Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Stycznia 25, 2026, 01:29:29 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 [3]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Faradobusice-Dziewice  (Przeczytany 4397 razy)
Ametyst
Rex Ambulans Serenissimus
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #30 : Sierpnia 28, 2014, 01:45:43 »

Potok Złoty to tylko wieś, a żniwa trwają w całym majątku złotopotockim.

prof. dr net. dr h. c. mgr generalissimus
Ametyst z rodu Faradobusów

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Katha Joanna de Vill
Przodownik
**

Posłuch 1

« Odpowiedz #31 : Września 04, 2014, 07:32:41 »

HALOO, wielka dostawa maku przybywa!!
Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #32 : Października 08, 2014, 06:37:45 »

Również w Złotym Potoku rozpoczęły się jesienne prace polowe. Poza zbiorem roślin okopowych szykujemy się do siania oziminy i uboju części zwierząt. W pracach pomagają wynajęte od mieszkańców Laszkbergu dzieci, które akurat nie muszą pracować w biedaszybach. Poza tym nie ma za wiele do roboty. W związku z tym postanowiłem pogonić mieszkańców majątku do chwycenia za co popadnie i napadania na co popadnie. Akcja rozpocznie się już w listopadzie.

Bardzo Spaniały Król Hirschbergii i Weerlandu oraz Sekretarz Generalny Wielkiego Sternika,
Organizator Zjazdu Partii i Wykonawca Jego Wskazań, Senior – Protektor Stepów Wewnętrznych i Żuław Rzeżuszych,
Protektor Budzimiryzmu, Promotor Cywilizacji Aktywności, Głosiciel Nowej Kolektywizacji, Uosobienie Pracowitości

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #33 : Listopada 19, 2014, 07:15:29 »

W majątku trwają intensywne przygotowania do odparcia ataku zombich. Siedziba właściciela oraz inne najważniejsze budynki zostały ufortyfikowane. Wszyscy niewolnicy i pracownicy rolni pracują przy gromadzeniu zapasów i kopaniu rowów. Sprowadzono tysiące sztuk życiodajnych lekarstw takich jak maski ochronne, aspiryna, witamina C i mydło. Wkrótce zamierzam sprowadzić do Złotego Potoku któryś z moich oddziałów prywatnych.

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #34 : Listopada 23, 2014, 06:55:13 »

Do Złotego Potoku od południa nadciągnął Szwadron Kawalerii faradobusowskiej. Co prawda poleciłem, aby jechali przez południe, ale Hirschbergii. Nie ma jednak tego złego, co by na dobre nie wyszło: zamiast jakiegoś Grabben na ten przykład, moi ułani splądrowali jedynie kilka wsi austriackich. Nie dotarły do mnie żadne protesty ze strony Grzybowych Dziadków, za to zyskałem nowych ludzi do pomocy!

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #35 : Sierpnia 16, 2015, 06:00:49 »

Odkąd stałem się człowiekiem światowym, znanym i poważanym w różnych częściach Mikroświata na mój dwóch zaczęli przybywać różni ludzie, w tym liczni światowej sławy specjaliści z różnych dziedzin. Dwóch takich ekspertów od zarządzania przedstawiło mi niedawno pomysł na nowe zagospodarowanie Majątki Złoty Potok. Uświadomili mi, że teren położony właściwie na obrzeżach samej stolicy Weerlandu na chwilę obecną się marnuje i jest mało wyrazisty. Za drobną opłatą opracowali dla mnie plan przekształcenia tych dóbr w gospodarstwo prężnie działające i przynoszące znaczne dochody.

1. W najbliższym czasie podejmę próbę zakupu kolejnych hektarów i powiększenia o nie powierzchni majątku. W obliczu nieustannego zajęcia Premiera Tysiąclecia sprawami związanymi z troską o gubernię, o kraj i o prostego człowieka może okazać się to trudne, ale jakoś sobie poradzimy.
2. Realizacja powyżej opisanego planu umożliwi przekształcenie majątku w wielką plantację, gdzie uprawiane będą przy użyciu nowoczesnych metod i na masową skalę różne rośliny uprawne, a także hodowane zwierzęta. Dotychczas istniejąca infrastruktura zostanie rozbudowana, a kompleks hotelowy przekształcony w supernowoczesne pomieszczenia gospodarcze. Wszystko odbędzie się z udziałem światowej sławy ekspertów od nowoczesnego rolnictwa.
3. Mniej więcej na czwartej części terenu zostanie usypana góra, na szczycie której powstanie tzw. Kaer Moher 2.0 - największa i najwspanialsza rezydencja w całym Weerlandzie, która przyćmi zamek Wielebnego i zastąpi obecny zameczek.

Koniec z wsiową gospodarką! Przyszedł czas na nowoczesność! 

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #36 : Sierpnia 20, 2015, 08:06:17 »

Z nieznanych przyczyn wystąpiły czasowe trudności w zakupie dodatkowej ziemi, a więc realizacja całego planu tak jakby staje się chwilowo niemożliwa. Wraz z doradcami znaleźliśmy jednak rozwiązanie: wielkie inwestycje w moich stepowych włościach wynagrodzą mi z nawiązką straty związane z likwidacją pól uprawnych w Złotym Potoku.

Sypanie góry ruszy już wkrótce!

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #37 : Kwietnia 02, 2016, 08:57:09 »

Pora zawrócić na właściwe tory również i ten majątek. Liczę się z faktem, że w najbliższym czasie nie przyniesie on oszałamiających dochodów, ale trzeba przynajmniej uczynić go fajnym i ciekawym. Zgodnie z zapowiedzią rozpoczynamy sypanie wielkiej góry, która znajdywać się będzie w północnej części dóbr.

Zgodnie z radą naszego troskliwego Rządu do przedsięwzięcia zaangażowałem okolicznych mieszkańców w charakterze wolontariuszy.

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #38 : Kwietnia 10, 2016, 04:48:37 »

Przy pomocy ochotników zrealizowaliśmy plan i usypaliśmy górę. Zajmuje ona północną część majątku, łącznie obszar o powierzchni 180 hektarów, a jej maksymalna wysokość to 525 metrów nad poziomem morza. Obecnie trwają już przygotowania do rozpoczęcia budowy wielkiego zamku.

Ciecierad Ciecieląg
Czcigodny Gubernator Wszechzachodu
Wielki Elektronik
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 0

Numer gg: 48274042

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #39 : Kwietnia 23, 2016, 02:58:04 »

To jest chamstwo! O jedyną górę w ZSKHiW toczyła się wojna domowa, a nawet gdzieniegdzie doszło do łagodnego ludobójstwa, a Ty mi nagle jakąś inną usypujesz?

Zarządca Guberni Zachodniej,
Główny Znachor Sił Zbrojnych ZSKHiW,
Dyrektor IBW,
Najgenialniejszy Teoretyk Monarchosocjalizmu Stepowego,
Geniusz Troski o Człowieka
(-) gen-mjr dr Ciecierad Ciecieląg graf von Grabben

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #40 : Kwietnia 23, 2016, 05:52:29 »

To nie góra, a jedynie legalnie usypane wypukłe fundamenty zamku, który tu stanie za kilka dni.

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #41 : Kwietnia 24, 2016, 03:02:39 »

I tak jak zapowiedziałem na nowo usypanym wzniesieniu powstał olbrzymi zamek, który będzie pełnił przede wszystkim funkcje reprezentacyjno-rezydencjonalne i już stał się widomym świadectwem cywilizacji hirschberskiej, potęgi rodu Faradobusów wyposażonego w monarchosocjalistyczny miecz, którym jest dziedzictwo pochodzące od Wielkiego Sternika, a zarazem rekompensatę dla miejscowych mieszkańców, którzy obecnie nie mogą codziennie wpatrywać się w świetlisty wizerunek Premiera Tysiąclecia, zajętego nieustanną pracą dla ich dobra. Na cześć słynnego domu tow. Młynariewa nowy zamek otrzymał miano Nowego Kaer Moher.

Rezydencja składa się z niezliczonej ilości pomieszczeń różnego przeznaczenia. Oprócz sal reprezentacyjnych, apartamentów mieszkalnych i pomieszczeń biurowych przeznaczonych dla różnych organów Wielkiego Faradobusowskiego Domu Królewskiego, znalazło się tu miejsce dla kilkudziesięciu garaży, ogrodów, miejsce rekreacji, nowoczesnych domów dla osób objętych braterską opieką rodu Faradobusów, stajni i innych obiektów. Jest to doskonałe miejsce do sprawowania władzy w momencie, gdy Król znajduje się na terytorium Weerlandu. Co prawda w celu usypania góry, na której stoi zamek utracono prawie 200 hektarów pól uprawnych, ale kogo obchodzą buraki, kiedy powstają takie cuda.

Przy okazji uznałem, że wszystkie dobra rodowe powinny nosić nazwy związane z Faradobusami. Jako pierwszy przemianowałem Złoty Potok, który od tej pory będzie znany jako Faradobusice-Dziewice
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 24, 2016, 03:38:08 wysłane przez Ametyst » Zapisane

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #42 : Maja 16, 2016, 12:51:11 »

W ciągu ostatnich kilku dni ośrodek władzy królewskiej po raz pierwszy ulokował się w Nowym Kaer Moher, które przez najbliższy czas będzie stanowił miejsce mojego pobytu oraz nieustannych patriotycznych sympozjonów.

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #43 : Czerwca 16, 2016, 01:55:59 »

W ramach robienia rzeczy niekoniecznie bardzo pożytecznych stworzyłem nową, aktualną mapę Faradobusic-Dziewic. Prezentuje ona aktualną sytuację majątku.

* faradobusice.png (78.41 KB, 1278x1098 - wyświetlony 112 razy.)

Ametyst
Primus inter pares
Filar Monarchosocjalizmu

Posłuch 16

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #44 : Czerwca 26, 2021, 10:13:04 »

Po dłuższym okresie niebytności w Weerlandzie spontanicznie odwiedziłem Faradobusice-Dziewice, mój majątek pod Laszkbergiem. Łatwo się domyślić, że i tu widok nie był zachwycający - zarówno zamek, jak i wszystkie okoliczne zabudowania popadły w ruinę, którą będę musiał niczym te wszystkie dziury miłością da się załatać, ale tak naprawdę to lolami. Nieliczna gruba lokatorów od dawna nie płaci czynszu, a pozostali już dawno wyruszyli na drugą stronę jeziora WNB III w celu poszukiwania pracy w wysokich technologiach oraz przy sprzątaniu nowych biurowców. Będę musiał sprowadzić na miejsce nowych mieszkańców zainteresowanych wynajmem ode mnie miejsca do życia (domek drewniany), a następnie odbudować zamek tak, abym przy okazji pobytów w południowej stolicy nie musiał nocować u zdradliwych weerlandzkich elyt nadużywać gościnności Czcigodnego Wielebnego - Wicekróla - Premiera Tysiąclecia. Póki co sprowadzę tu też część swoich najemnych wojsk tak, aby pilnowali interesu i resztek tutejszego dobrobytu przed szabrownikami.

Ostatnie zamieszkałe zabudowania nad samym brzegiem jeziora WNB III

Strony: 1 2 [3]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.027 sekund z 17 zapytaniami.
Templates: 2: index (default), Display (default).
Sub templates: 4: init, main_above, main, main_below.
Language files: 2: index.polish-utf8 (default), Modifications.polish-utf8 (default).
Files included: 8 - 364KB. (show)
Queries used: 17.

[show queries]