Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 04:35:45 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2] 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Komentarze ustaw ZGA  (Przeczytany 1694 razy)
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #15 : Sierpnia 17, 2012, 07:48:43 »

Prawda taka, że to zwykła samowolka na którą nie można pozwolić. Aralia to ZSKHiW. Nie możecie liczyć na poparcie kogoś spoza własnej guberni, najwyżej na interwencje władz centralnych. A ten niezależny wywiad wojskowy to zwykła grupa przestępcza.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 17, 2012, 07:50:46 wysłane przez Mistrz Budzimir VII » Zapisane

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Gieorgij
Aktywista

Posłuch 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #16 : Sierpnia 17, 2012, 09:22:04 »

Grupa przestępcza??
Cóż ważne, że działa.
Ale w sumie zgodzę się z towarzyszem. Każdy wywiad to grupa przestępcza:)

Co do samowolki.
Jak mówię. Władze centralne nie ruszyły dupy żeby zająć się gospodarką. Zajmuje się więc ja.
Skoro waluta nic nie zmieni to po co się towarzysz tak awanturuje?
Gieorgij
Aktywista

Posłuch 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #17 : Sierpnia 17, 2012, 09:24:29 »

Tak BTW. Jakich władz centralnych? od miesiąca ich nie widzę
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #18 : Sierpnia 17, 2012, 09:49:11 »

Jest taka opcja "edycja postów".

A jak konkretnie ten wywiad działa? Zrobił już coś?
Poza tym Towarzysz mógł zaproponować wprowadzenie nowej waluty, a nie działać na własną rękę.

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Gieorgij
Aktywista

Posłuch 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Sierpnia 17, 2012, 09:52:30 »

Wprowadziłem w swojej Guberni. I w tej samej guberni to proponowałem.
"Jak działa wasz wywiad??" - pozwolę sobie pominąć to mało przemyślane pytanie.
Wywiad ma pewne zasługi na swoim koncie. Dodatkowo współpracuje z dwoma innymi krajami socjalistycznymi.
Mistrz Budzimir VII
Arcypatriarcha
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 8

« Odpowiedz #20 : Sierpnia 17, 2012, 09:59:42 »

Po to powstało stanowisko Generalnego Dyrektora KBL, aby Towarzysz mógł się gospodarczymi kwestiami zająć, miast tego Towarzysz robi wszystko, aby zrobić chaos i zamieszanie.

Arcypatriarcha Wszechbudzimiryzmu
Władca Wielkiego Budzimiratu Apfelinsnel
Prawdziwy Weerlandczyk, a nie jakieś nieokreślone coś!
(-) Mistrz Budzimir VII Bartosz Derikor

Gieorgij
Aktywista

Posłuch 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #21 : Sierpnia 17, 2012, 10:12:03 »

Skoro towarzysz tak znakomicie zna się na gospodarce i wie co prowadzi do zamieszania chaosu i sprzeciwia się władzom centralnym to może towarzysz sam się za nią zabierze?
Albo niech towarzysz raczy uciszyć tą swoją jadaczkę i pozwoli mi pracować.
Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #22 : Sierpnia 18, 2012, 11:01:10 »

Na początek mała uwaga.Pozwolę sobie na odnoszenie się do postów nawet z całego wątku, jako że nie było mnie wcześniej w tej dyskusji, a chciałbym się do paru rzeczy odnieść.

Wiem towarzyszu. Zapowiedziałem budowę własnej gospodarki i właśnie ją robię.
Z całym szacunkiem, ale władze centralne nie zrobiły nic by choćby zainteresować się wyglądem owej gospodarki.
Co więcej nie zrobiły nic by ustabilizować lub stworzyć własną gospodarkę.
Zapowiedział Towarzysz budowę własnej gospodarki, lecz dawał Towarzysz do zrozumienia, że chodzi o budowę gospodarki dla całego kraju, czyli ZSKHiW. Władze centralne nie zrobiły nic by się zainteresować, z racji że nie było jasne czy dalej się tym Towarzysz zajmuje. Od dłuższego czasu nie było ani słychu ani widu o postępach prac, dlatego można było uznać, że projekt został odsunięty na czas nieokreślony. Czemu rząd nic nie zrobił, by ustabilizować lub stworzyć własną gospodarkę? Ano, dlatego że skoro Towarzysz się zaofiarował, to nie było po co szukać kogoś innego, kto miałby się tym zająć.

Waluta ZSKHiW nie wiem na jakiej działa zasadzie. Gubimy się w tym więc tworzymy własną walutę.
Właśnie tym miał się Towarzysz zająć (i po to zostało utworzone stanowisko Dyrektora Generalnego KBL, jak już wspomniał Mistrz Budzimir). Dlatego niepotrzebne jest wprowadzanie jeszcze jednej waluty. Zresztą skoro Towarzysz nie wie na jakiej zasadzie działa waluta ZSKHiW, to jak Towarzysz zamierza dopilnować, aby do zamieszania i chaosu nie doszło? Żeby wprowadzać drugą walutę, należy najpierw uporządkować pierwszą, a tego Towarzysz mimo zapowiedzi nie zrobił. Stąd bardzo łatwo dojść do wniosku, do którego doszedł Mistrz Budzimir.

Jak mówię. Władze centralne nie ruszyły dupy żeby zająć się gospodarką. Zajmuje się więc ja.
Towarzysz właśnie się zajmuje, to prawda - jednak w taki sposób jak Towarzysz to robi prowadzić może jedynie do jednego wielkiego zamieszania.

Odnośnie postu bezpośrednio nad moim: Proszę także o odrobinę szacunku dla rozmówcy, nieważne czy zgadza się z nim Towarzysz czy też nie. Powtórzę raz jeszcze - to Towarzysz miał się zająć gospodarką ZSKHiW, nie tylko jego części jaką jest Aralia.  Powiedział Towarzysz bardzo ważne zdanie, a mianowicie :
Jeśli współpracujemy to ma to sens.
Dokładnie, a Towarzysz nawet współpracować nie próbuje. Ustawa na pewno zostałaby odebrana inaczej, gdyby Towarzysz współpracował odpowiednio z władzą centralną i z nią uzgadniał sprawy takie jak własna waluta. Ma to przecież niebagatelny wpływ na cały kraj. Władzę centralną należało powiadomić o takich planach przed ogłoszeniem ustawy. Uważa Towarzysz, że władze centralne powinny osobno dbać o gospodarkę? No to trzeba było poinformować zawczasu, że Towarzysz już nie jest zainteresowany, bo jak już wspominałem, to Towarzysz miał się tym zająć. Stąd ułatwienie dla Towarzysza w postaci nowego stanowiska. Z naszej strony jest chęć współpracy. Ze strony Towarzysza już nie widzę, niestety. Widzę jedynie niebyt ciekawe nastawienie. Zachęcam Towarzysza, zamiast do rozkręcania gospodarki kraju, do jej wspólnego budowania.

Powiedział Towarzysz:
Waluta ZSKHiW nie wiem na jakiej działa zasadzie. Gubimy się w tym więc tworzymy własną walutę. Chcemy się wybić z dołka w którym zostało ZSKHiW. Możecie wybijać się z nami albo krytykować i mówić, że lepiej żyć w dołku bo z góry można spaść...
Tyle miałbym do powiedzenia
Przypominam raz jeszcze. Gubernia jest częścią ZSKHiW, więc działając na szkodę ZSKHiW działacie jednocześnie na swoją niekorzyść. Proszę także pamiętać, że Gubernia Aralska nie ma prawa narzucać innym sposobu działania, a pierwszym lepszym argumentem to potwiedzającym jest to, że nie jest to nawet stolica kraju. Liczę na to, że uda nam się dojść do porozumienia w ten czy inny sposób.
Tyle ja miałbym do powiedzenia.

Stariec Dworu i Dowódca Gwardii Monarszej
Przewodniczący Patriotycznej Unii Sukcesu "Swoboda"
Właściciel Vergen, pan na Kreisdorf
(-) płk doc.Krzysztof markiz Septimus

Gieorgij
Aktywista

Posłuch 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #23 : Sierpnia 18, 2012, 04:28:33 »

Widać niestety jak Premier jest zorientowany w tym co się dzieje.
Miałem zająć się budową skryptu gospodarczego pod nazwą MSG.gov mającego służyć nie tylko ZSKHiW ale i innym mikronacjom. Ten projekt jest tym czasowo w zawieszeniu.
Nie mogłem zająć się budową gospodarki ZSKHiW ponieważ ani nie zajmowałem stanowiska, które odpowiadało by za gospodarkę ani nie mogłem zajmować bo takiego stanowiska nie było.
Fałszem jest więc to iż to moją winą jest nieustabilizowanie gospodarki ZSKHiW, ponieważ nie miałem uprawnień do zajmowania się tego typu sprawami. Przypominam, że nawet nie zasiadałem w Parlamencie ani w Rządzie.
Przypominam iż to Rząd towarzysza był odpowiedzialny za to co dzieje się w kraju, a nie ja. Przez całą poprzednią kadencję byłem prywatnym przedsiębiorcą, który nie miał jak zajmować się gospodarką.
Przypomnę iż za Rządów towarzysza nawet wycena obiektów szła strasznie powoli, a biuro dofinansowań stało w miejscu. Czy ja również za to odpowiadam? Nie
Odpowiada za to towarzysz jako Premier ZSKHiW.

Poza tym miałem najpierw zająć się budową gospodarki Aralskiej byście mogli zobaczyć jak wygląda mój plan, a dopiero potem zajmować się gospodarką całego ZSKHiW.
Więc ni jak nie widzę sensu w zarzutach.
Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #24 : Sierpnia 18, 2012, 06:06:01 »

Widać niestety jak Premier jest zorientowany w tym co się dzieje.
Miałem zająć się budową skryptu gospodarczego pod nazwą MSG.gov mającego służyć nie tylko ZSKHiW ale i innym mikronacjom. Ten projekt jest tym czasowo w zawieszeniu.
Aż tak źle nie jestem zorientowany. Tenże skrypt miałem na myśli. Nie dotarła do mnie informacja, że jest zawieszony, stąd nie wiedziałem co się z nim dzieje.

Nie mogłem zająć się budową gospodarki ZSKHiW ponieważ ani nie zajmowałem stanowiska, które odpowiadało by za gospodarkę ani nie mogłem zajmować bo takiego stanowiska nie było.
Fałszem jest więc to iż to moją winą jest nieustabilizowanie gospodarki ZSKHiW, ponieważ nie miałem uprawnień do zajmowania się tego typu sprawami. Przypominam, że nawet nie zasiadałem w Parlamencie ani w Rządzie.
Przypominam iż to Rząd towarzysza był odpowiedzialny za to co dzieje się w kraju, a nie ja. Przez całą poprzednią kadencję byłem prywatnym przedsiębiorcą, który nie miał jak zajmować się gospodarką.
Przypomnę iż za Rządów towarzysza nawet wycena obiektów szła strasznie powoli, a biuro dofinansowań stało w miejscu. Czy ja również za to odpowiadam? Nie
Odpowiada za to towarzysz jako Premier ZSKHiW.
Przyznaję, że niedociągnięcia były. Z tego właśnie powodu powstało nowe stanowisko, by zajął się tym ktoś odpowiedni. Jednak niedociągnięcia są winą ś.p. Towarzysza Swarzewskiego. Wiedział, że wkrótce odejdzie z v-świata, jednak nie raczył o tym poinformować przełożonego na czas. Dawałem mu szansę, bo miał na początku ten zapał do pracy. Jedynym błędem z mojej strony było trzymanie go na stanowisku mimo zaistniałej sytuacji. W tej kadencji nie będę jednak tak pobłażliwy dla rządu.

Poza tym miałem najpierw zająć się budową gospodarki Aralskiej byście mogli zobaczyć jak wygląda mój plan, a dopiero potem zajmować się gospodarką całego ZSKHiW.
Ok, w porządku. Jednak dalej jest to sprawa, która ma znaczenie dla kraju, prawda? Przecież od tego, jakie Towarzysz wyciągnie wnioski z gospodarki Aralii zależy wygląd gospodarki ZSKHiW, czy może się mylę? W takiej kwestii powinien Towarzysz wpierw skonsultować się władzą centralną, zanim podejmie jakiekolwiek kroki. Liczę na współpracę z Towarzyszem, lecz działania Towarzysza znacznie to utrudniają i wprowadzają pewnien nieład. Nie na tym polega wspólne działanie jedna strona działa na własną rękę.Myślę, że współpraca jest możliwa i jej od Towarzysza oczekuję.

Gieorgij
Aktywista

Posłuch 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #25 : Sierpnia 18, 2012, 08:17:20 »

Gdzie była władza centralna przez ostatni miesiąc??
Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #26 : Sierpnia 18, 2012, 09:17:04 »

Ach, tak pytał o to już Towarzysz. Miałem o tym wspomnieć, ale przez przypadek pominąłem. Odpowiedź znajdzie Towarzysz w tytule przedostatniego Echa. Wyjazdy, Towarzyszu, były przez ostatni miesiąc praktycznie na porządku dziennym, ja osobiście miałem ich 3, nie mówiąc już o innych członkach rządu. A gdzie konkretnie były to już nie jest sprawa Towarzysza, nie mam obowiązku się z nich tłumaczyć. Taki okres teraz jest wakacjami zwany, więc myślę, że ostatni miesiąc jest z braku działań dotyczących gospodarki usprawiedliwiony. Do końca miesiąca jednak dłuższych wyjazdów nie mam, więc proszę się nie martwić Towarzyszu, postaram się być na bieżąco z tą sprawą.

Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #27 : Sierpnia 18, 2012, 09:18:58 »

A kiedy rząd zacznie działać?

Aktualnie żywy
Regent ZSKHiW
Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza,
Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku
(-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron

Gieorgij
Aktywista

Posłuch 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #28 : Sierpnia 18, 2012, 09:20:43 »

formalnie w ciągu kilku dni.
Praktycznie: nigdy;)
Krzysztof Septimus
Markiz
Moderator Globalny
Człowiek Pracy

Posłuch 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #29 : Sierpnia 18, 2012, 09:50:02 »

Gratuluję Towarzyszowi podejścia, a także wiary we własne siły - Towarzysz przecież sam jest w rządzie Mrugnięcie

Strony: 1 [2] 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.031 sekund z 18 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 18.

[show queries]