|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« : Lutego 03, 2013, 01:32:27 » |
|
Ciekawe słowa JE arcyksięcia de Brolle padły w Dreamaldzie. Zapraszam do lektury forum KD: http://dreamland.net.pl/forum/viewtopic.php?t=1898&p=7938#7938Inicjatywa ze wszech miar pożyteczna, choć lista państw założycielskich nieco zaskakująca. Szkoda, że w tym gronie nie znalazły się mikronacje nieco lepiej od nas radzące sobie z kryzysem demograficznym lub choćby te, które prezentują odmienny od dreamlandzkiego punkt widzenia na kwestię kształtu wspólnej mapy (Sarmacja, Austro-Węgry, Al Rajn, Trizondal, ale i Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu, nasz potencjalny sojusznik w walce o żywotne interesy Korony Dreamlandzkiej na Kontynencie Wschodnim). Domyślam się jednak, że znajdujemy się dopiero na początku długiej drogi. Dlatego trzymam kciuki i gratuluję gabinetowi JE de la Vegi.
Myślę, że w przypadku popularyzacji tej koncepcji w Dreamlandzie możemy uzyskać cennego sojusznika na arenie międzynarodowej. Żałuję, że nie dotarły do naszego kraju wieści nt uroczystości i planach utworzenia MFK. Nowy komisarz ds. dyplomacji powinien uważnie obserwować sytuację w Królestwie.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lutego 03, 2013, 08:44:44 » |
|
Szkoda, że Arcyksiążę nie jest politykiem austro-węgierskim lub victoriańskim.  Mimo wszystko to dobra wieść, że mamy poparcie także poza KW.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #3 : Lutego 12, 2013, 02:59:25 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #5 : Lutego 12, 2013, 04:12:22 » |
|
Nie wiem czy tow. Septimus wraz z Premierem podejmą decyzje o dołączeniu do organizacji. Prace nad mapą prowadzone przez P. Moralesa chyba ustały, sam nie wiem. Tak czy inaczej można wybrać się do Dreamlandu, gdzie przedstawiciele naszego rządu będą mogli porozmawiać z miejscowymi Dygnitarzami i Obywatelami KD.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lutego 16, 2013, 10:14:40 » |
|
Tak więc po koronacji, sympatycznie było. Złożyłem życzenia w imieniu ZSKHiW. http://furlandia.dreamland.net.pl/serwis/merkuriusz/2013/02/16/polityczny-gest-kozakiewicza/Zachęcam do lektury.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ramon Serano Lopez IV
Chcę być hrabią.Nie ma to jak nie mieć żadnej perspektywy na życie.
Człowiek Pracy

Posłuch 0
GG- 32949763
|
 |
« Odpowiedz #7 : Lutego 16, 2013, 10:24:03 » |
|
Co się wtedy stało z Austro-Węgrami ?
|
|
|
|
|
|
Pułkownik bzp. knajt Ramon Serano-Lopez IV
Sołtys Gminy Zimna Wódka Komendant Milicji Narodowej w KGH Komisarz do Spraw Wewnętrznych
|
|
|
|
|
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0
Numer gg: 48274042
|
 |
« Odpowiedz #9 : Lutego 18, 2013, 05:20:25 » |
|
Ja też, prawdopodobnie w ramach manifestacji znowu coś zrobią na micropedii, mogą też na ten przykład zjeść jakiegoś turystę albo coś.
|
|
|
|
|
|
Zarządca Guberni Zachodniej, Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW, Dyrektor IBW, Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego, Geniusz Troski o Człowieka (-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben 
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #10 : Lutego 18, 2013, 05:22:05 » |
|
Rozmawiałem z arcyksięciem de Brolle'm, który poinformował mnie, że prace ruszają 1 marca. MFK posiadać będzie osobne forum i stronę.
Mam nadzieję, że rząd zapoznaje się już z Traktatem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|