochodu, wysokości 10% b) Na przedsiębiorstwa użytkowników nie będzie nakładana żadna powinność majątkowa
art. 5 Dochód z przedsiębiorstw gubernialnych jest zależny od umów między kreisem, a Gubernią.
art. 6 Kreis wobec Guberni zobowiązany jest do: -oddania 50% z miesięcznego dochodu z KGRów, które znajdują się na terytorium danego kreisu. -oddania 20% z pozostałej części miesięcznych dochodów.
art. 7 Ustawa wchodzi w życie w chwili jej ukazania się w Dzienniku praw Guberni. Też oparte o wzorce hirschberskie, a dokładniej na mojej ustawie o dochodach gminnych. Pogłówne powinno mnie ponad to zmotywować do dokończenia spisu ludności. Mam nadzieję, że w tej niezmiernie ważnej sprawie, ktoś zabierze głos, bo ta cisza nie jest dobra. Obecni na obradach, nie wiadomo skąd przybyli obywatele głośno wyrażają swoją dezaprobatę i głoszą antymonarcho-socjalistyczne hasła.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helmut von Hermann
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #88 : Czerwca 07, 2014, 10:10:07 » |
|
Ja tam jestem za(znowu).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #89 : Czerwca 08, 2014, 12:28:10 » |
|
50 loli miesięcznie to nie za dużo dla tutejszej ludności? Ale przynajmniej Gubernia będzie miała zapewniony przyzwoity zysk... Mam zastrzeżenia do art 6. Wszak Ustawa o Królewskich Gospodarstwach Rolnych mówi, że: 6. Zyski z KGR-ów w 60% przekazywane są do skarbu państwa, a w 40% na konto danej guberni. Trudno więc, by jednostka administracyjna zatrzymywał sobie 50% zysków. W tej sytuacji jedynym rozwiązaniem wydaje mi się zmiana prawa krajowego. Nie ma potrzeby by państwo zabierało Guberniom tak dużo pieniędzy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|