|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« : Sierpnia 23, 2012, 12:55:28 » |
|
Z Sali Tronowej usunięto wreszcie zwiędłe tulipany i rododendrony, które stały tu jeszcze za czasów Laszka. Komnatę udekorowano flagami ZSKHiW oraz poszczególnych podmiotów federacyjnych. Na stole ustawionym pośrodku stały wykwintne potrawy i napoje takie jak nugetsy, krewetki, cola, soki "FRUGO", kraby, raki, eklerki, ptysie oraz oczywiście rozliczne alkohole. Po kilku godzinach od przybycia pierwszych gości rozległ się dźwięk trąb, bębnów oraz gitary elektrycznej. Na salę wszedł król ubrany w galowy mundur ozdobiony licznymi odznaczeniami. Witajcie Towarzysze! Niewiarygodnym jest fakt, iż już po raz siódmy w historii internetowej naszego państwa członkowie rządu objęli swoje urzędy. W tej kadencji udało się to przeprowadzić sprawnie choć nie bez walk politycznych. Po raz pierwszy też komisarze stają w tej sali po przyjęciu szeregu ustaw określających szczegółowo ich uprawnienia. Po raz pierwszy macie szansę od początku pełnić funkcję egzekutywy. Ułatwia Wam to zadanie ale i oczy całego społeczeństwa będą zwrócone na Was. W nowej Radzie Komisarzy Narodowych pokrywam duże nadzieje co odzwierciedla moja decyzja podczas głosowania nad wotum zaufania. Zaufaniem obdarzyłem Was Towarzysze nie tylko ja ale całe społeczeństwo naszego Królestwa. Postarajcie się nas nie zawieść. Dotyczy to głównie aktywności i dostępności. Pamiętajcie, że przy obecnym ustroju państwa to Wy stoicie na jego czele. To przywilej ale i wielka odpowiedzialność. Bierze do ręki kieliszek napełniony wódką Póki co pozostaje mi wznieść toast za Towarzysza Premiera Septimusa oraz członków jego rządu, a przede wszystkim za jego pomyślność. Przechyla i zasiada na tronie przy stole pośrodku saliTowarzyszu Markizie, czy zechcesz przemówić?
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2
|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpnia 23, 2012, 05:26:43 » |
|
Wstaje.
Towarzysze! Królu! Witajcie wszyscy!
Na początku chciałbym podziękować za zaufanie, którym nas obdarzono. Postaramy się Was nie zawieść. To dla mnie zaszczyt móc dalej służyć ZSKHiW. Postaram się, aby moja aktywność nie przypominała tej z poprzedniej kadencji, to znaczy była lepsza. W razie niedociągnięć, będą wyciągane konsekwencje - już nieraz o tym wspominałem. Mam jednak nadzieję, że nie trzeba będzie ich ponosić i Rząd będzie funkcjonował sprawnie. Dokładniej plany Rządu przedstawię podczas exposé. Zauważmy na koniec ciekawą rzecz. Jest to siódmy Rząd. Przewoniczący Rady ma w nazwisku liczbę 7 (septimus, czyli po łacinie siódmy). Ponadto jego zastępca w tytule również numerek 7 (VII). Myślę, że to dobra wróżba na przyszłość. Wznieśmy teraz toast za to, by się ona spełniła i za kolejny Rząd!
Przechyla i siada.
Teraz może przemówisz Ty, Budzimirze?
|
|
|
|
|
|
Stariec Dworu i Dowódca Gwardii Monarszej Przewodniczący Patriotycznej Unii Sukcesu "Swoboda" Właściciel Vergen, pan na Kreisdorf (-) płk doc.Krzysztof markiz Septimus
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #2 : Sierpnia 26, 2012, 07:48:38 » |
|
Zachęcam pozostałych członków Rządu do zabierania głosu. Chyba nie wszyscy już się spili. Beze mnie to niegrzeczne.
|
|
|
|
|
|
(-) Arkadiusz II Filip von Wettyn od Rzepichy z Faradobusów Król Hirschbergii i Weerlandu, Półksiążę Aralii, Lord Aleksandrowski, Naczelny Zwierzchnik Sił Zbrojnych, Dobrodziej Wszystkich Aralskich Dzieci, Pan na Arkopolis, Palikotau, Ulaanbaatar, Złotopolicach, Kastlu itp. itd.
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #3 : Sierpnia 26, 2012, 09:07:35 » |
|
W trzecim dniu imprezy goście mają prawo być już pijani.
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
|
|
|
Arkadiusz II Filip
|
 |
« Odpowiedz #5 : Sierpnia 27, 2012, 09:25:44 » |
|
Rozgląda się po sali tronowej a następnie patrzy przez okno widząc diuka Młynariewa, którego siłą wciągano do limuzyny mającej zawieść go do gmachu Parlamentu. Spogląda na premiera Septimusa, który po wypiciu kilku mocniejszych trunków na cześć każdego z komisarzy zajął tron królów Hirschbergii i Weerlandu.
-Nie wiem co będzie z tym exposé- rzekł wyganiając kilku oficerów śpiewających pieśni wojskowe
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erick Monde
|
 |
« Odpowiedz #6 : Sierpnia 27, 2012, 10:27:54 » |
|
Bardzo ładne przyjęcie...
|
|