|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #15 : Lutego 02, 2014, 08:57:54 » |
|
Pomyślałem, że warto by wybudować jakąś drukarnię. Dziś każdy może się przyczepić kwestii wydawania naszych gazet, a tak sprawa byłaby załatwiona. Dodatkowo możemy odejmować z konta koszty wydania każdego numery, a następnie dodawać zysk ze sprzedaży. Później dzielilibyśmy się nim, powiedzmy co kwartał.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #16 : Lutego 02, 2014, 10:04:31 » |
|
Drukarnia to fajny pomysł, ale koszty i zyski z wydawania każdej gazet już nie. Po co tak się bawić z tymi pieniążkami? To będzie tylko denerwujący obowiązek. Jak chcesz to wpłacaj jakiś przychód co miesiąc i tyle.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #17 : Lutego 02, 2014, 10:18:38 » |
|
W takim razie idziemy po wycenę, czy kupujemy od chłopa jakiś warsztat i tam wszystko urządzimy wedle potrzeb?
Co do przychodów: to będzie miało sens jeżeli zysk przynosić będzie zarówno Biuletyn, jak i Strażnica. Wówczas będziemy mogli godnie dzielić się wszystkim.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #18 : Lutego 02, 2014, 10:30:21 » |
|
Ja tam bym oddawał wszelkie zyski Fundacji Młynariewów...
Lepiej kupić jakiś budynek. Wielki Sternik i tak ma mnóstwo pracy. Nie możemy zaprzątać mu głowy naszymi przyziemnymi sprawami.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #19 : Lutego 02, 2014, 11:16:45 » |
|
Zgoda, ale niech drukarnia będzie ulokowana w KGH. Konkretnie mam na myśli wieś Lust w gminie Basilienstadt. Jest tam pewien człowiek, który za bardzo atrakcyjny budynek chce jedynie 200 000 loli wraz z bilbordem reklamowym. Myślę, że wyposażenie będzie nas kosztowało nie więcej niż drugie tyle.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #20 : Lutego 03, 2014, 09:28:46 » |
|
No to fantastyczna oferta! Bierz, bo jeszcze ktoś nas uprzedzi!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #21 : Lutego 03, 2014, 09:58:04 » |
|
Gotowe. Jutro pojedziemy do tej budowli i urządzimy ją. Zapłaciłem też co nieco pośrednikom, aby było szybciej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #22 : Lutego 27, 2014, 08:34:20 » |
|
Coraz bardziej zastanawiam się nad rozwiązaniem Kombinatu. Myślę, że moglibyśmy wydawać oba pisma pod egidą naszych korporacji. Co do drukarni to podpiszemy stosowną umowę i będziemy ją współdzielić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #23 : Lutego 27, 2014, 10:42:49 » |
|
Czy to potrzebne? Nie ma co za bardzo mieszać. Dotychczas się sprawdzało, więc trzeba to kontynuować. Przy okazji dodam, że jutro napiszę kolejny Biuletyn Rolniczy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helmut von Hermann
Jegomość Janosik, Helmut von Hermann. Jedyny i niezastąpiony Harnaś Kaltvodki. Członek Domu Religii Walecznej Braci Dobrych, z imienia zakonnego Budziwoj.
Aktywista

Posłuch 0
|
 |
« Odpowiedz #24 : Lutego 28, 2014, 10:53:14 » |
|
A ja się ogoliłem.
|
|
|
|
|