|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #15 : Lutego 21, 2013, 06:19:37 » |
|
Jeżeli nie ma więcej propozycji to trzeba przystąpić do korekt obecnych nazw.
Honker-Lam- Ulbrichtsdorf
Nazwa była dziadowska, więc skojarzyłem pierwszy człon z Honeckerem i zamieniłem na Ulbrichta.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #16 : Lutego 25, 2013, 05:11:13 » |
|
Jeżeli nie ma korekt to jutro zmieniam nazwy miejscowości. Dajemy rozporządzenie, uchwałą czy na dziko?
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #17 : Lutego 25, 2013, 05:55:17 » |
|
Z rozporządzeniem będzie profesjonalniej wyglądać.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Marcel Hans
|
 |
« Odpowiedz #18 : Marca 01, 2013, 02:26:27 » |
|
W zachodniej części Dalmencji też był ten problem przede wszystkim z byłą stolicą Cesarstwa Vroneńskiego - Logos (dawniej Ligenau). I teraz używamy Logos jako nazwy oficjalnej, a Ligenau w tekstach. W Zongyi zmieniliśmy nazwy miast, ale wciąż wolno używać starych. Pomyślcie też o niemieckich nazwach ulic, to też nadaje klimatu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #19 : Marca 01, 2013, 04:11:10 » |
|
Dwujęzyczne nazwy to też dobry pomysł, zresztą wkrótce można pomyśleć nad wprowadzeniem tablic z nazwami ulic i miejscowości. Szczególnie druga nazwa ważna jest w regionach przygranicznych, gdzie mieszkają np Weerlandczycy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #20 : Marca 12, 2013, 04:35:58 » |
|
Z momentem przyjęcia 'Słowa' rozpocznę objazd po guberni, kiedy to będę pilnować przestrzegania prawa oraz przy okazji zmieniać nazwy wątków.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #21 : Marca 12, 2013, 04:37:31 » |
|
Aj kurde, o ,,Słowie" zapomniałem, dzisiaj je dodam.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #22 : Sierpnia 05, 2013, 04:01:18 » |
|
W ostatnim czasie przypomniałem sobie, że początkowo planowaliśmy wprowadzenie podwójnych, hirshberskich i weerlandzkich nazw miejscowości w gminach przygranicznych. Proponuję, aby władzom GW zaproponować umowę, na mocy której zobowiążemy się do stosowania podwójnego nazewnictwa w przypadku gmin Kaltvodka (Zimna Wódka), Grabben (Grabina) oraz Schiessenheim (Pierdzielice). Z naszej łaski Wielebny będzie mógł zmienić weerlandzkie nazewnictwo podczas negocjacji. W zamian oczekujemy tego samego, w przypadku gmin Hutnicza Poręba (Hüttersheim), Półdupki (Halbhintern) oraz Kalarepa (Kohlrabben) .
Oprócz tego planuję na dniach wprowadzenie dwóch innowacji. Już wkrótce rozpocznę pracę nad tablicami wjazdowo-wyjazdowymi, które zamierzam umieścić w wątkach gmin. Jednocześnie chciałbym ustalić ostateczną liczbę miejscowości w każdym regionie. Obecnie nie wszędzie liczba mieszkańców gmin zgadza się z łączną liczbą mieszkańców miejscowości. Należy to skorygować, nie koniecznie tworząc opisy każdej 8-osobowej wioski.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #23 : Sierpnia 06, 2013, 11:08:54 » |
|
Jeśli bez opisów, to wystarczy tylko sporządzenie listy? Skoro tak, to do kiedy powinniśmy takie listy sporządzić?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #24 : Sierpnia 06, 2013, 11:14:39 » |
|
Dokładnie, chodzi o ustalenie spisu miejscowości w każdej gminie i określenie liczby mieszkańców. Nie musimy się spieszyć, niech każdy sołtys przygotuje spis w swojej gminie, ja sporządzę w kilku "bezpańskich" oraz w okręgach specjalnych. Oczywiście należy pamiętać o ludziach żyjących poza miejscowościami.
Całość posłuży w przyszłości do sporządzenia szczegółowych map każdej z gmin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #25 : Sierpnia 08, 2013, 06:33:57 » |
|
W gminach "bezpańskich" sporządziłem szczegółową listę miejscowości do 1000 mieszkańców, z podziałem na miasta (powyżej 20 000), miasteczka (2000-20 000) oraz wsie. Dodatkowo uregulowałem kwestię liczby ludności, zatem łączna liczba mieszkańców wszystkich gmin jest zgodna z tą w spisie. Jednocześnie brałem pod uwagę takie czynniki jak wielkość gminy i jej położenie. W najbliższym czasie zamierzam zwiększyć liczbę mieszkańców COS o 500 000 (w tym Hirschbergu o 200 000).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #26 : Sierpnia 08, 2013, 07:30:43 » |
|
Jutro lub pojutrze(a więc raczej za trzy dni, bo jak do tej pory spóźniałem się z tym co zapowiadałem) zrobię taką listę również w Grabben.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #27 : Sierpnia 09, 2013, 08:48:25 » |
|
Wypada także zmienić herby, gdyż obecne są mało klimatyczne i do tego widnieją na nich stare nazwy.
Zorientowałem się także, iż w spisie nie uwzględniono ludności Żuław. Sugeruję, że mogłoby tam zamieszkiwać 2 000 000 lub 2 500 000 obywateli.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #28 : Sierpnia 11, 2013, 07:52:53 » |
|
Dwóm lub trzem gminom zmieniłem już herbu na wilka-pe... oraz na obojętnego niedźwiedzia. Dodatkowo znalazłem piękną propozycję herbu Drasna:  Jest też coś dla Hirschbergu:   Oczywiście przewiduję korekty. Niemniej herby rosyjskich i radzieckich miast są piękne.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2013, 07:59:37 wysłane przez Arkadiusz II Filip »
|
|
|
|
|
|
|
|