Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 02:38:26 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Poligon w Bolinogach [informacje dla kandydatów na dowódców]  (Przeczytany 985 razy)
Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Audiencja GG- 28373368, Steam- Starożytni Rosjanie

Zobacz profil Email
« : Listopada 07, 2012, 04:10:47 »

Po kilku godzinach jazdy ciężarówką pojazd staje. Rozwiązują Ci oczy. Znajdujesz się na pustym placu otoczonym murem i budynkami wojskowymi. Widzisz grupę żołnierzy dowodzonych przez człowieka w mundurze oficera wojsk lądowych.

Wreszcie przywieźli! No wyłazić do jasnej cholery! Ty, gruby! Zdejmuj opaskę! W dwóipółszeregu zbiórka! No, i stoją. Słuchajcie ciamajdy! Witam przyszłą kadrę oficerską Sił Zbrojnych ZSKHiW. Znajdujecie się na tajnym poligonie w Bolinogach za Bździszewem. A co do myśleli, motyla noga? Że Bździszewo puste jest, motyla noga? W tamtym budynku trzymamy Schmitza, a gdzieś w tej okolicy jest szopa z Potockim.
 Ja jestem kapitan Gąbka z 7. Dywizji wojsk lądowych. Dwadzieścia sześć lat żyłem w Neomezycie i byłem drwalem od drugiego roku życia. Za rewolucji porąbałem jakieś drzewo. Potem okazało się, że to ferdynandzki generał i prywatnie wierzyciel Laszka Kar... eee to jest Kochanego Dowódcy Towarzysza Marszałka Młynariewa. Tak czy inaczej zrobili mnie za to oficerem ADUK i jak to zlikwidowali to przenieśli tutaj abym Was uczył być oficerem. To, że tu są  to albo znaczy, że głupie i nadgorliwe albo syn właściwego ojca.
Dobra, co oni powinni jeszcze wiedzieć.

Czym są Siły Zbrojne ZSKHiW?

Jest to typowa mikronacyjna armia (co to mikronacje to raczej wiedzą) dostosowana do warunków specyficznych panujących w naszym monarcho-socjalistycznym raju. Na Polinie raczej wojen nie ma a jak są to dla zabawy i nie skutkują poważniejszymi konsekwencjami. Bardziej pełnią funkcję taką aby były i aby było ciekawie. Nie wiem jak u leśnych dziadków i tych drugich ale u nas przynajmniej są i w dodatku jakoś opisane. Jako, że jest to armia wirtualna nie będę ich tresował i dręczył fizycznie. To mieli w PMOB i w podstawówce a jak mało to niech idą na Milicję w krawacie.

Siły Zbrojne ZSKHiW dzielą się na:

1. Królewskie Siły Zbrojne podzielone na:
a) Królewskie Siły Lądowe- typowe wojska lądowe złożone z piechoty, wojsk pancernych i specjalistycznych. Najpopularniejszy i najliczniejszy rodzaj wojsk. Tu trafi z pewnością większość z Was co przeżyją ten kurs.
b) Królewską Flotę Wojenną- złożoną z okrętów zgrupowanych w mniejsze i większe zgrupowania. W praktyce nie ma to zastosowania ale Król tak kazał to i się stosuje. Nasza marynarka wojenna jest mniej liczna od wojsk lądowych, bo i ZSKHiW to głównie śródlądowe tereny ale i tak pewno nie wiedzą co to znaczy.
c) Królewskie Siły Lotnicze- najmniej rozwinięta i liczna część naszej armii. W praktyce to prastare samoloty stojące na nowoczesnych lotniskach. Dla łowców przygód i fanów kamikadzów.

2. Przymusowe Młodzieżowe Oddziały Budzimira skąd pewno większość z Was przyszła. Poborowa formacja stworzona dla prześlad... dla ochrony ludności.

Chętni niech przejrzą właściwe działy. Nie chce mi się opowiadać o strukturze lądowych a o reszcie nic nie wiem bo ja tym od czołgów i rekrutów jestem.

Kto tu dowodzi?

Chyba najważniejsza kwestia. Zwierzchnikiem naszych Sił Zbrojnych jest Król, ale w praktyce głównie robi to co chce komisarz od Sił Zbrojnych (dawniej armii i zbrojeń). Teraz komisarzem jest Król to i nie ma wielkich problemów i wszystko jest proste. Komisarz jest w praktyce Waszym głównym szefem. Będziecie musieli odwalać za niego robotę. Nad Wami stoją jeszcze dowódcy tego, w czym się służy. To bezpośredni szefowie. Ich lepiej słuchać i im w dupy włazić bo komisarz się częściej zmienia. Narady prowadzone są w takim dużym skrzydle dowódców w gmachu komisariatu.

Co robić jak każą czymś dowodzić?

Mówi się trudno i odwala robotę. Jak się chce coś osiągnąć to niech opisze poszczególne oddziały i takie tam. Komisarz wydaje ponoć jakieś rozporządzenia w tej sprawie. Dobrze opisana jednostka to choćby o to o. Obrazki doda i aby to profesjonalnie wyglądało.

Co wolno i czego nie wolno?

W zasadzie nie wolno tylko mordować ludzi w czasie pokoju (jak w czasie wojen to się nie orientuję). Lepiej nie robić akcji po miastach i wsiach. Prywatne porachunki i porwania dla okupu to w lasach i na zadupiu. Do Aralii przydzielą to na bojówki zważać, na wschód dadzą to na dzikich a na południe to na cle się można dorobić. Nie wyjdzie co to zwalić na komisarza. I tak się zmieni. Trza dawać przykład dzieciom i prać krawaciarzy. Jak czego nie potrafią to pytać dowódcy jak trzeźwy.

Chyba wszyscy umią. Oceny wpiszą sobie sami i pokażą egzaminatorowi. Rozmowę zaliczycie to będziecie oficerami, tak jak ja. Wesoły okres przed Wami i pensja wysoka. No to dupę w troki brać i wynocha!
« Ostatnia zmiana: Lutego 10, 2013, 08:06:40 wysłane przez Arkadiusz II Filip » Zapisane

(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów
Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski,
Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci,
Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
Arkadiusz II Filip
Słońce Ludów

Posłuch 6

Audiencja GG- 28373368, Steam- Starożytni Rosjanie

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Listopada 07, 2012, 08:43:28 »

Kurs zatwierdzony przez Narodowy Komisariat ds. Sił Zbrojnych
(-) Arkadiusz Filip

(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów
Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski,
Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci,
Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Sierpnia 18, 2015, 12:30:42 »

W najbliższym czasie będę chciał przystąpić do małej korekty naszego systemu kształcenia oficerów rzeczywistych. W tym celu zostanie wydane specjalne rozporządzenie o szkoleniach, na mocy którego wyraźnie ustalone zostaną wymagania, które spełnić musi kandydat na oficera. Obecny instruktaż nie jest zły, ale uważam że można go udoskonalić i przystosować do aktualnych uwarunkowań politycznych, ideologicznych, technicznych i kulturowych. Wreszcie opisane zostanie fascynujące miejsce, jakim niewątpliwie jest nasz poligon szkoleniowy. Czekam na pomysły i sugestie.

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Tobiasz von Richtoffen-Deithven
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Grudnia 07, 2016, 10:18:10 »

Wojsko Aryuńskie, a dokładniej ich zwierzchnik, opracowało podręcznik wojskowości i ogólnie wiele rozważań na temat militariów. W sytuacji kiedy Rząd Aryuński na uchodźstwie stał się de facto sojusznikiem ZSKHiW (poprzez zobowiązanie do obrony tych terenów na wezwanie), sugeruję możliwość zawarcia ścisłej współpracy w dziedzinie wojskowości, a głównie jej teorii. W momencie gdy uda nam się stworzyć międzynarodowy system szkoleń dowódców nasze wspólne misje na całym Pollinie staną się bardziej zintegrowane i skuteczniejsze w działaniach.

Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych
Jarl Soligt
Sołtys Roterhirschbergu
Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Grudnia 08, 2016, 12:31:02 »

Ja się tym zasadniczo nie zajmuję ale popieram. Zwłaszcza że to krok w stronę pewnej profesjonalizacji, której mogło nam w jakimś stopniu brakować.

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Grudnia 12, 2016, 11:39:28 »

Ja również popieram, zwłaszcza że już dawno miałem przystąpić do zainicjowania reformy szkolnictwa wojskowego w ZSKHiW. Chętnie podejmę się tego we współpracy z rządem Arynunu.

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.021 sekund z 16 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 16.

[show queries]