|
Tobiasz von Richtoffen-Deithven
|
 |
« Odpowiedz #810 : Sierpnia 16, 2014, 08:35:26 » |
|
Zebraliśmy wojska i wysłaliśmy je do Bialenii. Niestety sprawę udało się załatwić polubownie. Odbył się proces, w wyniku którego wina za zniszczenie Laszkbergu spadła na Laszka Młynariewa i K.J. Michalskiego. Skazani mieli się pojedynkować, jednak Michalski nie wykazuje zainteresowania sprawą. Mógłbym napisać do niego na steamie, ale boję się, że odpowie coś w stylu "nie zawracaj mi głowy". Wiem, że to dziwne, ale boję się tego. Myślę więc, że RB trzeba zaatakować mimo wszystko.
Nie żyliśmy samą wojną Laszku. Oprócz tego ja i Katha rozbudowaliśmy swoje majątki, kupiłem twoje bękarty u Budzimira, nieco armia powietrznodesantowa się powiększyła i wiele innych rzeczy (w sumie to zdążyłem cię nawet okraść i z ukradzionego złota zrobić pomnik). Na twoim miejscu po prostu bym wszystko przeczytał (ja tak zawsze robię i jakoś nie ślepnę, zacznijcie w końcu czytać wszystkie posty).
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
Katha Joanna de Vill
Przodownik

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #811 : Sierpnia 16, 2014, 08:53:21 » |
|
Nie no, to nie Ametysta bękarty. AŻ TAK młodych to ja nie lubię.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #812 : Sierpnia 16, 2014, 09:08:30 » |
|
Dziękuję, to słuszna koncepcja. Na jakim etapie jesteśmy militarnie?
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #813 : Sierpnia 16, 2014, 09:55:53 » |
|
Nie no, to nie Ametysta bękarty. AŻ TAK młodych to ja nie lubię.
Ciągle mylę Ametysta z dawnym Królem, wybaczcie. Na jakim etapie jesteśmy militarnie? Nasze dwa Pułki powietrznodesantowe się znacznie powiększyły.
|
|
|
|
|
|
Budowniczy Dzisiejszej Jakości Żuław Rzeżuszych Jarl Soligt Sołtys Roterhirschbergu
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #814 : Września 03, 2014, 02:53:04 » |
|
Ledwośmy się rozpędzili, już marazm. Aż tak wiele macie obowiązków?
|
|
|
|
|
|
prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimusAmetyst z rodu FaradobusówBardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika, Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych, Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #815 : Września 11, 2014, 09:03:55 » |
|
Nie było sensu w tworzeniu nowego tematu więc zacznę tu. Czy ktoś z was (sądzę ze Budzimir) zna się na zjawiskach pogodowych? Bo w sumie nasz Król podsunął mi pomysł w dodawaniu pogody do swojej fabuły, więc Żuław, ale to można zrobić w każdym rejonie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Katha Joanna de Vill
Przodownik

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #817 : Września 11, 2014, 09:27:43 » |
|
Myślę, że chodzi raczej o ogarnięcie wszystkiego tak bardziej naukowo, by fabuły miały sens... ale zdecydowanie popieram pomysł powstania pierwszego naszego pogodynka!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #818 : Września 11, 2014, 09:37:31 » |
|
Znaczy jak to miałoby działać? Miałbym ogłaszać pogodę? W sumie byłoby trochę śmiechu, ale i tak nie rozumiem.
Napisałem ci odpowiedź na steamie. Myślę, że chodzi raczej o ogarnięcie wszystkiego tak bardziej naukowo, by fabuły miały sens... ale zdecydowanie popieram pomysł powstania pierwszego naszego pogodynka!
Budzimir byłby meteorologiem, a ty jego pogodynką. W końcu jakaś współpraca.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Siergiej Makłow vel Sterlicht
Baron
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« Odpowiedz #819 : Września 12, 2014, 01:02:48 » |
|
Bialeński "prezydent" zagroził wojnie Siedmiogrodowi, gdyż popieramy wspaniałe rządy Towarzysza Swarzewskiego. Chyba czas już do ataku.
|
|
|
|
|
|
(-)Przewodniczący Rady Państwa Republiki Ludowej Siedmiogrodu, Kultysta kurduplysta, Pan na Vyincourdzie, Siedmiogrodzianin, Generał w stanie spoczynku, baron Siergiej Makłow
|
|
|
|
Ametyst
|
 |
« Odpowiedz #820 : Września 12, 2014, 03:08:09 » |
|
To doskonały pretekst do zaatakowania tego tworu Gierkiemiasza! Należy wesprzeć tow. Swarzewskiego.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Baron
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« Odpowiedz #821 : Września 13, 2014, 12:24:44 » |
|
W sumie powątpiewam w te informacje, bo posty o takiej treści były tylko na naszym forum, a nie znalazłem nawet żadnej wzmianki o RLS na forum bialeńskim. Twierdzę, że prezydent bialeński postanowił sobie popajacować u nas. Chyba czas ich tam odwiedzić i wyjaśnić parę spraw.
|
|
|
|
|
|
(-)Przewodniczący Rady Państwa Republiki Ludowej Siedmiogrodu, Kultysta kurduplysta, Pan na Vyincourdzie, Siedmiogrodzianin, Generał w stanie spoczynku, baron Siergiej Makłow
|
|
|
Laszk Młynariew
Wicekról Weerlandu
Moderator Globalny
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 9
|
 |
« Odpowiedz #822 : Września 13, 2014, 04:45:08 » |
|
A czy Siedmiogród jest gotowy na wojnę?
|
|
|
|
|
|
Aktualnie żywy Regent ZSKHiW Ataman Królewskich Sił Lądowych, Weerlandbasza, Pan na Kaer Moher, Młynariewicach i Gnojniku (-) marsz. Laszk diuk Młynariew h. Sauron  
|
|
|
Katha Joanna de Vill
Przodownik

Posłuch 1
|
 |
« Odpowiedz #823 : Września 13, 2014, 05:50:35 » |
|
A pajacowatość króla nie jest wystarczającym powodem, by rozdu..dmuchać kraj w drobne pyły i maki?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Baron
Aktywista

Posłuch 2
skype - laczekbeybey
|
 |
« Odpowiedz #824 : Września 13, 2014, 07:16:58 » |
|
Nie będę uczestniczył w wojnie na warunkach bialeńskich. Wojnę w mikronacjach, aby była udana, należy ustalać fabularnie, a oni "przyjmij ofertę albo zaatakujemy" i jakieś posty równające się zerowemu poziomowi inteligencji mi wstawiają.  Szczerze to nigdy nie uważałem Bialenii za poważną.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|